.

«Η ασφάλεια του πολίτη έρχεται σε δεύτερη μοίρα.» ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

«Η ασφάλεια του πολίτη έρχεται σε δεύτερη μοίρα.»


Ανακοίνωση του Τμήματος Σωμάτων Ασφαλείας του ΣΥΡΙΖΑ και της Ε.Ε.Κ.Ε. Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη

«Η ασφάλεια του πολίτη έρχεται σε δεύτερη μοίρα…»

Για περισσότερο από ένα χρόνο ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, εξαγγέλλει την αναδιοργάνωση της Ελληνικής Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος και κάθε φορά τα προσαρμόζει στις ανάγκες της επικαιρότητας, προσπαθώντας να καλύψει επικοινωνιακά τραγικά λάθη και ευθύνες.

Το προηγούμενο, δήθεν διαβουλευόμενο, σχέδιο νόμου είχε συναντήσει την αντίθεση του συνόλου του αστυνομικού προσωπικού. Σήμερα ενημέρωσε τους δημοσιογράφους -χωρίς να δώσει το σχέδιο νόμου- ότι η αναδιάρθρωση της αστυνομίας έγινε με το βλέμμα στραμμένο προς την τρομοκρατία και τις μεταλλάξεις της. Η δήλωση αυτή, εκτός από ομολογία και μετάθεση ευθυνών, αναδεικνύει την αντίληψη της κυβέρνησης ότι η ασφάλεια του πολίτη έρχεται σε δεύτερη μοίρα.
Οι μνημονιακές κυβερνήσεις των τελευταίων ετών έχουν διαλύσει τις επιχειρησιακές δομές των σωμάτων ασφαλείας και η λειτουργία τους στηρίζεται αποκλειστικά και μόνο στον επαγγελματισμό και το φιλότιμο του προσωπικού. Με αυτό το σχέδιο νόμου για την αστυνομία και την πυροσβεστική, πέραν του στόχου της περαιτέρω μείωσης των λειτουργικών δαπανών και της υποβάθμισης των σωμάτων, επιχειρείται η κάλυψη των ευθυνών όσων προκάλεσαν αυτές τις αθεράπευτες πληγές.
Επειδή οι διαθέσεις της κυβέρνησης αλλάζουν κάθε μέρα και δεν ξέρουμε ακόμα το μέγεθος του σημερινού πυροτεχνήματος, αυτό που όφειλε να κάνει ο υπουργός θα το κάνουμε εμείς. Με την επίσημη δημοσιοποίηση του σχεδίου νόμου, θα καλέσουμε σε ανοικτή ακρόαση τους συνδικαλιστικούς φορείς των αστυνομικών και των πυροσβεστών, εξειδικευμένους επιστήμονες, εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης και οποιονδήποτε άλλο εμπλεκόμενο φορέα, προκειμένου να καταλήξουμε σε μία λειτουργική πρόταση, την οποία θα αποδέχονται και αυτοί που θα την εφαρμόσουν, αλλά και οι πολίτες που θα είναι οι αποδέκτες των υπηρεσιών.
Το Γραφείο Τύπου
29/01/2014


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.