.

Ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για τις προσωρινές τοποθετήσεις των δημοτικών αστυνομικών, Τί θα γίνει με τους υπαγόμενους στην ΕΛ.ΑΣ; ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Παρασκευή 20 Ιουνίου 2014

Ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για τις προσωρινές τοποθετήσεις των δημοτικών αστυνομικών, Τί θα γίνει με τους υπαγόμενους στην ΕΛ.ΑΣ;

                    Ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για τις προσωρινές τοποθετήσεις των δημοτικών αστυνομικών, Τί θα γίνει με τους υπαγόμενους στην ΕΛ.ΑΣ;

Ακολουθεί η ερώτηση- αίτηση κατάθεσης εγγράφων των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Τσουκαλά, Αλέξη Μητρόπουλου και Δημήτρη Στρατούλη σε σχέση με τις αποφάσεις προσωρινής τοποθέτησης των δημοτικών αστυνομικών σε φορείς του υπουργείου Δημόσιας Τάξης.
Οι βουλευτές επισημαίνουν ότι η κυβέρνηση "φέρεται χωρίς ίχνος ευαισθησίας έναντι υπαλλήλων που έχουν υποφέρει στο οκτάμηνο της διαθεσιμότητάς τους, έχουν υποστεί οικονομική αφαίμαξη", και έμμεσα αμφισβητούν την επίκληση από τον κ. Μητσοτάκη «επιτακτικών υπηρεσιακών αναγκών», ζητώντας την κατάθεση των εγγράφων που το αποδεικνύουν. Αναρωτιούνται σε ποιους φορείς του υπουργείου θα απορροφηθούν οι δημοτικοί αστυνομικοί δεδομένου ότι δεν μπορούν να ενταχθούν με απόφαση αναρμόδιου οργάνου, και εύλογα θέτουν το ερώτημα πώς θα πληρωθούν: ως δημόσιοι υπάλληλοι ή ως ιδιαίτερης κατηγορίας προσωπικό.


Διαβάστε την ερώτηση

"Πριν λίγες ημέρες εκδόθηκε απόφαση «προσωρινής τοποθέτησης» των υπό διαθεσιμότητα δημοτικών αστυνομικών σε φορείς του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη από τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης (ΦΕΚ Γ' 673/2.6.2014). Η απόφαση επικαλείται αόριστα «επιτακτικές υπηρεσιακές ανάγκες», ενώ η επιλογή των υπαλλήλων έγινε με βάση τους «τελικούς» πίνακες της Ανακοίνωσης 5/2013 που δεν έχουν οριστικοποιηθεί.

Σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση 6000/2/234−γ΄/15.10.2013 (ΦΕΚ Β' 2631/2013) «Προσόντα, προϋποθέσεις και διαδικασία αξιολόγησης και ένταξης δημοτικών αστυνομικών στην Ελληνική Αστυνομία» και το άρθρο 4 αυτής, «Όσοι περιλαμβάνονται στον Τελικό Πίνακα Διάθεσης, εντάσσονται ως ιδιαίτερης κατηγορίας προσωπικό στην Ελληνική Αστυνομία με απόφαση του Προϊσταμένου Κλάδου Οργάνωσης και Ανθρώπινου Δυναμικού/Α.Ε.Α, που δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Με την ίδια απόφαση συνιστώνται ισάριθμες οργανικές θέσεις για το εντασσόμενο προσωπικό». Ακολουθεί αυτεπάγγελτη αναζήτηση απαιτούμενων δικαιολογητικών, ειδοποίηση των εντασσόμενων, δακτυλοσκόπησή τους, κ.λπ.

Με δεδομένο ότι χωρίς την έκδοση της ανωτέρω απόφασης δεν δύναται να ξεκινήσει η διαδικασία ένταξης των πρώην δημοτικών αστυνομικών στην Ελληνική Αστυνομία, αλλά και το γεγονός ότι οι οριστικοί επιτυχόντες δεν θα ταυτίζονται με όσους τοποθετούνται προσωρινά, δημιουργείται η εύλογη απορία τι ακριβώς καλούνται να πράξουν οι πρώην δημοτικοί αστυνομικοί, σε ποιους φορείς του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη θα τοποθετηθούν, και τι καθήκοντα θα επιτελέσουν.

Η απόφαση του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης βασίζεται σε «τελικούς» πίνακες που εξέδωσε το Α.Σ.Ε.Π. χωρίς να έχουν εξεταστεί ακόμη ενστάσεις και αιτήσεις θεραπείας, με τη περαίωση των οποίων είναι βέβαιο ότι θα επέλθουν σημαντικές μεταβολές. Αυτό σημαίνει ότι θα κληθούν ασκόπως να αναλάβουν εργασία δεκάδες άτομα που τελικά θα απορροφηθούν από άλλους φορείς. Επίσης δεκάδες θα είναι και όσοι με την προσωρινή τους τοποθέτηση αναγκαστούν να μετακομίσουν, και αν στα οριστικά αποτελέσματα είναι επιτυχόντες αλλού, να πρέπει να μετακομίσουν εκ νέου! Για ποιο λόγο άραγε το Υπουργείο φέρεται χωρίς ίχνος ευαισθησίας έναντι υπαλλήλων που έχουν υποφέρει στο οκτάμηνο της διαθεσιμότητάς τους, έχουν υποστεί οικονομική αφαίμαξη, και τώρα λόγω αμφίβολων «επιτακτικών υπηρεσιακών αναγκών» πολλοί από αυτούς θα εξαναγκαστούν να εγκαταλείψουν τις οικογένειές τους, μην γνωρίζοντας πού θα βρεθούν με την έκδοση των οριστικών αποτελεσμάτων!

Για να γίνει κατανοητό, θέτουμε υπόψη σας ότι ανάμεσα στους αρχικούς πίνακες που εξέδωσε το Α.Σ.Ε.Π. μέχρι τους -έως τώρα- τελικούς, 461 υπάλληλοι άλλαξαν φορέα απασχόλησης, αριθμός διόλου ευκαταφρόνητος. Κάτι που αναμένεται να επαναληφθεί και με την έκδοση των οριστικών πινάκων.

Τέλος, ακόμη και αν ενταχθούν προσωρινά ως ειδικής κατηγορίας προσωπικό, δεν έχει εκδοθεί το Π.Δ. οργάνωσης και λειτουργίας της νέας υπηρεσίας όπου θα υπαχθούν, συνεπώς είναι άγνωστο σε ποιο μισθολόγιο θα υπαχθούν, και εκ των πραγμάτων θα είναι αδύνατο να πληρωθούν!

Ως εκ τούτου, ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:

    Ποιες είναι αυτές οι «επιτακτικές υπηρεσιακές ανάγκες» φορέων του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, για την κάλυψη των οποίων ζητήθηκε από τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης την έκδοση προσωρινής απόφασης τοποθέτησης των πρώην Δημοτικών Αστυνομικών; Να κατατεθούν τα σχετικά έγγραφα του Υπουργείου σας προς το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
    Σε ποιες υπηρεσίες θα κληθούν να παράσχουν εργασία οι μεταταχθέντες Δημοτικοί Αστυνομικοί, με δεδομένο ότι δεν μπορούν να ενταχθούν, έστω προσωρινά, ως ειδικής κατηγορίας προσωπικό στην Ελληνική Αστυνομία, καθόσον δεν έχει δημοσιευθεί η προαπαιτούμενη απόφαση του Προϊσταμένου Κλάδου Οργάνωσης και Ανθρώπινου Δυναμικού/Α.Ε.Α;
    Τι μέριμνα προτίθεστε να λάβετε για όλους όσοι μεταφέρονται προσωρινά σε φορείς του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, αλλά αναγκάζονται να μετακομίσουν χωρίς να γνωρίζουν αν στους οριστικούς πίνακες θα παραμείνουν στην ίδια θέση ή στον ίδιο τόπο; Προτίθεστε να καθυστερήσετε κατά το δυνατόν τη μετάταξή τους εξαντλώντας το χρονικό περιθώριο που σας δίνει ο Νόμος, προς διευκόλυνση των υπαλλήλων αυτών και ελαχιστοποίηση της ταλαιπωρίας τους;
    Πώς θα πληρωθούν οι δημοτικοί αστυνομικοί που εντάσσονται προσωρινά; Ως δημόσιοι υπάλληλοι; Ως ειδικής κατηγορίας προσωπικό;.

 Οι ερωτώντες Βουλευτές
Δημήτρης Τσουκαλάς
Αλέξης Μητρόπουλος
Δημήτρης Στρατούλης


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.