.

Η ρύθμιση για το εφάπαξ ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Τρίτη 18 Μαρτίου 2014

Η ρύθμιση για το εφάπαξ


Σε διαδικασία έκδοσης ΦΕΚ βρίσκεται η Υπουργική απόφαση για το θέμα της ρύθμισης των παροχών (χορήγηση εφάπαξ) των Τομέων πρόνοιας του ΤΕΑΠΑΣΑ.

Μετά και την θετική  αποτίμηση του Τμήματος Αναλογιστικών Μελετών του Υπουργείου Εργασίας με την σύνταξη
οικονομικής έκθεσης  αποτίμησης των επιπτώσεων από τις προτεινόμενες ρυθμίσεις του ΔΣ του Tαμείου η οποία λήφθηκε με γνώμονα την αναλογιστική μελέτη και την   εκτίμηση της βιωσιμότητας των Tομέων σε βάθος πεντηκονταετίας, η σχετική Υπουργική απόφαση υπεγράφη από τον κ. Υπουργό και στάλθηκε για δημοσίευση στο Εφημερίδα της Κυβέρνησης.
Από την μελέτη προκύπτει ότι αποφεύγεται η οποιαδήποτε δημοσιοοικονομική επιβάρυνση, ενώ ταυτόχρονα δημιουργείται σημαντικό πλεονασματικό αποτέλεσμα παρά την εξάλειψη των ποσοστιαίων μειώσεων που είχαν επιβληθεί από τον Ν.4093/2012.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η θέση του εκπροσώπου της ΠΟΑΣΥ για την αύξηση των μηνιαίων εισφορών ήταν αρνητική καθώς η Διοίκηση του Ταμείου δεν είχε αποδεχθεί σχετική πρόταση της ΠΟΑΣΥ για να εντάξει  σχετικό σενάριο υπολογισμού της παροχής χωρίς την αύξηση των εισφορών για τους νέους ασφαλισμένους (μετά την 1.1.1993), οι οποίοι είναι αυτοί που ουσιαστικά στηρίζουν τους Τομείς με τις εισφορές τους.
Οι αλλαγές ανά τομέα τόσο στις παροχές όσο και στις εισφορές αποτυπώνονται στους σχετικούς πίνακες.
Αντώνης ΖΑΧΑΡΙΟΥΔΑΚΗΣ
Δείτε τους πίνακες


αναδημοσίευση απο εφημεριδα Φεβρουαρίου 2014 ΝΕΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.