.

Απάνθρωπες συνθήκες κράτησης γυναικών για τη χλιδή των Χρυσαυγιτών στις φυλακές ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Τρίτη 26 Αυγούστου 2014

Απάνθρωπες συνθήκες κράτησης γυναικών για τη χλιδή των Χρυσαυγιτών στις φυλακές

                     Προθεσμία δίνουν οι κρατούμενες στο υπουργείο δικαιοσύνης, Κράτος εν κράτει μέσα στον Κορυδαλλό οι χρυσαυγίτες 
 
Κράτος εν κράτει οι χρυσαυγίτες και στον Κορυδαλλό, αφού η διεύθυνση τους εξασφάλισε απλόχερα "σουίτες", εξορίζοντας και στοιβάζοντας τις γυναίκες κρατούμενες όπως έγινε από χθες γνωστό, στον πάνω από αυτούς όροφο. 
Για μια ακόμη φορά οι νεοναζί επέδειξαν τον ... αλτρουισμό τους και το πόσο πολύ νοιάζονται τον συνάνθρωπο, ως "ανώτερα" όντα που είναι. 
Σύμφωνα με όσα λέει και περιγράφει στο bloko.gr κρατούμενη που συμμετέχει στην επιτροπή αγώνα, το υπόμνημα διαμαρτυρίας που εξέδωσαν χθες αποτελεί μια πρώτου επιπέδου μορφή διαμαρτυρίας, με το οποίο έδωσαν στο υπουργείο δικαιοσύνης και στη διεύθυνση των φυλακών διήμερη προθεσμία να εξετάσουν το πρόβλημα και να δώσουν λύσεις. 
Σε άλλη περίπτωση, εάν δηλαδή μέχρι αύριο δεν υπάρξει διευθέτηση, θ' ακολουθήσουν νέες μορφές αντιδράσεις που πάντως δεν προσδιορίζονται ούτε στη μορφή,ούτε στην χρονική  διάρκεια.
Το πρόβλημα αναμένεται να μεγιστοποιηθεί στις επόμενες ημέρες, αμέσως μόλις ανοίξουν τα δικαστήρια και ξεκινήσουν οι μεταγωγές στην Αθήνα γυναικών κρατούμενων απ' όλη την επικράτεια για να δικαστούν, ενώ μια λύση ανάσας θα μπορούσε να δοθεί από τις φυλακές του Ελαιώνα στη Θήβα, εάν δεν ήταν κι αυτές "πνιγμένες" από τον υπερπληθυσμό και αντί της χωρητικότητας των το ανώτερο των 500 θέσεων, δεν είχαν ήδη ... 700!!!
Η  Επιτροπή Αγώνα Γυναικείων Φυλακών αναφέρει σε έγγραφη καταγγελία της ότι  :
Η πτέρυγα των χρυσαυγιτών αρχικά προοριζόταν για εμάς τις  γυναίκες κρατούμενες, τώρα όμως θέλουν να μας στριμώξουν σαν τα ποντίκια στον  έναν όροφο για να μην χάσουν τα προνόμια τους οι χρυσαυγίτες. Δηλαδή σε 2  ορόφους ίδιας χωρητικότητας θέλουν στον έναν να βάλουν εκατό γυναίκες  κρατούμενες την μια πάνω στην άλλη, ενώ στον άλλον όροφο θα μείνουν οι 6  χρυσαυγίτες βουλευτές. Το προαύλιο θα παραμένει στα χέρια των χρυσαυγιτών ενώ  εμείς θα πρέπει να προαυλιζόμαστε στο παλιό προαύλιο περνώντας μέσα από τα  μαγειρεία κι άλλους κοινόχρηστους χώρους. Επίσης επειδή υπάρχει οπτική επαφή με  τους νεοναζί θα είμαστε εκτεθειμένες στα υβριστικά και σεξιστικά σχόλια τους  καθώς η συμπεριφορά τους παραμένει ρατσιστική και χυδαία.
«Ενδεικτικά αναφέρουμε -επισημαίνουν οι γυναίκες κρατούμενες- ότι οι  νεοναζί απαίτησαν να τους σερβίρουν το φαγητό μόνο ελληνίδες κρατούμενες κι όχι  μετανάστριες προφανώς θεωρώντας τις κατώτερα όντα. Την ίδια στιγμή που θέλουν να  μας στριμώξουν στον πάνω όροφο ,το υπουργείο αδιαφορεί προκλητικά, για τις  ανάπηρες συγκρατούμενες μας οι οποίες έχουν κινητικά προβλήματα και δε θα  μπορούν να ανεβοκατεβαίνουν τις σκάλες για να μετακινηθούν στο νοσοκομείο ώστε  να τους παρέχεται η ιατροφαρμακευτική φροντίδα που χρειάζονται. Παράλληλα για να  μειώσουν τον αριθμό μας ώστε να καταφέρουν να μας στριμώξουν στον όροφο,  πραγματοποιούν δεκάδες μεταγωγές στις φυλακές της Θήβας που ήδη έχει σχεδόν  διπλάσιο πληθυσμό απ' τις προδιαγραφές της, με τις κρατούμενες να κρατούνται σε  άθλιες συνθήκες».
Και καταλήγει η ανακοίνωση τους : "Αν το  Υπουργείο Δικαιοσύνης θεωρεί ότι θα κάτσουμε με σταυρωμένα τα χέρια να βλέπουμε  να παραβιάζουν τα δικαιώματα μας το ένα μετά το άλλο, είναι βαθιά γελασμένο. Δεν  πρόκειται να μείνουμε παθητικοί θεατές στην αδικία, ούτε να αφήσουμε αναπάντητες  τις προκλήσεις του υπουργείου και των χρυσαυγιτων. Αυτή η ανακοίνωση είναι η  πρώτη κίνηση διαμαρτυρίας ενάντια στη φασιστική λογική του διαχωρισμού των  κρατουμένων σε α' και β' κατηγορίας. Καλούμε τους αρμόδιους φορείς να αναλάβουν  τις ευθύνες τους ,γιατί εμείς δεν πρόκειται να παραδώσουμε την αξιοπρέπεια και  τα δικαιώματα μας αμαχητί... Καλούμε τον υπουργό Χαράλαμπο Αθανασίου και το  γενικό γραμματέα του υπουργείου Δικαιοσύνης Μαρίνο Σκανδάμη να επισκεφτούν τις  φυλακές και να δώσουν λύση στο δίκαιο αίτημα μας για την ακύρωση αυτής της  άδικης μεταφοράς των γυναικών κρατουμένων σε συνθήκες που μας προσβάλουν τόσο ως  γυναίκες όσο και ως κρατούμενες".

 # bloko.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.