.

«Οι αστυνομικοί και οι λιμενικοί πρέπει να καταγγέλλουν αυτούς που τους δίνουν εντολές να παραβιάσουν τα ανθρώπινα δικαιώματα» ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

«Οι αστυνομικοί και οι λιμενικοί πρέπει να καταγγέλλουν αυτούς που τους δίνουν εντολές να παραβιάσουν τα ανθρώπινα δικαιώματα»Ανακοίνωση του Τμήματος Σωμάτων Ασφαλείας του ΣΥΡΙΖΑ 

για την τραγωδία στο Φαρμακονήσι 


Η τραγωδία στο Φαρμακονήσι με τους δώδεκα αγνοούμενους μετανάστες, είναι αποτέλεσμα της τακτικής των άτυπων επαναπροωθήσεων μεταναστών, που έχει υιοθετήσει η κυβέρνηση, κατά παράβαση των διεθνών κανόνων δικαίου που είναι υποχρεωμένη να εφαρμόζει η χώρα μας.
Αυτή η απάνθρωπη δολοφονική τακτική, έχει μετατρέψει το Αιγαίο σε νεκροταφείο ανθρώπινων ψυχών που προσπαθούν να σωθούν από τους πολέμους, τις εμφύλιες συρράξεις, την πείνα και την δυστυχία που έχουν επιβάλλει οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις.

Η κυβέρνηση αντί να θέσει το ζήτημα της μετανάστευσης στην ευρωπαϊκή του διάσταση και να απαιτήσει λύσεις με βάση τους κανόνες του διεθνούς δικαίου, έχει επιλέξει τον ολισθηρό δρόμο του εκφοβισμού και του παραδειγματισμού, εκμηδενίζοντας την αξία της ανθρώπινης ύπαρξης.

Η περιστασιακή ενεργοποίηση των ανθρωπιστικών μας αισθημάτων, που διαρκεί όσο τα περιστατικά αυτά βρίσκονται στο επίκεντρο της επικαιρότητας, έχει ως αποτέλεσμα την εξοικείωση μας με τέτοιες δολοφονικές πρακτικές, τη σταδιακή υιοθέτησή τους και την καλλιέργεια του εδάφους πάνω στο οποίο αναβιώνει ο φασισμός.


Απαιτείται άμεσα εισαγγελική παρέμβαση, για την διερεύνηση και την απόδοση των ποινικών ευθυνών στο σύνολο των εμπλεκομένων παραγόντων που έχουν υιοθετήσει την πολιτική των άτυπων επαναπροωθήσεων.


Οι αστυνομικοί και οι λιμενικοί, πρέπει να καταγγέλλουν αυτούς που τους δίνουν εντολές για εκτέλεση ,εκτός της προβλεπόμενης διαδικασίας και παραβιάζουν κατάφωρα τα ανθρώπινα δικαιώματα, τις διεθνείς συμβάσεις και θέτουν σε κίνδυνο την ανθρώπινη ζωή.


Το Γραφείο Τύπου 23/01/2014


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.