.

Τέλος οι αστυνομικοί με πολιτικά στις διαδηλώσεις- Τι προβλέπει το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2015

Τέλος οι αστυνομικοί με πολιτικά στις διαδηλώσεις- Τι προβλέπει το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ.Ανώτατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. περιγράφει μιλώντας στον «ΕΤ» τις βασικότερες αλλαγές που θα γίνουν ορατές από σήμερα στις διαδηλώσεις:


1) Δεν θα υπάρχουν πια άνδρες της Ασφάλειας με πολιτικά δίπλα στις δυνάμεις των ΜΑΤ. Στρατηγός, αρμόδιος για το σχεδιασμό των μέτρων, δηλώνει ότι στις πορείες θα βλέπουμε μόνο ένστολους και πως η ηγεσία θα είναι αμείλικτη σε περίπτωση που δει αστυνομικό με πολιτικά δίπλα σε διμοιρία. Ο στόχος είναι να μην υπάρχει η παραμικρή υπόνοια ότι μπορεί κάποιος αστυνομικός να υπερβαίνει τα όρια στην υπηρεσία του.

2) Δεν θα υπάρχουν δυνάμεις των ΜΑΤ δίπλα στο μπλοκ των αναρχικών, όπως γινόταν μέχρι σήμερα που οι διμοιρίες περικύκλωναν τους αντιεξουσιαστές. Οι άνδρες των ΜΑΤ θα βρίσκονται σε απόσταση και σε μη εμφανές σημείο.

3) Στο ύψος της Βουλής και συγκεκριμένα στα λεγόμενα «λουλουδάδικα» επί της Βασιλίσσης Σοφίας θα βρίσκονται παραταγμένες κλούβες των ΜΑΤ αλλά όχι αστυνομικοί. Σε απόσταση πενήντα μέτρων από τις κλούβες θα τοποθετείται κορδέλα που θα προειδοποιεί τους διαδηλωτές ότι πρέπει να σταματήσουν. Στο σημείο θα βρίσκεται μόνο ένας αστυνομικός διευθυντής και κανένας άλλος. Σε περίπτωση που οι διαδηλωτές αγνοήσουν τον αξιωματικό, σκίσουν την κορδέλα και προκαλέσουν φθορές στα οχήματα, μόνο τότε θα υπάρχει επέμβαση από τις μη ορατές μέχρι εκείνη τη στιγμή διμοιρίες που θα βρίσκονται σε ετοιμότητα από πίσω.

4) Όλοι οι σταθμοί του Μετρό θα κρατούνται ανοιχτοί. Πρόκειται για ένα «στοίχημα» για την ΕΛ.ΑΣ., καθώς στο παρελθόν έχουν σημειωθεί επεισόδια μέσα στους σταθμούς που συνοδεύτηκαν από χρήση χημικών. Στις στάσεις του Μετρό θα υπάρχουν ομάδες προελέγχου της Αστυνομίας με τη διαφορά, όμως, ότι οι αστυνομικοί δεν θα είναι με πολιτικά –όπως ήταν- αλλά ένστολοι.
Όλα τα παραπάνω μέτρα αναμένεται να εφαρμοστούν σήμερα το απόγευμα από τις 17.00 που έχουν προγραμματιστεί δύο μεγάλες συγκεντρώσεις. Η πρώτη από τη Χρυσή Αυγή που με αφορμή την επέτειο των Ιμίων καλεί τα μέλη της να συγκεντρωθούν στο μνημείο των πεσόντων αξιωματικών στην πλατεία Ρηγίλλης και η δεύτερη από αντιφασίστες –ανάμεσά τους η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ- που θα ξεκινήσουν πορεία προς το Σύνταγμα από την πλατεία Ομονοίας.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.