.

Ολλανδία: Ο όρκος του τραπεζίτη... ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2014

Ολλανδία: Ο όρκος του τραπεζίτη...



 "Ορκίζομαι ότι θα κάνω ό,τι είναι δυνατόν για να διατηρήσω και ενισχύσω την εμπιστοσύνη στον τομέα των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών. Ο Θεός να με βοηθά".
Αυτά μεταξύ άλλων αναφέρει ο όρκος που θα δίνουν στο εξής οι εργαζόμενοι στα ολλανδικά πιστωτικά ιδρύματα, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg.
Όπως αναφέρει το πρακτορείο, τον προηγούμενο μήνα έγινε υποχρεωτικός ο όρκος για τα μέλη των διοικητικών συμβουλίων των ολλανδικών τραπεζών, καθώς η κυβέρνηση επιδιώκει να χαλιναγωγήσει το τραπεζικό σύστημα της χώρας που έχει ενεργητικό υπερτετραπλάσιο από το μέγεθος της ολλανδικής οικονομίας. Προστίθεται ακόμη ότι τον προηγούμενο μήνα ορκίστηκαν με αυτό τον τρόπο τα μέλη διοικητικών συμβουλίων των ολλανδικών τραπεζών.
Από το δεύτερο εξάμηνο του 2014, το σύνολο των 90.000 Ολλανδών εργαζομένων στις τράπεζες θα πρέπει να δώσει τον όρκο αυτό ή μία μη θρησκευτική διαβεβαίωση. Ο πρόεδρος της Ένωσης Ολλανδικών Τραπεζών, Κρις Μπουίγινκ, δήλωσε σε συνέντευξη που έδωσε στο Άμστερνταμ ότι τα τραπεζικά στελέχη που θα παραβιάζουν τους κανόνες ηθικής τάξης θα τιμωρούνται. Ο αναθεωρημένος κώδικας θα ολοκληρωθεί τους επόμενους μήνες και οι πειθαρχικές κυρώσεις του θα εφαρμοσθούν από τις αρχές του επόμενου έτους, δήλωσε.

#avgi.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.