.

Αυτόνομη Παρέμβαση: Οι τερατογενέσεις στις μνημονιακές συλλογικές συμβάσεις και ο εξευτελισμός της εργασίας ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013

Αυτόνομη Παρέμβαση: Οι τερατογενέσεις στις μνημονιακές συλλογικές συμβάσεις και ο εξευτελισμός της εργασίας

Η εργασιακή ζούγκλα που επέβαλλε το μνημονιακό καθεστώς, αρχίζει και αποδίδει ήδη σημεία και τέρατα στο περιεχόμενο των επιχειρησιακών συλλογικών συμβάσεων, που άλλοτε υπογράφονται με εργοδοτικά στημένα σωματεία και άλλοτε με συγγενείς και φίλους του εργοδότη που βαφτίζονται ενώσεις προσώπων.
Το περιεχόμενο των «νέων επιχειρησιακών συλλογικών συμβάσεων του Μνημονίου, ευτελίζει την εργασία και τους μισθούς, καταργώντας πια το βιοποριστικό τους χαρακτήρα για τους εργαζόμενους, καθιερώνοντας την ελεημοσύνη στη θέση του μισθού και τα εργασιακά κάτεργα στη θέση των ανθρώπινων συνθηκών εργασίας.
Πέρα από την ευθυγράμμιση πολλών επιχειρησιακών συλλογικών συμβάσεων με τους νομοθετημένους κατώτατους μισθούς Βρούτση (δηλαδή τους μισθούς πείνας των 586€), τη γενικευμένη κατάργηση του 5νθημέρου, τα απίθανα συστήματα διευθέτησης του χρόνου εργασίας στην υπηρεσία του εργοδότη, την επιβολή μέσω της ΣΣΕ της εκ περιτροπής εργασίας όταν και όποτε το κρίνει ο εργοδότης, ήρθε προχθές να προστεθεί ακόμα μια τερατογένεση.
Καραμπινάτοι εργοδοτικοί «συνδικαλιστές» εταιρείας σεκιούριτι (κλάδος «θερμοκήπιο» του εργασιακού μεσαίωνα), τόλμησαν και έβαλαν την υπογραφή τους σε όρο που προβλέπει την καταβολή του μισθού των εργαζομένων ανά τρίμηνο (!), ενώ αποδέχθηκαν ότι στην περίπτωση που η εταιρεία δώσει τυχόν πρόσθετες παροχές (πέραν των νομίμων) αυτές θα συμψηφίζονται με τα δώρα Πάσχα και Χριστουγέννων, τα νυχτερινά, την υπερεργασία και την απασχόληση τις Κυριακές (!). Οι εταιρείες σεκιούριτι,
Παρά τον προδήλως παράνομο χαρακτήρα της ΣΣΕ, αυτή έγινε αποδεκτή,   πρωτοκολλήθηκε και αναρτήθηκε από το Υπουργείο Εργασίας, του οποίου ηγείται ο πλέον μνημονιακός και εργοδοτικός Υπουργός που ανέδειξε η χώρα.  
Αυτές είναι οι νέες «συλλογικές συμβάσεις» που θεσμοθέτησαν οι κυβερνήσεις του Μνημονίου.
Αυτός είναι ο εργοδοτικός συνδικαλισμός, που καθιέρωσε η βάρβαρη νεοφιλελεύθερη κατάργηση όλου του εργατικού δικαίου.
Αυτοί είναι οι νόμοι που κατοχυρώνουν «το δίκιο του εργοδότη»
Καλούμε όλα τα συνδικάτα και τους εργαζόμενους να καταδικάσουν τέτοιου είδους «σωματεία» και άμεσα να αποσύρουν όλες τις κατάπτυστες συμβάσεις.
Ο αγώνας για την ανατροπή του μνημονιακού καθεστώτος και για την επαναθεμελίωση του εργατικού δικαίου και των συλλογικών συμβάσεων, είναι αγώνας όλης της κοινωνίας.   

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.