.

Ουμανιτέ : Η δημοκρατία δεν εκπέμπει πλέον στην Αθήνα ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Σάββατο 15 Ιουνίου 2013

Ουμανιτέ : Η δημοκρατία δεν εκπέμπει πλέον στην Αθήνα



Στην Αθήνα ,όπου η λέξη δημοκρατία πρωτοδιατυπώθηκε , η δημοκρατία δεν εκπέμπει πιά , γράφει στο κύριο άρθρο της γαλλικής  εφημερίδας Ουμανιτέ ο δημοσιογράφος Ζαν Πολ Πιερό.
«Στην αρχαία πόλη του Δημοσθένη, κανείς δεν έχει ξεχάσει την εξουσία των στρατηγών- του Παπαδόπουλου και του Πατακού -η οποία  τερματίστηκε  πριν από 40  χρόνια. Βέβαια, δεν βγήκαν  τα τανκς   στους πρόποδες της Ακρόπολης, αλλά διαπράχθηκε  ένα πραξικόπημα της λιτότητας την περασμένη Τρίτη, όταν στις  οθόνες της δημόσιας τηλεόρασης (ΕΡΤ)  έπεσε ‘μαύρο’ και το  δημόσιο ραδιόφωνο σίγησε» γράφει ο γάλλος δημοσιογράφος
«Με μεγάλη μυστικότητα και κατά παράβαση όλων των αρχών του δικαίου, η κυβέρνηση προχώρησε σε μια πραγματική συνωμοσία για να στερήσει από τους Ελληνες  τη δημόσια πληροφόρηση ,την  ανεξάρτητη από το χρήμα ενημέρωση και  και να πετάξει στο δρόμο τους δημοσιογράφους ,τους  τεχνικούς και όλους τους  εργαζόμενους της ΕΡΤ» σημειώνει ο Πιερό και προσθέτει: «Το μεγάλο ξεπούλημα ,το οποίο αξίωσε  το ΔΝΤ και η Ευρωπαική Επιτροπή  και εφαρμόζεται  χωρίς δισταγμό από το σοσιαλιστικό  ΠΑΣΟΚ  και τη δεξιά  Νέα Δημοκρατία για τη βελτίωση των δημόσιων οικονομικών της Ελλάδας, παραδίδει στους ιδιώτες δημόσιες υπηρεσίες και την την  Εθνική Κληρονομιά.
Η αιμορραγία που προκαλούν οι άθλιοι γιατροί του ευρωνεοφιλελευθερισμού  έχει μειώσει την αξιοπρέπεια εκατομμυρίων πολιτών και έχει σπρώξει στην εξαθλίωση χιλιάδες ηλικιωμένους.Αυτή η επαίσχυντη και ταπεινωτική μεταχείριση έχει εγκριθεί από τους ηγέτες της ζώνης του ευρώ.  Οι τουλάχιστον απερίσκεπτες δηλώσεις του γάλλου προέδρου  Φρανσουά Ολάντ ότι  «η Ευρώπη  έσωσε την Ελλάδα" – ηχούν σήμερα περίεργα.
Η γαλλίδα υπουργός Πολιτισμού και Επικοινωνίας, Ορελί Φιλιπετί αποδοκίμασε "το τραγικό σύμβολο της μαύρης οθόνης στη δημόσια τηλεόραση» και εξέφρασε την «πικρία» της για το γεγονός ότι «λιτότητα  που έχει επιβληθεί στην  Ελλάδα συνοδεύεται από την  εγκατάλειψη της πολυφωνίας. "
Πρέπει να μας προκαλούν  έκπληξη όλα αυτά; Διερωτάται ο Ζαν Πολ Πιερό. «Αντιμέτωπη με την κοινωνική αντίσταση και την αύξηση της δύναμης της Αριστεράς άνοδο ενός αριστερού που δεν δίνουν την εξουσία, η κυβέρνηση θέλει να φιμώσει δημοσιογράφους και να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις της τρόικας ,που ζητά χιλιάδες απολύσεις στο δημόσιο τομέα» γράφει.
Ο γάλλος δημοσιογράφος χαρακτηρίζει «Πόντιο Πιλάτο» την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και κρούει τον κώδωνα του κινδύνου στην υπόλοιπη Ευρώπη:  

  «Μια χώρα όπου τα περισσότερα μέσα ενημέρωσης θα πρέπει να ιδιωτικοποιηθούν , δίνει το παράδειγμα που θα μπορούσαν να ακολουθήσουν κι άλλες νεοφιλελεύθερες κυβερνήσεις.  Η Ελλάδα είναι ένα εργαστήριο πειραμάτων ,που θα μπορούν να εφαρμοστούν κι αλλού. Το δικαίωμα στην πληροφόρηση επλήγη  σοβαρά στην Αθήνα και ολόκληρη η Ευρώπη ανησυχεί. Στην Ισπανία, όπου το 25% των δημοσιογράφων της δημόσιας τηλεόρασης TVE  έχουν χάσει τη δουλειά τους, την Ιταλία, τη Βρετανία, αλλά και στη Γαλλία, όπου τα μέτρα λιτότητας  επηρεάζουν τη δημόσια ραδιοτηλεόραση, η αλληλεγγύη στους εργαζομένους της ΕΡΤ είναι δημοκρατικό  καθήκον»



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.