.

Εκδήλωση του Ινστιτούτου Ν. Πουλαντζάς: Ο νεοφιλελευθερισμός ενάντια στη δημοκρατία: Δέκα θέσεις ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015

Εκδήλωση του Ινστιτούτου Ν. Πουλαντζάς: Ο νεοφιλελευθερισμός ενάντια στη δημοκρατία: Δέκα θέσειςΤην Τρίτη 1η Δεκεμβρίου 2015 το Ινστιτούτο Νίκος Πουλαντζάς διοργανώνει στην Αθήνα την ένατη ετήσια διάλεξη στη μνήμη του Νίκου Πουλαντζά με ομιλήτρια την Γουέντι Μπράουν (Wendy Brown) και θέμα «ο νεοφιλελευθερισμός ενάντια στη δημοκρατία: Δέκα θέσεις».

Η Γουέντι Μπράουν είναι καθηγήτρια Πολιτικής Θεωρίας στο Πανεπιστήμιο Μπέρκλεϋ των ΗΠΑ. Τα πεδία ενδιαφέροντός της περιλαμβάνουν την ιστορία της πολιτικής θεωρίας, αλλά και τα σύγχρονα προβλήματα πολιτικής θεωρίας με έμφαση την κυριαρχία, την κριτική και τον ανθρωπισμό, την αυτονομία του πολιτικού και τον νεοφιλελευθερισμό. Έχει δώσει διαλέξεις σε όλο τον κόσμο και έχει διατελέσει επισκέπτρια καθηγήτρια σε διακεκριμένα ακαδημαϊκά ιδρύματα, όπως τα Πανεπιστήμια Κορνέλ και Κολούμπια.

Στο πλούσιο συγγραφικό της έργο, το οποίο έχει μεταφραστεί σε περισσότερες από είκοσι γλώσσες, προσπαθεί να συνδέσει ιδέες του Μαρξ, του Νίτσε, του Βέμπερ, του Φρόυντ, των θεωρητικών της Σχολής της Φραγκφούρτης, του Φουκώ και των σύγχρονων ευρωπαίων φιλοσόφων με στόχο την κριτική προσέγγιση της διαμόρφωσης της εξουσίας, του σχηματισμού της πολιτικής ταυτότητας και της πολιτειότητας καθώς και της συγκρότησης της πολιτικής υποκειμενικότητας στις σύγχρονες φιλελεύθερες δημοκρατίες. Στο πλαίσιο της ανάλυσής της για την προβληματική και τις επιπτώσεις των πολιτικών της ταυτότητας δίνει έμφαση στα ζητήματα του φεμινισμού, του φύλου και της σεξουαλικότητας.

Στα αγγλικά, μεταξύ άλλων, κυκλοφορούν τα βιβλία της: A Feminist Reading in Political Theory (Rowman and Littlefield, 1988), Politics Out of History (Princeton University Press, 2001), Walled States, Waning Sovereignty (Zone Books, 2010) και το πιο πρόσφατο Undoing the Demos: Neoliberalism's Stealth Revolution (Zone Books, 2015).

- (Θα υπάρχει ταυτόχρονη μετάφραση)

- Ζωντανή αναμετάδοση από την ιστοσελίδα του Ινστιτούτου

- Με την υποστήριξη του Δικτύου transform!europe 

#left.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.