.

Γενικοί Άξονες του ΣΥΡΙΖΑ για τον Εθελοντισμό στο Πυροσβεστικό Σώμα. ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2015

Γενικοί Άξονες του ΣΥΡΙΖΑ για τον Εθελοντισμό στο Πυροσβεστικό Σώμα.






Ουσιαστική αναβάθμιση και αξιοποίηση του Θεσμού του Εθελοντή Πυροσβέστη

Χορήγηση στους εθελοντές Πυροσβέστες του Π.Σ των προβλεπόμενων από την νομοθεσία, Μέσων Ατομικής προστασίας, το κόστος προμήθειας των οποίων μέχρις σήμερα επωμίζονται οι ίδιοι.


Έκδοση απόφασης από τον Αρχηγό του Π.Σ. για την λειτουργία του «Λογαριασμού Αλληλοβοηθείας Εθελοντών Πυροσβεστών».

Αξιοποίηση του Ν.4029/2011, μέσω μια στρατηγικής ανάπτυξης Εθελοντικών Πυροσβεστικών Υπηρεσιών δίνοντας κίνητρα στους Δήμους που επιθυμούν την ίδρυση Εθελοντικών Πυροσβεστικών Κλιμακίων ή Εθελοντικών Πυροσβεστικών Σταθμών σε περιοχές όπου δεν υφίστανται έμμισθες Πυροσβεστικές Υπηρεσίες με παράλληλη τοποθέτηση τριών μονίμων Πυροσβεστών, ένας Αξιωματικού, ένας Υπαξιωματικού και ένας Πυροσβέστης και αξιοποίηση των κονδυλίων για την Πολιτική Προστασία των δήμων προς αυτή την κατεύθυνση.

Δικαίωμα εισαγωγής των εθελοντών πυροσβεστών στις σχολές Δοκίμων Πυροσβεστών και Δοκίμων Ανθυποπυραγών μέσω των πανελληνίων εξετάσεων σε ποσοστό 10% επί των προκηρυσσόμενων θέσεων της κάθε σχολής και με όριο ηλικίας έως και 35 ετών.

- Η Εκπαίδευση των Βαθμοφόρων Εθελοντών του Π.Σ. να είναι ανάλογη με των Μονίμων (Σχολές Υπαξιωματικών-Αξιωματικών)

- Συνεργασία του Πυροσβεστικού Σώματος με το Υπουργείο Παιδείας για την εκπαίδευση των νέων σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης, προωθώντας το αίσθημα του εθελοντισμού με την αξιοποίηση πρωτίστως των Εθελοντών Πυροσβεστών.

-Ουσιαστική συμμετοχή των Εθελοντών σε επιχειρήσεις των Π.Υ. που εκτελούν καθήκοντα, ανάλογα με τον βαθμό και την εκπαίδευση που έχουν.




Τάσος Μαυρόπουλος συντονιστής του Τμήματος των Σ.Α του ΣΥΡΙΖΑ
Τάσος Μανιάτης Υπεύθυνος του Τμήματος των Σ.Α. για το Π.Σ



 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.