.

Γιατί επελέγη η Χρυσή Αυγή Βορ. Προαστίων ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

Γιατί επελέγη η Χρυσή Αυγή Βορ. ΠροαστίωνΑποτελούσε ισχυρό πυρήνα και είχε στοχοποιηθεί για τη δράση μελών της. 


Στοιχεία, που ενισχύουν την εκτίμηση της ΕΛ.ΑΣ. ότι η Τ.Ο. Βορείων Προαστίων της Χρυσής Αυγής έγινε στόχος δολοφονικής επίθεσης λόγω της δράσης που ανέπτυσσαν μέλη της στο Λεκανοπέδιο, έρχονται στο φως της δημοσιότητας, λίγες ώρες μετά τη δημοσιοποίηση βίντεο της δολοφονίας των Γ. Φουντούλη και Μ. Καπελώνη. Ανώτατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. δήλωσε χθες ότι, μετά τη δολοφονία Φύσσα και το πλήγμα που δέχθηκαν οι οργανώσεις του Πειραιά, η Τ.Ο. Βορείων Προαστίων αποτελούσε τον ισχυρότερο πυρήνα της Χ.Α. στην Αττική.
Αστυνομικές πηγές εκφράζουν την πεποίθηση ότι η Τοπική στο Ν. Ηράκλειο είχε στοχοποιηθεί για τη δράση μελών της ήδη από τις αρχές του 2013. Επικαλούνται μάλιστα τη σύλληψη, την 27η Φεβρουαρίου, 20χρονου για ληστείες και αιματηρές επιθέσεις σε βάρος αλλοδαπών μαζί με 8 άτομα που δεν ταυτοποιήθηκαν. Σύμφωνα με πηγή της Ασφάλειας, ο 20χρονος έμενε στη Μεταμόρφωση και διατηρούσε επαφές με άτομα που συγκροτούν τον πυρήνα της Τ.Ο. Βορείων Προαστίων της Χ.Α. Το ίδιο πιθανολογείται ότι ίσχυε και για τους άγνωστους συνεργούς του. Μάλιστα, ορισμένες από τις επιθέσεις σημειώθηκαν στη λεωφόρο Ηρακλείου, σε απόσταση μερικών μόλις μέτρων από τα γραφεία της Τ.Ο. στο Ν. Ηράκλειο.
Συμπληρωματικά, αστυνομικοί της ΓΑΔΑ που ενεπλάκησαν στις έρευνες διατυπώνουν την εκτίμηση - ισχυρισμό ότι οι τρομοκράτες δεν πυροβόλησαν τυχαία εναντίον μελών του κόμματος που τη στιγμή της επίθεσης έτυχε να στέκονται στην είσοδο των γραφείων, αλλά στόχευσαν τους συγκεκριμένους νεαρούς που συμμετείχαν στην ομάδα περιφρούρησης των γραφείων και ήταν δραστήρια μέλη του πυρήνα της Χ.Α. στα Βόρεια Προάστια. «Τη στιγμή της επίθεσης, στην είσοδο των γραφείων υπήρχαν αρκετά μέλη της Χ.Α. Ο δράστης, ωστόσο, φαίνεται ότι είχε αποφασίσει να εκτελέσει τα συγκεκριμένα τρία άτομα που δέχθηκαν τα πυρά του όπλου του. Εξάλλου, ιδιαίτερα ο 27χρονος Γιώργος Φουντούλης και ο σοβαρά τραυματίας Αλέξανδρος Γέροντας ήταν αναγνωρίσιμα στην περιοχή στελέχη της Χ.Α.». Οπως μάλιστα αναφέρουν στην «Κ» αστυνομικές πηγές, τα θύματα της επίθεσης συμμετείχαν, με την ίδια πάντοτε σύνθεση, στην ομάδα περιφρούρησης εκδηλώσεων αλλά και των γραφείων της Τ.Ο. της Χρυσής Αυγής. Το στοιχείο αυτό θεωρείται βέβαιο ότι γνώριζαν οι τρομοκράτες - εκτελεστές, που είχαν παρακολουθήσει αρκετά 24ωρα τις κινήσεις των θυμάτων.
Στο μεταξύ, χθες, αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της ΕΛ.ΑΣ. βίντεο από κάμερα ασφαλείας που λειτουργεί στο κτίριο της Χ.Α. και καταγράφει τις κινήσεις των δραστών κατά μήκος της λεωφόρου Ηρακλείου. Σε αυτό απεικονίζονται δύο άτομα αρχικά τη στιγμή που προσεγγίζουν με μεγάλη ταχύτητα το σημείο επιβαίνοντες στη λευκή Africa Twin. Σταθμεύουν τη μηχανή σε απόσταση περίπου 50 μέτρων από το σημείο της δολοφονίας και προσεγγίζουν πεζή τα μέλη της Χ.Α. Ο εκτελεστής, που φοράει άσπρο καπέλο, τζιν παντελόνι και λευκά παπούτσια, αρχίζει να πυροβολεί τα θύματά του από απόσταση περίπου 10 μέτρων και στη συνέχεια πλησιάζει και σχεδόν εξ επαφής τους δίνει τη χαριστική βολή. Ακολουθείται από τον συνεργό του, ο οποίος, αν και οπλοφορεί, παραμένει σε απόσταση 1,5 με 2 μ. και δεν κάνει χρήση του πιστολιού του. Μετά την επίθεση, οι δύο δράστες απομακρύνονται τρέχοντας προς το σημείο όπου είχαν σταθμεύσει τη μοτοσικλέτα. Ο εκτελεστής διακρίνεται από το «ιδιαίτερο» βάδισμά του, πιθανόν εξαιτίας του βάρους που είχε το σακίδιο που μεταφέρει στην πλάτη του και εικάζεται ότι περιέχει οπλισμό.
Διαπιστώνεται επίσης ότι η κλεμμένη μοτοσικλέτα είχε αρχικά μπαγκαζιέρα, την οποία αφαίρεσαν πριν εγκαταλείψουν το δίκυκλο στο ρέμα της Χελιδονούς. Από την εξερεύνηση προέκυψε ότι οι δράστες καθάρισαν τη μοτοσικλέτα από δακτυλικά και γενετικά αποτυπώματα. Ενα δεύτερο βίντεο (και αυτό από κάμερα ασφαλείας της Χ.Α.) όπως διευκρίνισε η ΕΛ.ΑΣ., δόθηκε στην ιστοσελίδα από τα ίδια τα μέλη της Χ.Α. Σε αυτό αποτυπώνεται όλη η σκηνή της εν ψυχρώ εκτέλεσης και καταγράφονται όλες οι κινήσεις του δράστη τη στιγμή που πυροβολεί εξ επαφής τα θύματά του και τα αποτελειώνει όταν πέφτουν στο έδαφος.


kathimerini


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.