.

Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΣΕ ΡΟΛΟ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΔΕΛΦΟΥ ΥΠΟΚΛΕΠΤΕΙ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΜΕΣΩ INTERNET ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Δευτέρα 16 Ιουνίου 2014

Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΣΕ ΡΟΛΟ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΔΕΛΦΟΥ ΥΠΟΚΛΕΠΤΕΙ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΜΕΣΩ INTERNETΚΑΙ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΠΟΥ ΧΑΡΑΞΑΝ ΟΙ ΗΠΑ...
AKOMA 195 ΚΡΑΤΗ ΣΤΗ «ΛΙΣΤΑ» ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ ΠΑΡΑΚΟΥΛΗΘΕΣΩΝ

Η γερμανική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πληροφοριών (BND) παρακολουθεί ηλεκτρονικά μηνύματα και τηλεπικοινωνίες μέσω Internet από την Ελλάδα σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα» που επικαλείται έγγραφα που έχει στην κατοχή της. Πέρα από την Ελλάδα, στη λίστα της BND περιλαμβάνονται άλλες 195 χώρες και τοποθεσίες.

Όπως φαίνεται σε ντοκουμέντο που κατατέθηκε, σύμφωνα με την εφημερίδα, κατά τη διάρκεια δικαστικής διαμάχης μεταξύ γερμανού δικηγόρου και της γερμανικής BND, οι παρακολουθήσεις γενικά για λόγους «διεθνούς τρομοκρατίας». Πάντως δεν διευκρινίζεται το μέγεθος και η έκταση των παρακολουθήσεων σε ξένους στόχους.

Ο δικηγόρος Νίκο Χάρτινγκ μήνυσε τη γερμανική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πληροφοριών, επειδή θεώρησε ότι η επικοινωνία του μέσω e-mail με ξένους πελάτες του μπορεί να αποτελεί στόχο των γερμανικών μυστικών υπηρεσιών, ενώ επεσήμανε ότι η υπηρεσία δεν είχε το δικαίωμα να παρακολουθεί τον ίδιο, καθώς είναι γερμανός πολίτης.
Ο κατάλογος με τις χώρες και τις τοποθεσίες που παρακολουθεί η BND, όπου περιλαμβάνονται πέραν της Ελλάδας και ακόμη 195 χώρες και τοποθεσίες, είχε επισυναφθεί σε άλλα δικαστικά έγγραφα και φέρει τον τίτλο «Τηλεπικοινωνίες-σχέσεις». Τις χώρες που αναφέρονται στη λίστα η γερμανική Υπηρεσία Πληροφοριών φέρεται να τις παρακολουθεί από τον Απρίλιο του 2010.
Σύμφωνα με τα «Νέα», τα εν λόγω έγγραφα διατέθηκαν στην εφημερίδα από πηγή στη Γερμανία στο πλαίσιο των ερευνών για τις μαζικές υποκλοπές δεδομένων παγκοσμίως.

ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΣΥΝΔΕΣΗ ΤΗΣ BND ΜΕ ΨΗΦΙΑΚΟΥΣ ΚΟΜΒΟΥΣ

Στο δημοσίευμα προστίθεται ότι σε περσινή μελέτη της Γενικής Διεύθυνσης Εσωτερικής Πολιτικής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τα δικαιώματα των Ευρωπαίων πολιτών αναφέρεται ότι στο πλαίσιο των επιχειρησιακών δραστηριοτήτων της γερμανικής BND «λειτουργεί μια υπηρεσία η οποία μπορεί να συνδέεται απευθείας με ψηφιακούς κόμβους μέσω των οποίων πραγματοποιείται η ροή των περισσότερων ξένων επικοινωνιών».
Σύμφωνα με τη γερμανική νομοθεσία, οι γερμανικές μυστικές υπηρεσίες επιτρέπεται να αναζητούν έως και το 20% των επικοινωνιών που έχουν «ξένα στοιχεία» με ορισμένες λέξεις-κλειδιά για σκοπούς καταπολέμησης της τρομοκρατίας ή προστασίας του Συντάγματος. Όμως, αυτό επιτρέπεται μόνο σε γερμανικό έδαφος.
Στη μελέτη του Ευρωκοινοβουλίου αναφέρεται ότι ο μεγαλύτερος κόμβος επικοινωνιών στη Γερμανία είναι ο DE-CIX στη Φρανκφούρτη. Σε δημοσίευμα του Spiegel, το οποίο μνημονεύεται στη μελέτη, σημειώνεται ότι οι γερμανικές μυστικές υπηρεσίες έχουν συστήσει ειδικά γραφεία και εγκαταστάσεις σε αυτή τη θέση ώστε να εκτρέπουν την εισερχόμενη κίνηση δεδομένων, να αντιγράφουν και να μεταφέρουν τα δεδομένα για περαιτέρω ανάλυση στην έδρα της BND στο Πούλαχ κοντά στο Μόναχο.

ΟΙ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΜΕΛΗ ΤΟΥ DE-CIX
Τα «Νέα» σημειώνουν ότι από την έρευνά τους προκύπτει ότι τρεις εταιρείες τηλεπικοινωνιών που λειτουργούν στην Ελλάδα είναι ανάμεσα στα περισσότερα από 550 μέλη-πελάτες του DE-CIX: οι Forthnet, OTEGlobe, και η κυπριακή CYTA, που δραστηριοποιείται και στην Ελλάδα.
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, μόνο η Forthnet απάντησε σε ερωτήματα που απηύθυνε η εφημερίδα στις τρεις εταιρείες σχετικά με τα μέτρα που λαμβάνουν για τη διασφάλιση του τηλεπικοινωνιακού απορρήτου. «Η Forthnet υιοθετώντας πλήρως τις εντολές της ελληνικής νομοθεσίας και του κανονιστικού πλαισίου για τη διασφάλιση του απορρήτου των επικοινωνιών λαμβάνει όλα τα απαραίτητα τεχνικά και οργανωτικά μέτρα λειτουργίας του δικτύου της για την ασφάλεια των διακινούμενων δεδομένων», ανέφερε μεταξύ άλλων η εταιρεία.
Με τον DE-CIX συνεργάζονται επίσης κολοσσοί του ίντερνετ, της πληροφορικής και των τηλεπικοινωνιών που παρέχουν τις υπηρεσίες τους παγκοσμίας. Ενδεικτικά αναφέρονται το facebook, και το twitter, η Microsoft, η Verisign, το Yahoo!, η Amazon, το LinkedIn, το Ebay η Deutsche Telecom και άλλοι.
Η ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ OYNTEΣΤΑΓΚ
Εποπτεύων φορέας των γερμανικών υπηρεσιών πληροφοριών είναι η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Ελέγχου. Σύμφωνα με τη νομοθεσία, η γερμανική κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να ενημερώνει τη συγκεκριμένη επιτροπή ,που απαρτίζεται από 11 Βουλευτές, για όλες τις δραστηριότητες των μυστικών υπηρεσιών. Σε έκθεση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ελέγχου αναφέρθηκε ότι κατά τη διάρκεια του 2011 περισσότερα από 2,9 εκατομμύρια email αποτέλεσαν αντικείμενο παρακολούθησης από την BND στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων μαζικής παρακολούθησης.


Όπως αναφέρεται στη μελέτη της Γενικής Διεύθυνσης Εσωτερικής Πολιτικής του Ευρωκοινοβουλίου που επικαλείται πληροφορίες του “Spiegel”, τον προηγούμενο χρόνο ο επικεφαλής της BND Gerhard Schindler αιτήθηκε αύξηση του προϋπολογισμού της υπηρεσίας κατά 100 εκ. ευρώ για την ερχόμενη πενταετία. Τα χρήματα θα διατεθούν για την πρόσληψη προσωπικού και τη βελτίωση δυνατοτήτων παρακολούθησης με τεχνικά μέσα. Στο συγκεκριμένο σχέδιο έχει δοθεί ο τίτλος «Πρόγραμμα τεχνολογικής “ενηλικίωσης”», ενώ πηγές υπαινίσσονται ότι πρόκειται για ένα σχέδιο υλοποίησης ενός γερμανικού συστήματος συλλογής πληροφοριών από ιδιωτικές εταιρείες, στα πρότυπα των αντίστοιχων προγραμμάτων των αμερικανικών (ΝSA) και βρετανικών (GCHQ) μυστικών υπηρεσιών.


H ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

Τεράστια ερωτήματα εγείρονται από τις σημερινές αποκαλύψεις της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ», σχετικά με τις γερμανικές υποκλοπές στο διαδίκτυο. Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας, η γερμανική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πληροφοριών (BND) έχει στήσει έναν πολύπλοκο μηχανισμό για να υποκλέπτει τεράστιο όγκο πληροφοριών από το διαδίκτυο. Ο μηχανισμός αυτός υποκλέπτει διαδικτυακά δεδομένα από 195 χώρες μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα. Φαίνεται δηλαδή ότι η γερμανική BND ακολουθεί κατά γράμμα τις πρακτικές της αμερικάνικης NSA, που αποκάλυψε ο Έντουαρντ Σνόουντεν.
Εύλογα γεννιέται το ερώτημα ποιους παρακολουθούν στην Ελλάδα οι γερμανικές μυστικές υπηρεσίες. Άραγε οι υποκλοπές συνάδουν με τους κανόνες που διέπουν τις σχέσεις μεταξύ συμμάχων κι εταίρων; Οι εν λόγω υποκλοπές είναι σύμφωνες με την ελληνική νομοθεσία που θέτει αυστηρούς περιορισμούς; Οι ελληνικές Αρχές είναι σε γνώση της αποκαλυπτόμενης δραστηριότητας των γερμανικών μυστικών υπηρεσιών; Η ελληνική κυβέρνηση θα ζητήσει εξηγήσεις από τη γερμανική; Εντέλει, ποιος θα προστατεύσει τα προσωπικά δεδομένα των πολιτών από τα πανίσχυρα κρατικά δίκτυα των υποκλοπών;
- See more at: http://left.gr/news/syriza-terastia-erotimata-gia-tis-germanikes-ypoklopes-sto-diadiktyo#sthash.rVJVPQ9r.dpuf
Τεράστια ερωτήματα εγείρονται από τις σημερινές αποκαλύψεις της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ», σχετικά με τις γερμανικές υποκλοπές στο διαδίκτυο. Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας, η γερμανική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πληροφοριών (BND) έχει στήσει έναν πολύπλοκο μηχανισμό για να υποκλέπτει τεράστιο όγκο πληροφοριών από το διαδίκτυο. Ο μηχανισμός αυτός υποκλέπτει διαδικτυακά δεδομένα από 195 χώρες μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα. Φαίνεται δηλαδή ότι η γερμανική BND ακολουθεί κατά γράμμα τις πρακτικές της αμερικάνικης NSA, που αποκάλυψε ο Έντουαρντ Σνόουντεν.

Εύλογα γεννιέται το ερώτημα ποιους παρακολουθούν στην Ελλάδα οι γερμανικές μυστικές υπηρεσίες. Άραγε οι υποκλοπές συνάδουν με τους κανόνες που διέπουν τις σχέσεις μεταξύ συμμάχων κι εταίρων; Οι εν λόγω υποκλοπές είναι σύμφωνες με την ελληνική νομοθεσία που θέτει αυστηρούς περιορισμούς; Οι ελληνικές Αρχές είναι σε γνώση της αποκαλυπτόμενης δραστηριότητας των γερμανικών μυστικών υπηρεσιών; Η ελληνική κυβέρνηση θα ζητήσει εξηγήσεις από τη γερμανική; Εντέλει, ποιος θα προστατεύσει τα προσωπικά δεδομένα των πολιτών από τα πανίσχυρα κρατικά δίκτυα των υποκλοπών;#iskra.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.