.

Το Κέμπριτζ της ρουφιανιάς στην αστυνομία ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013

Το Κέμπριτζ της ρουφιανιάς στην αστυνομία


              Βρετανός αστυνομικός προσέγγισε φοιτητή του Πανεπιστημίου και του ζήτησε να γίνει πληροφοριοδότης του. Ο φοιτητής βιντεοσκόπησε τη συνομιλία και τον έκανε βούκινο σε όλο το Κέμπριτζ
Στις αρχές που καλλιεργεί ο ίδιος ο... θεσμός που θέλησε να κατασκοπεύσει σκόνταψε προσπάθεια της βρετανικής αστυνομίας να χρηματίσει φοιτητή του Κέμπριτζ, προκειμένου να τον εξαγοράσει ως πληροφοριοδότη για να παρακολουθεί μυστικά τις πολιτικές δραστηριότητες των ακτιβιστών φοιτητών και των συλλόγων τού ηλικίας 800 ετών εκπαιδευτικού ιδρύματος.

Βρετανός αστυνομικός προσέγγισε φοιτητή του Πανεπιστημίου και του ζήτησε να γίνει πληροφοριοδότης του. Ο φοιτητής βιντεοσκόπησε τη συνομιλία και τον έκανε βούκινο σε όλο το Κέμπριτζ Ο νεαρός φοιτητής, τον οποίο πλησίασε μυστικά αστυνομικός προτείνοντάς του να τον τροφοδοτεί με εσωτερικές πληροφορίες του Πανεπιστημίου αντί χρηματικής αμοιβής, αντί να «συνεργαστεί» κατέγραψε με κρυφή κάμερα συνάντησή τους, την οποία στη συνέχεια παρουσίασε στο Κέμπριτζ.
Αβατο για τους μυστικούς
Στα καταγεγραμμένα στιγμιότυπα, ο αστυνομικός εξηγεί πως η αστυνομία χρειάζεται πληροφοριοδότες προκειμένου να συγκεντρώνει χρήσιμα στοιχεία για τις κινητοποιήσεις των φοιτητών καθώς είναι «αδύνατον» πράκτορές της να διεισδύσουν στο εκπαιδευτικό ίδρυμα. Επίσης ζητά από το νεαρό φοιτητή να βάλει στο στόχαστρό του εκπροσώπους των φοιτητικών συλλόγων, επειδή «όσα συζητούν μπορεί να επηρεάζουν ολόκληρη την κοινότητα».
Η «συνεργασία», εφ' όσον θα ξεκινούσε, προέβλεπε ο νεαρός να κατονομάζει τους φοιτητές που θα μετείχαν σε διαδηλώσεις, να καταγράφει τους αριθμούς κυκλοφορίας των οχημάτων που θα χρησιμοποιούσαν και να ταυτοποιεί τους επικεφαλής τους.
Επίσης, λόγω... μεγαλύτερης εξοικείωσης, θα έπρεπε να παρακολουθεί μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπως το Facebook και να αντλεί από κει πληροφορίες για σχεδιαζόμενες διαδηλώσεις.
Ο φοιτητής, προσποιούμενος ότι ήθελε διευκρινίσεις, ρώτησε τον αστυνομικό αν συγκεκριμένη φοιτητική οργάνωση που είχε διαμαρτυρηθεί εναντίον της φορολόγησης των διδάκτρων και της περικοπής δαπανών στον τομέα της εκπαίδευση θα παρουσίαζε κάποιο ενδιαφέρον.
«Αυτό είναι ακριβώς ό,τι ψάχνουμε. Είναι βασικό να ξέρουμε πότε συναντιούνται, τι συζητούν, τι σχεδιάζουν...», ήταν η απάντηση που έλαβε.
Η προσέγγιση έγινε στις αρχές Οκτωβρίου και ο νεαρός ερωτήθηκε επίσης αν θα μπορούσε να μεταβεί σε αστυνομικό τμήμα του Κέμπριτζ προκειμένου να βοηθήσει τον αστυνομικό για ένα ζήτημα που δεν του αποκάλυψε.
Ο εν δυνάμει «πληροφοριοδότης» όμως επικοινώνησε με την εφημερίδα «Guardian» και ο αέρας της δημοσιότητας φύσηξε μη ευνοϊκά για την αστυνομία.
(ΠΗΓΗ: GUARDIAN)     


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.