.

ΚΑΛΟ 2014 ΜΕ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΕΝΩΤΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Τετάρτη 1 Ιανουαρίου 2014

ΚΑΛΟ 2014 ΜΕ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΕΝΩΤΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ

alt



    








ΜΕΓΑΛΗ ΕΛΠΙΔΑ ΤΟΥ 2014 ΜΙΑ ΠΛΑΤΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΜΕ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΓΜΕΝΕΣ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

 Οι ευχές για το νέο χρόνο διαμορφώνουν κάτι παραπάνω από ένα ευχάριστο , ζεστό και ανθρώπινο κλίμα. Δείχνουν πρόθεση, δείχνουν αλληλεγγύη και ακόμα περισσότερο ευγένεια , καλοσύνη , αισιοδοξία και ελπίδα.
Γι' αυτό ο λαός μας σκορπάει απλόχερα τις ευχές του στη στροφή κάθε χρονιάς, πολύ περισσότερο με την έλευση του 2014 , μετά από 6 χρόνια βαθιάς ύφεσης και πρωτοφανούς κοινωνικής καταστροφής.
   Οι ευχές , όμως, όσο και αν είναι απαραίτητες και θερμαίνουν τις καρδιές μας, δεν αρκούν καθόλου να αλλάξουν τη ζοφερή πραγματικότητα.
 Η νέα χρονιά,το 2014, για να αλλάξει, πρέπει να αλλάξουμε ,τουλάχιστον να αρχίζουμε να αλλάζουμε,όλοι εμείς, η μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία.
 Δεν μας ταιριάζει να περιμένουμε σωτήρες και ουρανοκατέβατους αρχηγούς.
 Οι λαοί σώζουν. Δεν σώζονται!
 Όλοι εμείς μπορούμε. Όπως ο λαός μας μπόρεσε και μεγαλούργησε σε πολύ πιο δύσκολες στιγμές. Στην επανάσταση του ’21. Στην Εαμική Εθνική Αντίσταση ’41-’44. Στο Πολυτεχνείο και τηναντιδικτατορική πάλη.
 Όλοι εμείς μπορούμε ξανά!
 Αρκεί να αλλάξουμε εμείς οι ίδιοι,η μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία.
 Αρκεί να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε διαφορετικά,με όραμα μια νέα κοινωνία, πέρα από την αγοραία και καπιταλιστική απληστία.
 Μια κοινωνία ανθρωπιάς , δικαιοσύνης και αλληλεγγύης.
 Αρκεί να αρχίσουμε να πορευόμαστε με όραμα μια νέα Ελλάδα πραγματικά ανεξάρτητη,προοδευτική και σοσιαλιστική,που θα κτίζει ένα καινούργιο μέλλον με τη σκληρή ,υπεύθυνη ,αλληλέγγυασυνεισφορά του καθενός και της καθεμιάς μας,στην οποία θα αφιερώσουμε όλες τις δυνάμεις μας σε ένα κοινό ανορθωτικό έργο.
 Αρκεί να «ξεκολλήσουμε» όλοι/ες από τον καναπέ μας, να ανακτήσουμε την αυτοπεποίθησή μας και την εμπιστοσύνη στον εαυτό μας και τους εργαζόμενους συμπολίτες μας,χωρίς κοινωνικούς αυτοματισμούς και κυρίως να ενωθούμε για να διαμορφώσουμε ένα μεγάλο ενωτικό εργατικό λαϊκό ρεύμα και να ανυψώσουμε τους εργατικούς λαϊκούς αγώνες στο επίπεδο μιας μεγάλης ανατροπής.
 Ο τόπος και ο λαός μας, βεβαίως, δεν χρειάζονται σωτήρες.
 Χρειάζονται,όμως, μια Αριστερά που θα σταθεί στο ύψος των σημερινών απαιτήσεων για να αλλάξει σελίδα η χώρα και να χαράξει καινούργιους, πρωτότυπους,παραγωγικούς,αποτελεσματικούς και νικηφόρους προοδευτικούς και σοσιαλιστικούς ορίζοντες.
 Μια Αριστερά πρωτοπόρα,που θα μπορεί να διαμορφώνει συνεχώς και να ανανεώνει ένα συνεκτικό ανατρεπτικό προοδευτικό πρόγραμμα ικανό να αναμετρηθεί με τα μεγάλα προβλήματα και τις κακοτράχαλες δυσκολίες της χώρας, προκειμένου να ανοίξει σταδιακά με κοινές προσπάθειες ένας δρόμος ανασυγκρότησης και ανόρθωσης.
 Μια Αριστερά που θα έχει τη δύναμη να συγκρουσθεί με μεγάλα εγχώρια ,ευρωπαϊκά και διεθνήσυμφέροντα,να κάνει μεγάλες ρήξεις και να προωθήσει σημαντικές τομές , αλλαγές και πολιτικοοικονομικοκοινωνικούς μετασχηματισμούς.
 Μια Αριστερά που θα συνδυάζει το ριζοσπαστισμό με τον ρεαλισμό,την τόλμη με την σιγουριά,τηνκαινοτομία, την πρωτοτυπία και το ερευνητικό πειραματικό πνεύμα με τα καλύτερα διδάγματα των ηρωικών αγωνιστικών παραδόσεων και των παλαιότερων αριστερών εγχειρημάτων.
 Μια Αριστερά ,τέλος, που δεν θα χρειάζεται σάπια κεντροαριστερά δεκανίκια , μεταλλάξεις και οβιδιακές μεταμορφώσεις ,προκειμένου να βρίσκει σαθρά και πρόσκαιρα ερείσματα αλλά θα μπορεί,με τις ιδέες ,τη δράση και τις πρωτοβουλίες της,να ενώνει και να ριζοσπαστικοποιεί το λαό, να πρωτοπορεί στην κινητοποίησή του και να αναδεικνύεται σε μεγάλη ηγεμονική δύναμη μιας ευρύτατηςκοινωνικής συμμαχίας και ενός πλατιού αγωνιστικού κοινωνικού μπλοκ δυνάμεων που θα εκφράζει και θα αντιπροσωπεύει τη μεγάλη πλειοψηφία.
 Μια τέτοια Αριστερά, που θα φέρει, μαζί με την εργατική τάξη και την πολύ μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία, την προοδευτική ανατροπή στη χώρα, ΥΠΑΡΧΕΙ!
 Είναι η μεγάλη Αριστερά που θα αγκαλιάσει κάτω από τις ενωτικές φτερούγες της όλες τις επί μέρους δυνάμεις της Αριστεράς στην πατρίδα μας.
 Είναι η συμπαραταγμένη Αριστερά με τη συνεισφορά όλων των ρευμάτων της, η οποία θα ταυτιστεί με ότι καλύτερο υπάρχει από τις ιδέες και τις πρακτικές του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΚΕ, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, των άλλων εξωκοινοβουλευτικών δυνάμεων της Αριστεράς και της αντισυστημικής οικολογίας, καθώς και του μεγάλου ανέντακτου αριστερού κόσμου, όλων εκείνων που απεγκλωβίζονται από το αστικό μπλοκ και κινούνται αγωνιστικά προς την Αριστερά και δεν έχουν φυσικά ευθύνες για την εφαρμογή νεοφιλελεύθερων μνημονιακών πολιτικών.
 Το 2014 μπορούμε να το καταστήσουμε χρονιά αφετηρίας για μια αναγεννητική αρχή της χώρας.
 Είναι στο χέρι όλων μας , της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας , να κάνουμε το 2014 το πρώτο μεγάλο βήμα για την προοδευτική ανατροπή.
 Είναι στο χέρι όλων των αριστερών να πάρουμε την υπόθεση της συμπαράταξης της Αριστεράςπάνω σε ριζοσπαστική πολιτική, προγραμματική, ταξική και αγωνιστική κατεύθυνση, στα χέρια μας.
 Είναι στο χέρι των ηγεσιών των Αριστερών δυνάμεων να υπερβούν περιχαρακώσεις,άγονες μικροκομματικές συγκρούσεις,εμφυλιοπολεμικές τάσεις,καθώς και τακτικές απογείωσης στο μέλλονή φοβικής συστημικής αναδίπλωσης και να συναντηθούν σε ριζοσπαστικές ανατρεπτικές επιλογέςπου θα ξεκινούν από τα μεγάλα,ώριμα και επίκαιρα αιτήματα του σήμερα.
 Το 2014 από νέο έτος της τρόικας,των μνημονίων,του παραδομένου αστικού μπλοκ και της νεοφιλελεύθερης μονεταριστικής «δικτατορίας» της ευρωζώνης,της ΕΕ και τωνκεφαλαιαγορών,μπορεί να γίνει χρονιά της συμπαραταγμένης αναγεννημένης Αριστεράς, της μεγάλης προοδευτικής ανατροπής, της διεξόδου από την κρίση, της ανασυγκρότησης, της ανόρθωσης και της σοσιαλιστικής προοπτικής.
ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!


iskra

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.