.

Αγλαΐα Κυρίτση: «Να μην κάνουμε την πατρίδα μας ''πάρκινγκ'' φυλακισμένων ψυχών» ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Τρίτη 6 Μαΐου 2014

Αγλαΐα Κυρίτση: «Να μην κάνουμε την πατρίδα μας ''πάρκινγκ'' φυλακισμένων ψυχών»

Δήλωση της Αγλαΐας Κυρίτση για την τραγωδία του ναυαγίου βόρεια της Σάμου.

  

Συγκλονισμένοι, μαζί με τους κατοίκους της Σάμου, παρακολουθούμε από τα σήμερα τα ξημερώματα, να εξελίσσεται μπροστά στα μάτια μας ακόμα ένα επεισόδιο με πνιγμένους μετανάστες, νεκρές γυναίκες και παιδιά, που τους ξέβρασε το κύμα, ανθρώπους που προσπάθησαν να βρουν διέξοδο στη χώρα μας για μια καλύτερη ζωή.
Οι 22 νεκροί μετανάστες, εκ των οποίων οι 18 βρέθηκαν πνιγμένοι στο αμπάρι του σκάφους που τους μετέφερε, και τα γυναικόπαιδα που εντοπίστηκαν νεκρά στη θάλασσα, αποκαλύπτουν τις ευθύνες μιας πολιτικής που αδιαφορεί όχι μόνο για τα θύματα αλλά και για τον ανθρωπιστικό χαρακτήρα που πρέπει να έχει η μεταναστευτική πολιτική της χώρας.

Σαν Αριστερά δεν χάνουμε την ψυχή μας, θα προσφέρουμε την αλληλεγγύη μας και την ανθρωπιά μας για αυτούς τους ανθρώπους, πρόσφυγες-μετανάστες από τη Σομαλία και την Ερυθραία. Θα στηρίξουμε με κάθε μας δύναμη τους 36 μετανάστες που ευτυχώς γλίτωσαν το θάνατο. Οι 5 εξ αυτών νοσηλεύονται στο νοσοκομείο με υποθερμία και ένα παιδί μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο στο νοσοκομείο Παίδων της Αθήνας λόγω έλλειψης παιδιάτρου στο νοσοκομείο της Σάμου!

Επαναλαμβάνουμε ότι η καταγγελία της οδηγίας «Δουβλινο ΙΙ» και η παράδοση ταξιδιωτικών εγγράφων προκειμένου οι πρόσφυγες-μετανάστες να μπορούν να μεταβούν ελεύθερα στις χώρες της επιλογής τους χωρίς να εγκλωβίζονται παράνομα στα νησιά μας είναι η μοναδική λύση για να μην θρηνήσουμε κι άλλα θύματα.

Παράλληλα, θα πρέπει να μπει ένα τέλος στην ανθρωπιστική κρίση που εντείνεται με τον φράχτη του Έβρου και που μεταφέρει τη πίεση στις πύλες εισόδου του Βόρειου Αιγαίου. Αποτελεί κοινό μυστικό ότι οι «βάρκες της ελπίδας» με κατατρεγμένους μετανάστες προσεγγίζουν τις ακτές των νησιών μας, σχεδόν καθημερινά, χωρίς να γίνονται αντιληπτές.

Δεν θα δεχτούμε άλλο να μεταβάλλονται τα νησιά μας σε αποθήκες δυστυχισμένων και απελπισμένων ανθρώπων. Να μην κάνουμε την πατρίδα μας πάρκινγκ φυλακισμένων ψυχών.
 


#left.gr


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.