.

Ενισχύονται τα Λιμεναρχεία του Ανατολικού Αιγαίου ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Τετάρτη 29 Απριλίου 2015

Ενισχύονται τα Λιμεναρχεία του Ανατολικού Αιγαίου
Την ενίσχυση του Λιμενικού Σώματος αλλά και του πολιτικού προσωπικού του υπουργείου Ναυτιλίας  ανακοίνωσε ο  υπ. Ναυτιλίας  Θοδωρής Δρίτσας   εξαιτίας της πίεσης που δέχεται η χώρα από τα κύματα των προσφύγων και των παράνομων μεταναστών.
«Υπάρχουν διευθύνσεις στο υπουργείο που έχουν άμεση ανάγκη στελέχωσης. Υπάρχουν Λιμενικοί και πολιτικοί υπάλληλοι  σε σημείο νευρικής κρίσης από την πίεση που δέχονται» δήλωσε ο  υπουργός: « Σε πρώτη φάση  σταματήσαμε τις απολύσεις και τη διαθεσιμότητα  ώστε να  μην αποδυναμώσουμε τη στελέχωση» και προσέθεσε:

«Έχουμε να κινηθούμε με τα δεδομένα που έχουμε. Είναι ένας πρώτος κατευθυντήριος σχεδιασμός Θα ενισχύσουμε τις τρεις περιφέρεις του ανατολικού Αιγαίου  με 205  στελέχη του Λιμενικού».

Πιο συγκεκριμένα,  20 στο Λιμεναρχείο Μυτιλήνης, 13στη Χίο, 48 στη Σάμο που έχει τις μεγαλύτερες ελλείψεις σύμφωνα με τον ΥΝΑ, 10 στη Σύμη, 46 στην Ρόδο, 20 στη Λέρο, 15 στην Κάλυμνο και 33 στη Κω.

«Το ότι είναι δύσκολες οι λύσεις δεν μας κάνει να επαναπαυόμαστε.  Ο έλεγχος των προσφύγων θα κρατηθεί σε υψηλά επίπεδα και για θέματα ασφάλειας. Υπάρχουν συνδυαστικές δράσεις για να έχουμε αποτελέσματα.»0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.