.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Είναι η Αμυγδαλέζα φυτώριο φασιστών; Μια μη απάντηση. ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Παρασκευή 29 Αυγούστου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Είναι η Αμυγδαλέζα φυτώριο φασιστών; Μια μη απάντηση.



Στις 03-07-2014 οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Β. Τσουκαλάς, Χαρά Καφαντάρη και Μαρία Διακάκη κατέθεσαν ερώτηση προς τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη σχετικά με την συμπεριφορά και τις πολιτικές απόψεις υποψήφιων αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. Πιο συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια σεμιναρίου με θέμα τον ρατσισμό και την ξενοφοβία στη σχολή της Αμυγδαλέζας στις 05-03-2013, οι σπουδαστές του 3ου εκπαιδευτικού τμήματος προέβησαν σε δηλώσεις συμπάθειας-συμφωνίας με τις πολιτικές θέσεις και απόψεις του φασιστικού μορφώματος της Χρυσής Αυγής, και μάλιστα την περίοδο που έρευνα στην Αστυνομία κατέληγε στο συμπέρασμα ότι δεν υφίσταντο πυρήνες της Χ.Α. στην ΕΛ.ΑΣ. και ότι η επιρροή της ήταν περιορισμένη, ενώ ο τότε αρμόδιος Υπουργός κόμπαζε γι’ αυτό.

Στην παραπάνω ερώτηση των Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ δόθηκε η υπ’ αριθ. 7017/4/17712/02-08-2014 απάντηση του Υπουργείου. Πέρα από τα πολύ σοβαρά πολιτικά προβλήματα ουσίας που απορρέουν από αυτήν την υπόθεση και τα οποία δεν θίγονται καθόλου, πιστεύουμε ότι σαν πράξη αυτή καθ’ εαυτή η απάντηση του Υπουργείου κινείται στα όρια του εμπαιγμού και της πλήρους υποβάθμισης της θεσμικής διαδικασίας του κοινοβουλευτικού ελέγχου.

Στην ουσία η απάντηση συνιστά μια ανούσια ταυτολογία, όπου αναφέρονται ως δέοντα τα επίδικα της ερώτησης που τέθηκε στο Υπουργείο. Έτσι απαντώντας στο αν ελέγχει η πολιτική ηγεσία τις διαδικασίες εκπαίδευσης και διαμόρφωσης του φρονήματος των Δόκιμων Υπαστυνόμων της ΕΛ.ΑΣ., το δημοκρατικό φρόνημα και την νομιμοφροσύνη των εκπαιδευτών που διαμορφώνουν τα μελλοντικά στελέχη της, το Υπουργείο αναμασά δίκην διαφημιστικού φυλλαδίου περί των κανονισμών λειτουργίας της Σχολής και των στόχων της εκπαίδευσης που είναι «η άρτια επαγγελματική κατάρτιση, η γενική μόρφωση […] με γνώμονα τις συνταγματικές αρχές της προστασίας του ανθρώπου», οι σπουδαστές διδάσκονται να «προάγουν τις αξίες της δημοκρατίας, της προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου και τη διαπολιτισμική επικοινωνία».

Με τον τρόπο αυτό περιγράφονται ως αυτονόητα υλοποιήσιμες οι ενέργειες εκείνες για τη μη τήρηση των οποίων εγκαλείται το Υπουργείο και η Διοίκηση της Σχολής.

Όσον αφορά την πορεία της καθυστερημένης Ε.Δ.Ε., μαθαίνουμε ότι διενεργήθηκε τελικά Προκαταρκτική Διοικητική Εξέταση (Π.Δ.Ε.), σε μία προσπάθεια να υποβαθμιστεί το θέμα. Βέβαια, το ότι δεν διενεργήθηκε τελικά Ε.Δ.Ε., δεν σημαίνει ότι αυτή η διαδικασία καταλήγει κάπου. Ωστόσο, λόγω της σοβαρότητας του θέματος, ο ΣΥΡΙΖΑ θα επανέλθει επ’αυτού, όταν ανακοινωθούν τα αποτελέσματα της Π.Δ.Ε., ελπίζουμε σε εύλογο χρόνο και όχι στον «ενεστώτα διαρκείας» που χαρακτηρίζει τις αντίστοιχες Ε.Δ.Ε.

Το Γραφείο Τύπου


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.