.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ για τις εξαγγελίες του αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών για το μισθολόγιο των ενστόλων ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Παρασκευή 27 Ιουνίου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ για τις εξαγγελίες του αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών για το μισθολόγιο των ενστόλων

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Του τμήματος Σωμάτων Ασφαλείας του ΣΥΡΙΖΑ


Η εξαγγελία του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών στη Bουλή για την εναρμόνιση του μισθολογίου στους εργαζόμενους και αποστράτους των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας με την απόφαση του ΣτΕ., όχι μόνο δεν καθησυχάζει αλλά, αντίθετα, προβληματίζει, αν θυμηθούμε ότι πριν τις εκλογές του 2012 η κυβέρνηση είχε δεσμευθεί ότι θα επαναφέρει τους μισθούς και τις συντάξεις τους στα επίπεδα του 2009. Μετά τις εκλογές ήταν οι πρώτοι στους οποίους επέβαλε επιπλέον περικοπές.

Εκτός από το ότι η απόφαση αυτή θα έπρεπε να περιλαμβάνει το σύνολο των εργαζομένων και θα έπρεπε να εφαρμοστεί άμεσα, ο υπουργός απέφυγε να προσδιορίσει πότε θα φέρει τις αναγκαίες διατάξεις στη Βουλή και αν και πότε θα καταβάλει τα αναδρομικά.

Το σίγουρο είναι ότι η κυβέρνηση θα κλιμακώσει την αντιλαϊκή πολιτική της και σε περίπτωση που εξαναγκασθεί στην εφαρμογή της απόφασης του ΣτΕ έχει βρει από τώρα από πού θα τα πάρει πολλαπλάσια. Ο μόνος δρόμος για να αλλάξει αυτή η πολιτική είναι η ανατροπή της κυβέρνησης.

27-6-2014

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.