.

Πως η αστυνομικός της αντιτρομοκρατικής αναγνώρισε τον Μαζιώτη ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Παρασκευή 18 Ιουλίου 2014

Πως η αστυνομικός της αντιτρομοκρατικής αναγνώρισε τον Μαζιώτη


Ενα… sms, έστειλε ένα από τα πολλά «ερωτευμένα ζευγάρια»… αστυνομικών της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, στον προϊστάμενό τους, όταν εντόπισε τον «κακά» μεταμφιεσμένο Νίκο Μαζιώτη στον σταθμό του ΗΣΑΠ στην Ομόνοια.
Αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας εντόπισαν τον «κακά» μεταμφιεσμένο Νίκο Μαζιώτη στον σταθμό του ΗΣΑΠ στην Ομόνοια και τον ακολούθησαν
Οι νεαροί αστυνομικοί, δεν ήταν απολύτως σίγουροι, και ακολούθησαν διακριτικά τον ύποπτο που μπήκε σε συρμό με κατεύθυνση τον Πειραιά μετά από παρότρυνση της γυναίκας αστυνομικού, η οποία είχε πειστεί περισσότερο ότι πρόκειται για το Νίκο Μαζιώτη. Συνέχισαν την ανταλλαγή μηνυμάτων με τους επικεφαλής αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ., ενώ κάποια στιγμή φαίνεται πως κατάφεραν να αποτυπώσουν σε φωτογραφία τον ύποπτο και την έστειλαν και αυτή. Εχουν την αίσθηση και τον φόβο πως πιθανότατα, υπήρχε «ομάδα αντιπαρακολούθησης» του υπόπτου, ωστόσο δεν έγινε ορατή από τους ίδιους, και ίσως εξαφανίστηκε όταν ξεκίνησε η συμπλοκή και καταδίωξη.
Τη γυναίκα αστυνομικό ευχαριστούν σήμερα ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Βασίλης Κικίλιας αλλά και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς. 

«Ηταν άοπλοι»

Η διαδρομή τους ήταν σύντομη αφού ο ύποπτος αποβιβάστηκε στον σταθμό του Μοναστηρακίου. Το «ζευγάρι» των αστυνομικών για να μην κινεί τις υποψίες, δεν είχε οπλισμό, ωστόσο είχε αναγνωρίσει σε μεγάλο ποσοστό, πως πρόκειται για τον καταζητούμενο τρομοκράτη, από τα χαρακτηριστικά, τον σωματότυπο, το βάδισμα και κάποια νευρικότητα που χαρακτήριζε τις κινήσεις του.
Ο χρόνος ήταν μικρός και δεν ήταν δυνατή η οργάνωση ομάδας σύλληψης, υποστηρίζουν αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ.. Κρίθηκε λοιπόν αναγκαία η χρησιμοποίηση της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και των εκατοντάδων αστυνομικών που συμμετείχαν στην αστυνομική επιχείρηση με τον κωδικό «Θησέας».
Οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής διαπιστώνουν ότι ο Νίκος Μαζιώτης, μπαίνει σε κατάστημα με είδη κάμπινγκ, στη συμβολή των οδών Αγ. Ειρήνης και Αθηνάς, και ειδοποιούν για ενισχύσεις. Το κέντρο της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. ενημερώνει τον κοντινότερο σταθμό αστυνομικών να πάει εκεί για να ελέγξει το ύποπτο, επικίνδυνο και οπλισμένο άτομο. Τέσσερις αστυνομικοί βρίσκονται σε κοντινή απόσταση.
Ο 43χρονος τρομοκράτης βγαίνει από το κατάστημα έχοντας αγοράσει ένα σακίδιο. Η πωλήτρια έχει διακρίνει ότι στο πίσω μέρος του παντελονιού του έχει όπλο. Βγαίνοντας ο Μαζιώτης από το κατάστημα, η κοπέλα επιχειρεί να βγει και εκείνη για να ειδοποιήσει κάποιον αστυνομικό. Εχουν φθάσει ήδη εκεί, αλλά αφήνουν τον ύποπτο να απομακρυνθεί λίγο για την αποφυγή ενδεχόμενης ομηρίας. Λένε στην κοπέλα να μείνει μέσα στο κατάστημα.

Μαζιώτης 8 σφαίρες-Αστυνομικοί 1

Στη συμβολή των οδών Ερμού και Αθηνάς, οι αστυνομικοί καλούν τον ύποπτο να ακινητοποιηθεί. Ο Νίκος Μαζιώτης βγάζει ένα πιστόλι USP των 9mm και πυροβολεί μία φορά εναντίον των αστυνομικών. Ξεκινά η πεζή καταδίωξη.
Στη συμβολή των οδών Ερμού και Αθηνάς, οι αστυνομικοί καλούν τον ύποπτο να ακινητοποιηθεί. Ο Νίκος Μαζιώτης βγάζει ένα πιστόλι USP των 9mm και πυροβολεί μία φορά εναντίον των αστυνομικών
Επιχειρεί αρχικά να μπει σε ένα ταξί, στην οδό Ερμού, ωστόσο εγκλωβίζεται και συνεχίζει πεζός. Ο οδηγός ταξί εντοπίζεται ώρες αργότερα στο Περιστέρι και κλήθηκε για κατάθεση. Στρίβει στην οδό Πανδρόσου, Αιόλου και ξανά στην Μητροπόλεως κινούμενος προς την Πλατεία Μοναστηρακίου. Εκεί πυροβολεί 5 φορές εναντίον των αστυνομικών, με αποτέλεσμα από εξοστρακισμούς των βολίδων να τραυματιστούν ελαφρά στον αστράγαλο ένας Αυστραλός, που νοσηλεύεται στον Ερυθρό Σταυρό, και επιπόλαια ένας Γερμανός στην κνήμη.
Ο καταδιωκόμενος ανεβαίνει και πάλι την οδό Μητροπόλεως και στον αριθμό 49, εγκλωβίζεται και πάλι. Πυροβολεί άλλες δύο φορές. Οι βολίδες τραυματίζουν τον 29χρονο Ειδικό Φρουρό, Νίκο Παναγιωτόπουλο, που συμμετείχε στην αστυνομική επιχείρηση «Θησέας» αλλά έτρεξε να βοηθήσει τους συναδέλφους του. Η μία τον πλήττει στον αριστερό μηρό προκαλώντας επιπόλαιο διαμπερές τραύμα και η δεύτερη στο ύψος της κοιλιακής χώρας, όπου ευτυχώς φορούσε αλεξίσφαιρο γιλέκο και το τραύμα ήταν ελαφρύ.
Τότε ένας αστυνομικός της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. πυροβόλησε μία φορά και τραυμάτισε τον Νίκο Μαζιώτη στον αριστερό βραχίονα. Ο ύποπτος συνελήφθη και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός όπου υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση και νοσηλεύεται φρουρούμενος.

«Μιχελάκης»-Χιουντάι-Αμερικής

Μετά τη σύλληψη του Νίκου Μαζιώτη, μπαίνει ουσιαστικά νομική «στάμπα», στη συμμετοχή του στη ληστεία τράπεζας στα Μέθανα Τροιζηνίας στις 25 Ιουλίου 2013, με λεία 109.000 ευρώ, όπου βρέθηκε παλαμικό του αποτύπωμα και σε αυτή στην Κλειτορία Αχαΐας, στις 10 Μαρτίου 2014, όπου βρέθηκε γενετικό του υλικό.

Ο Νίκος Μαζιώτης, χρησιμοποιούσε πλαστή ταυτότητα με τα στοιχεία: Μιχελάκης Μιχάλης του Νικολάου και της Αρχοντίας, γεννημένος 16 Απριλίου 1977 στην Αθήνα. Ο πολίτης με τα συγκεκριμένα στοιχεία είναι υπαρκτό πρόσωπο, εντοπίστηκε, ωστόσο επειδή απουσιάζει θα καταθέσει τις επόμενες ημέρες.
Με τα συγκεκριμένα στοιχεία, ο Νίκος Μαζιώτης, το Φθινόπωρο του 2013 και ενώ πλέον είναι καταζητούμενος, αγοράζει αυτοκίνητο που εντόπισε μέσω αγγελίας. Πρόκειται για ένα ασημί HYUNDAI ACCENT, με αριθμό κυκλοφορίας ΥΗΤ- 2959. Ο τρομοκράτης φαίνεται πως πήγε με τον πωλητή σε ΔΟΥ της Αττικής για την μεταβίβαση του οχήματος. Οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας έχουν ήδη εντοπίσει τον πωλητή και επιχειρούν να αντλήσουν χρήσιμες πληροφορίες από εκείνον για τις κινήσεις του «αγοραστή».
Το συγκεκριμένο όχημα, σύμφωνα με κατάθεση αυτόπτη μάρτυρα, προσομοιάζει με αυτοκίνητο ιδίου τύπου, που χρησιμοποιήθηκε στη ληστεία της Κλειτορίας. Σύμφωνα με τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας κ. Δημήτρη Τσακνάκη, ο Νίκος Μαζιώτης θα κατηγορηθεί και για την έκρηξη του παγιδευμένου με εκρηκτικά αυτοκινήτου, στις 10 Απριλίου 2014, στην οδό Αμερικής, καθώς ανέλαβε την πολιτική ευθύνη της ενέργειας με προκήρυξη του «Επαναστατικού Αγώνα».

του Παναγιώτη Σπυρόπουλου

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.