.

Δήλωση του βουλευτή Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρου Μεϊκόπουλου, για τις επισκέψεις της Αστυνομίας στα Σχολεία με την αιτιολογία της καταγραφής των προβλημάτων ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014

Δήλωση του βουλευτή Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρου Μεϊκόπουλου, για τις επισκέψεις της Αστυνομίας στα Σχολεία με την αιτιολογία της καταγραφής των προβλημάτων


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

17/02/2014 

Δήλωση του βουλευτή Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρου Μεϊκόπουλου, για τις επισκέψεις της Αστυνομίας στα Σχολεία με την αιτιολογία της καταγραφής των προβλημάτων 

«Η πρόσφατη είδηση των επισκέψεων ορισμένων αστυνομικών κλιμακίων σε σχολικές μονάδες της Αττικής, που εφαρμόζεται με εντολή της ΓΑΔΑ, με την αιτιολογία της καταγραφής των προβλημάτων, μας μεταφέρει σε άλλες εποχές. 

Η απόφαση της κυβέρνησης να αναθέσει στην Αστυνομία το εποπτικό έργο του Υπουργείου Παιδείας, στέλνοντας τους αστυνομικούς στα σχολεία για να «μεθοδεύσουν προσωπικές επαφές και συναντήσεις με τους κ. Διευθυντές των σχολικών μονάδων» συνιστά πράξη άκρως αντιδημοκρατική και αντιπαιδαγωγική, που προσβάλλει την αξιοπρέπεια των μαθητών. 

Ταυτόχρονα, η επιλογή της αστυνομικής λύσης ως τρόπος αντιμετώπισης των σχολικών προβλημάτων ακυρώνει την ίδια την κυβερνητική επιχειρηματολογία περί αχρηστίας του εποπτικού θεσμού των σχολικών φυλάκων. Δεν συμβαδίζει, όμως, με την Παιδεία το καθεστώς φόβου και τρομοκρατίας που θα δημιουργηθεί με την εφαρμογή μιας τέτοιας εντολής. Δεν ταιριάζει στον δάσκαλο ο ρόλος του καταδότη. 

Η τελευταία εξέλιξη έρχεται να εμπλουτίσει το σκηνικό της παρηκμασμένης Εκπαίδευσης του κ. Σαμαρά με τις πρωτοφανείς περικοπές για την Παιδεία, απολύσεις και διαθεσιμότητες εκπαιδευτικών, συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων, απολύσεις σχολικών φυλάκων και πρόσφατα δικαστικές διώξεις μαθητών. 

Να θυμηθούμε τους μαθητές του 1ου Γενικού Λυκείου Ν. Ιωνίας Βόλου, για τους οποίους ζητάμε να σταματήσουν οι διώξεις. 

Απαιτούμε την απόσυρση της συγκεκριμένης εντολής, που συνιστά καταπάτηση ανθρώπινων δικαιωμάτων, διαστροφή του ρόλου της Εκπαίδευσης και υποτίμηση της διακριτικής ικανότητας των εκπαιδευτικών να χειριστούν τα προβλήματα εντός του σχολικού χώρου.» 

Το Γραφείο Τύπου


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.