.

Χ. Καφαντάρη: Η προστασία των δασών επαφίεται στον πατριωτισμό των εθελοντών! Ο κ. Δένδιας σήκωσε τα χέρια ψηλά! ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Παρασκευή 30 Μαΐου 2014

Χ. Καφαντάρη: Η προστασία των δασών επαφίεται στον πατριωτισμό των εθελοντών! Ο κ. Δένδιας σήκωσε τα χέρια ψηλά!



29/05/2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Από τα πλέον αρμόδια χείλη επιβεβαιώθηκε σήμερα στη βουλή η ανεπάρκεια του κρατικού μηχανισμού σε ό,τι αφορά την ετοιμότητά του ενόψει της τρέχουσας αντιπυρικής περιόδου. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης της επίκαιρης ερώτησης που κατέθεσε η βουλευτής Β’ Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ Χαρά Καφαντάρη σχετικά με το ζήτημα, ο υπουργός ΠΡΟ.ΠΟ. κος Ν. Δένδιας
παραδέχθηκε με κυνισμό και ειλικρίνεια τις τεράστιες ελλείψεις του Πυροσβεστικού Σώματος σε υλικοτεχνική υποδομή, ενώ δήλωσε παντελή αδυναμία οιασδήποτε παρέμβασης, επικαλούμενος τη μνημονιακή οικονομική δυσπραγία. «Δεν μπορώ να εγγυηθώ ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Αποκάλυψε δε πως η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων για την προστασία του δασικού μας πλούτου, θέτοντας ως βασικό δόγμα πυροπροστασίας τον εθελοντισμό! Έκανε λόγο για απόλυτη συνυπευθυνότητα όλων των Ελλήνων, αναθέτοντας ουσιαστικά τον ρόλο του πυροσβέστη στον απλό πολίτη και προκαταβάλλοντας εύσχημα την αδυναμία της αρμόδιας κρατικής υπηρεσίας.

Επί της ουσίας, ο κ. Δένδιας δεν απάντησε σε καμιά από τις ερωτήσεις που του τέθηκαν: δεν απάντησε γιατί δεν έχουν εκδοθεί τα απαιτούμενα ΠΔ για τη λειτουργία του ΕΣΚΕ και της ΣΑΠΠ, δεν απάντησε για την ετοιμότητα των επίγειων και εναέριων μέσων, δεν απάντησε για το λόγο ενοικίασης πτητικών μέσων και τη μη ενίσχυση και ανανέωση του εθνικού εναέριου στόλου, δεν απάντησε για την κωλυσιεργία του διαγωνισμού προμήθειας ελαστικών των οχημάτων του ΠΣ. Αρκέστηκε να πετάξει το μπαλάκι στους εθελοντές Έλληνες πολίτες.

Για μία ακόμα φορά αναδεικνύεται η αντίληψη που έχει η μνημονιακή συγκυβέρνηση, τόσο για τον εθνικό δασικό πλούτο, όσο και για τους επαγγελματίες Έλληνες πυροσβέστες, που με αυτοθυσία και χωρίς την αρωγή του κράτους δίνουν ένα δύσκολο αγώνα υπαμοιβόμενοι. Ήταν αναμενόμενο πως μια κυβέρνηση που αποχαρακτήρισε εκατομμύρια δασικών εκτάσεων σε ένα βράδυ με μια άσχετη τροπολογία, που ετοιμάζεται να ξεπουλήσει παραλίες και δάση στο όνομα μιας στρεβλής και απατηλής ανάπτυξης, δεν επρόκειτο να δώσει ιδιαίτερη σημασία στην πρόληψη των καταστροφικών κάθε χρόνο πυρκαγιών, επικαλούμενη για μία ακόμη φορά τις μνημονιακές της υποχρεώσεις.

Ο ΣΥΡΙΖΑ στέκεται στο πλευρό των πυροσβεστών που κάτω που αντίξοες συνθήκες δίνουν κάθε χρονιά ένα τιτάνιο αγώνα, καταφέρνοντας κάθε φορά στο μέτρο του δυνατού να προστατέψουν τα δάση της χώρας και καταγγέλλει την κυβερνητική δυσκαμψία, η οποία εκθέτει ανθρώπινο δυναμικό και φυσικό πλούτο σε κίνδυνο, κατά τη δύσκολη αυτή περίοδο.


ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ








0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.