.

Δεύτερος θάνατος Αφγανού πρόσφυγα - κρατούμενου στο στρατόπεδο συγκέντρωσης Κορίνθου ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013

Δεύτερος θάνατος Αφγανού πρόσφυγα - κρατούμενου στο στρατόπεδο συγκέντρωσης Κορίνθου

Αθήνα, 11-11-2013
Δήλωση
του Δημήτρη Τσουκαλά, Βουλευτή Επικρατείας ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Ε.Κ.Μ., Υπεύθυνου Τομέα Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη

Θέμα: «Δεύτερος θάνατος Αφγανού πρόσφυγα - κρατούμενου στο στρατόπεδο συγκέντρωσης Κορίνθου»


Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αφγανός πρόσφυγας Νεζάμ Χακιμί που κρατούνταν επί 4 μήνες στο στρατόπεδο συγκέντρωσης Κορίνθου πέθανε την Δευτέρα 04-11-2013. Αναφέρεται ότι καθ’ όλο αυτό το χρονικό διάστημα δεν του παρασχέθηκε ούτε καν η στοιχειώδης περίθαλψη ή θεραπεία, για τον καρκίνο από τον οποίο έπασχε και δεν έγινε καμία προσπάθεια για να σωθεί η ζωή του. Οι αστυνομικές αρχές και το προσωπικό στο κολαστήριο της Κορίνθου δεν προέβησαν σε καμία ενέργεια για να αποτρέψουν το μοιραίο.
Ο θάνατος του Νεζάμ Χακιμί είναι ένα ακόμη ρατσιστικό έγκλημα, μετά τον Μοχαμάντ Χασάν που κρατούνταν επί 11 μήνες στο ίδιο στρατόπεδο και πέθανε στις 27 Ιουλίου του 2013. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ είχε ζητήσει την άμεση διερεύνηση εκείνου του περιστατικού, αναφέροντας ότι ο Χασάν και οι συγκρατούμενοί του είχαν διαμαρτυρηθεί από μήνες στους αστυνομικούς του στρατοπέδου κράτησης της Κορίνθου για τα συμπτώματα, ωστόσο ο Αφγανός πρόσφυγας μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο μόλις στις 2 Ιουλίου, πολύ αργά για την αντιμετώπιση της πάθησής του.
Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ ζητά την διερεύνηση των συνθηκών του θανάτου του Νεζάμ Χακιμί και καταδικάζει απερίφραστα τις απάνθρωπες και αντισυνταγματικές συνθήκες κράτησης, τονίζοντας ότι λόγω της εφαρμοζόμενης πολιτικής της καταχρηστικής επ' αόριστον κράτησης στα αστυνομικά κρατητήρια και τα στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών, μακραίνει ο κατάλογος των θυμάτων, εικόνα που στιγματίζει την χώρα και τον πολιτισμό της στον 21ο αιώνα.
Τι συμβαίνει στα στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών και ιδιαιτέρα σε αυτό της Κορίνθου;

Το γραφείο τύπου

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.