.

Σημαντική άνοδος των δυνάμεων της Ριζοσπαστικής Αριστεράς στο συνέδριο της ΑΔΕΔΥ ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2013

Σημαντική άνοδος των δυνάμεων της Ριζοσπαστικής Αριστεράς στο συνέδριο της ΑΔΕΔΥ

                        


                   
                                       Δελτίο Τύπου
Σημαντική άνοδος των δυνάμεων της Ριζοσπαστικής Αριστεράς στο συνέδριο της ΑΔΕΔΥ

Ολοκληρώθηκαν οι σήμερα με την ανάδειξη των αντιπροσωπων στο Γενικό Συμβούλιο οι εργασίες του 35ου συνεδρίου της ΑΔΕΔΥ.  Η πραγματοποίηση του σε μια κρίσιμη για τους εργαζομένους περίοδο επέβαλε την ανάγκη διεξοδικής συζητήσης συγκρουσης και ρήξης με συνδικαλιστικές πρακτικές του παρελθόντος. Ταυτόχρονα θα έπρεπε να αναδειχθούν οι διαφορετικές αντιλήψεις για την ανασυγκρότηση του συνδικαλιστικού κινήματος στη κατεύθυνση της δυναμικής παρέμβασης των εργαζομένων στο δημόσιο, προκειμένου να ανατραπεί η πολιτική της κυβέρνησης-ΕΕ και ΔΝΤ.

Οι δυνάμεις του κυβερνητικού συνδικαλισμού έκαναν τα πάντα προκειμένου να αποτρέψουν μια επι της ουσίας συζήτηση που θα αναδείκνυε τα προβλήματα και συνακόλουθα τις ευθύνες τους.  Εκφυλίζοντας τη διαδικασία αποστέρησαν το συνδικαλιστικό κίνημα των δημοσίων υπαλλήλων από μια σημαντική ευκαιρία ανασύνταξης των δυνάμεων του.

Κόντρα στην απαράδεκτη και προσβλητική για τους εργαζόμενους  στάση των δυνάμεων του κυβερνητικού συνδικαλισμού, οι εκλογές για την αναδειξη των νέων οργάνων στην ΑΔΕΔΥ, κατέδειξαν τη βούληση του δημοσιουπαλληληλικού κινήματος να αποτελέσει παράγοντα ανατροπής της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης και της τροϊκας.

Το αποτέλεσμα εκφράζει την σαφή αποδοκιμασία των φιλοκυβερνητικών παρατάξεων ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ αφου απώλεσαν την αυτοδυναμία την οποία κατείχαν μέχρι τώρα στο ΓΣ της ΑΔΕΔΥ. Συγκεκριμένα από 62 έδρες στο προηγούμενο Γενικό Συμβούλιο(Γ.Σ.)κατάφεραν να αποσπάσουν μόλις 41, σε σύνολο 85 εδρών.

Αντίθετα οι δυνάμεις που με συνέπεια αντιστάθηκαν στις μνημονιακές πολιτικές και ιδιαίτερα οι δυνάμεις της Ριζοσπαστικής Αριστεράς είχαν σημαντική άνοδο. Πιο συγκεκριμένα η Αυτόνομη Αγωνιστική Ριζοσπαστική Συνεργασία διπλασίασε σχεδόν τη δύναμή της κατακτώντας 14 έδρες από 8 που είχε στο προηγούμενο Γ.Σ.

Δεσμευόμαστε, στηριζόμενοι στην εμπιστοσύνη των συναδέλφων και αξιοποιώντας τη συμμετοχή και  τη δράση τους, ότι θα συμβάλουμε με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο προκειμένου να ανοίξουμε νέους δρόμους για το συνδικαλιστικό κίνημα. Υπερασπιζόμενοι τα δημόσια αγαθά και τα εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα.                    ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

Αθήνα 29/11/2013

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.