.

Ο ΣΥΡΙΖΑ στο Τμήμα Μεταγωγών Θεσσαλονίκης ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2014

Ο ΣΥΡΙΖΑ στο Τμήμα Μεταγωγών Θεσσαλονίκης







Θεσσαλονίκη 3/1/2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο ΣΥΡΙΖΑ στο Τμήμα Μεταγωγών Θεσσαλονίκης


Σαφή παραβίαση των στοιχειωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων διαπίστωσε κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ το οποίο επισκέφθηκε την Παρασκευή 3/1/2013, το τμήμα μεταγωγών Θεσσαλονίκης.
Το κλιμάκιο αποτελούνταν από τους βουλευτές Τάσο Κουράκη, Δέσποινα Χαραλαμπίδου και Γιάννη Αμανατίδη, το μέλος της ΚΕ, Νίκο Παυλίδη, το συντονιστή της ΝΕ β΄ Θεσσαλονίκης, Χρήστο Ρώσσιο και το μέλος της γραμματείας ΝΕ Α΄ Θεσσαλονίκης, Αλέκα Κρασοπούλου.
Η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ, αφού μοίρασε ρούχα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης στους κρατούμενους συνομίλησε μαζί τους και έτσι είχε την ευκαιρία να πληροφορηθεί από “πρώτο χέρι” την κατάσταση και τις συνθήκες διαβίωσης στο τμήμα Μεταγωγών.
Το μεγαλύτερο πρόβλημα -στο οποίο συμφώνησε και η διοίκηση της υπηρεσίας Μεταγωγών- είναι η παράταση της κράτησης η οποία από 48 ώρες που προβλέπει ο νόμος, παρατείνεται μέχρι και 6-7 μήνες. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την υπερφόρτωση του χώρου έτσι ώστε να δημιουργούνται σοβαρά προβλήματα με τις συνθήκες υγιεινής των κρατουμένων. Το πρόβλημα οξύνεται ακόμη περισσότερο επειδή δεν προβλέπεται η λειτουργία φαρμακείου και ιατρείου, λόγω του θεωρητικά σύντομου χρόνου παραμονής. Για τον ίδιο λόγο δεν προβλέπεται και ο προαυλισμός των κρατουμένων. Η ίδια κατάσταση, σύμφωνα με την υπηρεσία Μεταγωγών, επικρατεί και στα κρατητήρια των περιφερειακών αστυνομικών τμημάτων.
Ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί πως η κατάσταση που υπάρχει στο τμήμα Μεταγωγών Θεσσαλονίκης είναι απαράδεκτη, προσβλητική για την αξιοπρέπεια και αποτελεί παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Καταλογίζει δε τεράστιες ευθύνες στην Κυβέρνηση η οποία δείχνει να αδιαφορεί χωρίς να παίρνει τα απαραίτητα μέτρα.
Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης προτείνει ως άμεση λύση την αποσυμφόρηση των φυλακών η οποία μπορεί να επιτευχθεί με την επιβολή άλλων περιοριστικών μέτρων στους ανθρώπων που εκτίουν ποινές για μικροαδικήματα. Επισημαίνει ακόμη ο ΣΥΡΙΖΑ, πως η Ελλάδα βρίσκεται στις πρώτες θέσεις ανάμεσα στις χώρες της Ευρώπης, σε κρατουμένους οι οποίοι ισόβια κάθειρξη. Η συνθήκες κράτησης οι οποίες προσβάλλουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια παραβιάζουν τις ευρωπαϊκές συνθήκες αλλά και το ίδιο το Σύνταγμα της χώρας.

Το γραφείο Τύπου
ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.