.

«Για την επανεκλογή μου ρε γαμώτο» ή πώς η αστυνομία ξεπλένει τους μνημονιακούς! ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Πέμπτη 1 Ιανουαρίου 2015

«Για την επανεκλογή μου ρε γαμώτο» ή πώς η αστυνομία ξεπλένει τους μνημονιακούς!

Ο λαϊκισμός σε όλο του το μεγαλείο, από αυτούς που κατηγορούν την αντιπολίτευση για λαϊκισμό! Διαβάζουμε την είδηση στο nonews-news.blogspot.gr:
«Σε κλούβα των ΜΑΤ ήπιε έναν καφέ η Ντόρα Μπακογιάννη, μετά την επίσκεψή της στο... Αστυνομικό Τμήμα Εξαρχείων. Λόγω κρύου και βροχής, τα ΜΑΤ την κάλεσαν να μπει μέσα στην κλούβα, κάτι το οποίο και δέχθηκε η βουλευτής της ΝΔ. Η φωτογραφία ανέβηκε, φυσικά, στο λογαριασμό της στο Facebook. Aπ' οτι φαίνεται, η προεκλογική περίοδος ξεκίνησε για τα καλά...»
Προφανώς και έχει ξεκινήσει για τα καλά η προεκλογική περίοδος, αλλά τι φταίει η δύσμοιρη αστυνομία; Η κ. Μπακογιάννη ζήλεψε τη δόξα του υπουργού Δημόσιας Τάξης και άρχισε τις λεζάντες με φωτογραφήσεις αστυνομικών. Να μη δείξει κι εκείνη το ενδιαφέρον της μετά από τόσες μειώσεις μισθών και περικοπές λειτουργικών δαπανών; Πώς θα επιβεβαιώσει αυτή και το κόμμα της ότι οι ένστολοι δεν έχουν πάρει διαζύγιο από τη Νέα Δημοκρατία;
Σε αντιδιαστολή με την δημοσιοποίηση της προεκλογικής φωτογράφησης της κας Μπακογιάννη, παραθέτουμε την τακτική που ακολούθησε λίγο πριν από τα Χριστούγεννα το κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ που επισκέφθηκε τα ΜΑΤ στην Καισαριανή. Διαβάστε πρώτα την σχετική είδηση έτσι όπως την παρουσίασε το bloko.gr και στη συνέχεια το δικό μας σχόλιο:

«Μερική αναδίπλωση προς το ... "συντηρητικότερο" και ως προς το θέμα των αστυνομικών των ΜΑΤ κατά την επίσκεψη προχθές τριών στελεχών του στην έδρα των διμοιριών.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Δημήτρης Τσουκάλας, χαρά Καφαντάρη και Τάσος Μαυρόπουλος, διαμήνυσαν ότι πρόθεση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν είναι όταν κι εάν γίνει κυβέρνηση η κατάργηση των ΜΑΤ. Αναφέρθηκαν ωστόσο στην αναγκαιότητα περιορισμού του ρόλου, της παρουσίας και του αριθμητικού μεγέθους των υπηρετούντων, δηλώνοντας πως ως εργαζόμενοι κι αυτοί (οι αστυνομικοί) σ' ένα ένστολο Σώμα, θα πρέπει να δουν με κατανόηση και ως επίσης εργαζόμενους του πολίτες που διαδηλώνουν διεκδικώντας τα νόμιμα δικαιώματά τους.
Σημείωσαν επίσης πως εάν χρειαστεί κάποιοι αστυνομικοί θα φύγουν υπό προϋποθέσεις, ενώ όραμα τους αποτελεί η επιστροφή από τους δρόμους των διμοιριών στην έδρα για εκπαιδεύσεις κοκ.
Εν ολίγοις, είπαν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι μπαμπούλας για τους αστυνομικούς, συνεχίζοντας με τέτοιου είδους επισκέψεις την πολιτική της εξισορρόπησης προς το κέντρο των ακραίων τάσεων που εκφράστηκαν και μεταφράστηκαν κατά καιρούς ως τέτοιες.
Πάντως θα μας μείνει μία απορία. Γιατί όλα αυτά τα εξισορροπιστικά και κατευναστικά ήταν tabula rasa και κενό γράμμα για τον οικείο Τύπο, όπως είναι η Αυγή και το left.gr, που βρίθουν δημοσιευμάτων και καταγγελιών σε βάρος της αστυνομίας και κυρίως των ΜΑΤ; Γιατί κρατήθηκε εσωτερικά ινκόγκνιτο τόσο η επίσκεψη, όσο κι όλα όσα ειπώθηκαν; Μήπως κάτι απ' όλα αυτά βρίσκεται σε ευθεία αναντιστοιχία με τον κεντρικό προγραμματισμό, ή εάν γινόταν γνωστά θα προκαλούσαν εσωτερικές αντιδράσεις για τις εν στενώ, κρυπτώ και παραβύστω πρωτοβουλία των στελεχών που πλαισιώνουν το τμήμα των ένστολων του ΣΥΡΙΖΑ; Μάλλον θα μείνουμε με την απορία».
Εξ όσων γνωρίζουμε οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τα ΜΑΤ αποτέλεσαν αντικείμενο προπαγάνδας της Νέας Δημοκρατίας, η οποία αδυνατεί έως και σήμερα να παραδεχθεί τα αίτια της προβληματικής αστυνόμευσης και της ανασφάλειας των πολιτών. Χρησιμοποιεί τα ΜΑΤ για καταστολή και αυτόν τον ρόλο τον φυλάττει για τις αυταρχικές της κυβερνήσεις. Ασφαλώς και ο ΣΥΡΙΖΑ και κάθε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ χρειάζεται ειδικές δυνάμεις για την αποκατάσταση της τάξης, αλλά ποιας τάξης είναι το ερώτημα; Σ’ αυτό η προπαγάνδα της Νέας Δημοκρατίας αποφεύγει να απαντήσει προσφεύγοντας στην επίκληση της νομιμότητας. Όπως επίσης δεν παραδέχεται ότι οι αστυνομικοί δεν θέλουν πια να υπηρετούν στα ΜΑΤ! Γιατί άραγε;
Όσο το γιατί ο φίλα προσκείμενος τύπος προς τον ΣΥΡΙΖΑ δεν έγραψε για την επίσκεψη των στελεχών του στα ΜΑΤ, προφανώς και δεν αποτελούσε είδηση γιατί οι επισκέψεις στις αστυνομικές υπηρεσίες είναι πλέον διαρκείς και χωρίς προκαταλήψεις. Η στήριξη που παρείχε και παρέχει η αριστερά συνολικά στο συνδικαλιστικό κίνημα των αστυνομικών βρίσκει πρόσφορο έδαφος και στο υπηρεσιακό περιβάλλον ιδίως τα τελευταία χρόνια που τα Μνημόνια τις έχουν αποδιοργανώσει. Οι υπηρεσιακοί επιζητούν την ενημέρωση του ΣΥΡΙΖΑ ως αυριανή κυβέρνηση διότι προσβλέπουν σε μια άλλη μέρα χωρίς παρωπίδες. Τα περί διώξεων αστυνομικών είναι για εσωτερική κατανάλωση και μόνο. Όσοι παρακολουθούν τις δημόσιες τοποθετήσεις των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ στις συνεδριάσεις των συνδικαλιστικών οργάνων των αστυνομικών και στις ανοικτές συγκεντρώσεις τους, έχουν σχηματίσει πολλή καλή γνώμη και δεν βλέπουν κανέναν μπαμπούλα. Αντιθέτως βλέπουν και παίρνουν τις αποστάσεις τους από τα φαντάσματα του παρελθόντος που πασχίζουν να διατηρηθούν και εντός της αστυνομίας, ιδίως στο χώρο των ΜΑΤ. Των μονάδων δηλαδή που το σύστημα θέλει να θέτει απέναντι στο λαό και απέναντι στους συναδέλφους τους εννοείται, κάθε φορά που βλέπει τα δύσκολα. Αυτό το συνειδητοποίησαν και οι ίδιοι οι αστυνομικοί των ΜΑΤ όντας αντιμέτωποι με τα αδέρφια και τους γονείς τους στις μεγάλες αντιμνημονιακές διαδηλώσεις των τελευταίων ετών. Γνωρίζουν επίσης ότι το σύστημα ενώ τους χρησιμοποιεί, ψάχνει μετά εξιλαστήρια θύματα για να δικαιολογηθεί όποτε παραβιάζονται ανθρώπινα δικαιώματα ή σημειώνονται επιχειρησιακά λάθη και ανθρώπινες αδυναμίες εξαιτίας ακριβώς αυτής της σημερινής κατάστασης που σκοπίμως διατηρείται σε αυτούς τους χώρους.
Αλλά μια και μιλήσαμε για δημοσιοποίηση ή μη επισκέψεων. Θα μας λύσει κανείς την απορία γιατί κάποιοι στο αρχηγείο της αστυνομίας ήταν επιφυλακτικοί με τις ομιλίες του Μανόλη Γλέζου στις σχολές της αστυνομίας στην Αμυγδαλέζα και στην έδρα των ΜΑΤ επί υπουργού Προστασίας του Πολίτη Χρήστου Παπουτσή;
#  nonews-news.blogspot.gr/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.