.

Δρίτσας: Δεν ήρθαμε να δημιουργήσουμε αλλά να λύσουμε προβλήματα ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

Δρίτσας: Δεν ήρθαμε να δημιουργήσουμε αλλά να λύσουμε προβλήματα


«Τέτοιου είδους συμφωνίες όπως αυτή με την Cosco θα πρέπει να γίνεται στο πλαίσιο διακρατικών συμφωνιών και επιδιώκουμε ενίσχυση των σχέσεων τόσο με την Κίνα όσο και με άλλες χώρες».
Αυτό επισήμανε ο νέος αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Θεόδωρος Δρίτσας στην τελετή παράδοσης - παραλαβής του υπουργείου Ναυτιλίας.

Όπως είπε, δεν ερχόμαστε για να δημιουργήσουμε προβλήματα, αλλά για να επιλύσουμε. Και πρόσθεσε ότι η νέα κυβέρνηση θα σεβαστεί τις συμβάσεις όπως αυτή με την ΣΕΠ ΑΕ (Cosco) και θα δει με σοβαρότητα τις συμβατικές υποχρεώσεις. Συμπλήρωσε πως άποψή του είναι να κυριαρχήσει το δημόσιο συμφέρον, και τόνισε ότι κάθε συμφωνία θα πρέπει να ανταποκρίνεται στις ανάγκες της κοινωνίας και της οικονομίας.

Τόνισε ακόμη ότι αυτή η κυβέρνηση έρχεται για να δικαιώσει όσους εναντιώθηκαν στην πώληση του πλειοψηφικού πακέτου του ΟΛΠ. Ο Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς και ο Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης πρέπει να διατηρήσουν το δημόσιο χαρακτήρα τους, είπε, και εισέπραξε το χειροκροτήματα όσων παρευρίσκονταν στην τελετή.

Απευθυνόμενος στο προσωπικό, ένστολο και πολιτικό, τους διαβεβαίωσε ότι δεν θα αιφνιδιαστούν ποτέ και δεν θα αντιμετωπίσουν αυθαίρετες επιλογές.

Είπε ακόμη ότι κινδυνεύει η ναυτοσύνη των ελλήνων στη χώρα μας από τις εξελίξεις.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού Γιώργος Σταθάκης διευκρίνισε ότι είναι αδιαπραγμάτευτη η αυτοτέλεια του υπουργείου Ναυτιλίας και έκανε, μεταξύ άλλων, λόγο για αναβάθμιση της δημόσιας ναυτικής εκπαίδευσης και για βιώσιμες λύσεις στην ακτοπλοΐα.

Ο κ. Σταθάκης είπε ακόμη ότι θα αυξηθεί το βάρος και ο ρόλος του υπουργείου Ναυτιλίας και υπογράμμισε ότι θα υπάρξει διάλογος για όλα τα προβλήματα. Το μέλλον και η δυναμική της ναυτιλίας είναι τεράστια και ο ρόλος της στρατηγικός, πρόσθεσε και ανέφερε ότι πρέπει να δοθεί βάρος στην ποιότητα της ναυτικής εκπαίδευσης, στις εργασιακές σχέσεις και στη σύνδεση της ναυτιλίας με την εγχώρια οικονομία.

Τέλος για την ακτοπλοΐα είπε ότι πρέπει να βρεθούν βιώσιμες λύσεις που θα συμβάλουν και στη τοπική ανάπτυξη, ενώ για τα λιμάνια είπε πως θέλουμε να έχουν μερίδιο στη διακίνηση προϊόντων διεθνώς, αλλά με διαφορετικούς τρόπους.

Νωρίτερα, ο απερχόμενος υπουργός Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης δήλωσε ότι οποιαδήποτε λογική κρατικοποίησης της ακτοπλοΐας θα πάει πίσω τον κλάδο και ζήτησε να μην διαταραχθούν οι σχέσεις με την Κίνα καθώς πρόσφατα έγιναν τα εγκαίνια του προβλήτα ΙΙΙ στις εγκαταστάσεις της Cosco και δεν είναι καλό η συμφωνία να μπει στις καλένδες γιατί θα φέρει ανασφάλεια στο επενδυτικό περιβάλλον.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.