.

Ερώτηση Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ: Έντονες αντιδράσεις για τις μεταθέσεις Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Δευτέρα 3 Αυγούστου 2015

Ερώτηση Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ: Έντονες αντιδράσεις για τις μεταθέσεις Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας



Προς τον κ. Υπουργό
Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης

Αγανάκτηση και εύλογες απορίες στους κόλπους της Ελληνικής Αστυνομίας αλλά και στην τοπική κοινωνία έχουν προκαλέσει οι ετήσιες μεταθέσεις Αξιωματικών της ΕΛΑΣ στην Κρήτη και κυρίως στο νομό Ηρακλείου.
Όπως χαρακτηριστικά γράφει τοπική εφημερίδα « Στην Κρήτη δεν έλειψαν οι εκπλήξεις, αφού υπάρχουν περιπτώσεις αξιωματικών, οι οποίοι αν και έχουν κάνει το «αγροτικό» τους, δεν αναγνωρίζεται η προσφορά τους σε μάχιμες υπηρεσίες και ζητείται η μετακίνησή τους σε άλλο πόστο».
Σύμφωνα μάλιστα με δηλώσεις του Προέδρου της Παγκρήτιας Ένωσης Αξιωματικών ΕΛ.ΑΣ: « Μέχρι στιγμής η Ένωσή μας έχει δεχτεί από τρεις Αξιωματικούς ενστάσεις ως προς τη μετάθεσή τους. Και στις τρεις περιπτώσεις πρόκειται για Αξιωματικούς που υπηρετούν σήμερα σε νευραλγικές υπηρεσίες, έχοντας προσφέρει σημαντικό έργο στη πάταξη της εγκληματικότητας και την ασφάλεια του πολίτη, με πολλές επιτυχίες στο ενεργητικό τους τα τελευταία χρόνια. Οι λόγοι που επικαλούνται οι εν λόγω Αξιωματικοί κρίνονται βάσιμοι και συνεπώς η Ένωσή μας προτίθεται να στηρίξει τα αιτήματά τους στο συμβούλιο μεταθέσεων που θα συνεδριάσει τις προσεχείς ημέρες επί των υποβληθέντων αιτήσεων ».
Ειδικότερα η απομάκρυνση του διοικητή του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηρακλείου αποτελεί μία από τις βασικές ενστάσεις, αφού είναι γνωστές και στην τοπική κοινωνία οι επιτυχίες του συγκεκριμένου τμήματος παρά την έλλειψη προσωπικού. Ο εν λόγω αξιωματικός μάλιστα μετακινείται σε Α.Τ. του τόπου καταγωγής του! Να σημειώσουμε επίσης ότι είναι έντονες οι φήμες που θέλουν τη θέση αυτή να «φυλάσσεται» για συγκεκριμένο ένστολο μετά από πολιτική παρέμβαση.
Με βάση όλα τα παραπάνω και επειδή τοπικά ΜΜΕ, κάνουν λόγο « για πολιτικές σκοπιμότητες και πολιτικά συμφέροντα που κρύβονται πίσω από τις εν λόγω μεταθέσεις»
Ερωτάται ο κ. Υπουργός
  1. Δεδομένης της προσπάθειας της σημερινής κυβέρνησης για πάταξη του πελατειακού κράτους, προτίθεται να ελέγξει τις καταγγελίες για «πολιτικές σκοπιμότητες και πολιτικά συμφέροντα που κρύβονται πίσω από τις εν λόγω μεταθέσεις»; Σε περίπτωση που αυτές ευσταθούν με ποιο τρόπο σκοπεύει να τις αντιμετωπίσει;
  2. Ποια είναι τα κριτήρια των μεταθέσεων των αξιωματικών της ΕΛΑΣ; Αν όντως έχουν ως στόχο να καλυφθούν σημαντικές ανάγκες στη λειτουργία των αστυνομικών τμημάτων του νομού, πως αντιμετωπίζει το Υπουργείο την αποδυνάμωση νευραλγικών υπηρεσιών από την απομάκρυνση έμπειρων και ικανών στελεχών;
Ο ερωτών βουλευτής
Κριτσωτάκης Μιχάλης



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.