.

Ολοκληρώθηκε η κοινωνική διαβούλευση για το Σχέδιο της αναδιάρθρωσης των Αστυνομικών Υπηρεσιών ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2015

Ολοκληρώθηκε η κοινωνική διαβούλευση για το Σχέδιο της αναδιάρθρωσης των Αστυνομικών Υπηρεσιών


Σε συνέχεια του πρώτου κύκλου παρουσιάσεων των Σχεδίων αναδιάρθρωσης, πραγματοποιήθηκαν νέες παρουσιάσεις σε Τρίπολη, Πάτρα, Μυτιλήνη, Ρόδο, Ηράκλειο και Αττική, παρουσία του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Τάξης Δημήτρη Αναγνωστάκη.

Για την όσο το δυνατόν πιο ολοκληρωμένη κατάρτιση του Σχεδιασμού πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις του Αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα και του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Τάξης με θεσμικούς συνδικαλιστικούς φορείς της Ελληνικής Αστυνομίας

Οι παρουσιάσεις και οι συναντήσεις ήταν ιδιαίτερα εποικοδομητικές, καθώς δόθηκε η δυνατότητα στους συμμετέχοντες να εκφράσουν τις απόψεις τους, να καταθέσουν προτάσεις και να κάνουν χρήσιμες παρατηρήσεις και επισημάνσεις

Οι διαδικασίες για την αναδιάρθρωση των Αστυνομικών Υπηρεσιών βρίσκονται στα τελικά στάδια του προγραμματισμού

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η κοινωνική διαβούλευση για την αναδιάρθρωση των Αστυνομικών Υπηρεσιών. Σε συνέχεια του πρώτου κύκλου παρουσιάσεων των Σχεδίων αναδιάρθρωσης, πραγματοποιήθηκαν νέες παρουσιάσεις κατά το χρονικό διάστημα από 25/11 μέχρι και 8/12/2015, σε Τρίπολη, Πάτρα, Μυτιλήνη, Ρόδο, Ηράκλειο και Αττική, με την παρουσία του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Τάξης Δημήτρη Αναγνωστάκη.

Στις παρουσιάσεις παραβρέθηκαν τοπικοί Βουλευτές, Περιφερειάρχες, Δήμαρχοι, εκπρόσωποι Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Φορέων και Συνδικαλιστικών Οργανώσεων, καθώς και άλλοι Φορείς της εκάστοτε περιοχής. Επίσης, παραβρέθηκαν ο Προϊστάμενος του Επιτελείου του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Εμμανουήλ Κατριαδάκης, οι Γενικοί Επιθεωρητές Αστυνομίας Νοτίου και Βορείου Ελλάδος, Αντιστράτηγοι Κωνσταντίνος Μιχαιρίνας και Δημήτριος Σοφιός (κατά λόγο αρμοδιότητος), καθώς επίσης ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Αττικής, οι Γενικοί Περιφερειακοί Αστυνομικοί Διευθυντές και οι Διευθυντές των Διευθύνσεων Αστυνομίας των Νομών, κατά περίπτωση.

Η κοινωνική διαβούλευση κρίθηκε ιδιαίτερα εποικοδομητική και συνέβαλε σημαντικά στην όλη διαδικασία, καθώς δόθηκε η δυνατότητα στους συμμετέχοντες να εκφράσουν απόψεις, να καταθέσουν προτάσεις και να εισάγουν χρήσιμες παρατηρήσεις και επισημάνσεις, σε σχέση με τις τοπικές συνθήκες και ιδιαιτερότητες της κάθε περιοχής. Με τον τρόπο αυτό, εξήχθησαν χρήσιμα συμπεράσματα, που αξιοποιούνται στην κατάρτιση του τελικού Σχεδίου αναδιάρθρωσης των Αστυνομικών Υπηρεσιών, σε όλη τη χώρα.

Στην ίδια κατεύθυνση κινήθηκαν και οι συναντήσεις του Αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα και του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Τάξης Δημήτρης Αναγνωστάκης με τους θεσμικούς συνδικαλιστικούς Φορείς της Ελληνικής Αστυνομίας (Πανελλήνια Ομοσπονδία Αξιωματικών Αστυνομίας, Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων, Πανελλήνια Ομοσπονδία Συνοριακών Φυλάκων, Σωματείο και Ενώσεις Ειδικών Φρουρών Ελληνικής Αστυνομίας). Στις συναντήσεις αυτές αναλύθηκαν τα ειδικότερα ζητήματα της αναδιάρθρωσης, σε σχέση με το αστυνομικό προσωπικό, τους διαθέσιμους πόρους και γενικότερα το εργασιακό περιβάλλον.

Μετά την ολοκλήρωση των παραπάνω κύκλων οι διαδικασίες για την αναδιάρθρωση των αστυνομικών Υπηρεσιών βρίσκονται στα τελικά στάδια του προγραμματισμού. Ήδη οι αρμόδιες επιτελικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας επεξεργάζονται τις παραπάνω προτάσεις και τις παρατηρήσεις, προκειμένου να βελτιωθούν ή/και να τροποποιηθούν επιμέρους παράμετροι, με σκοπό την όσο το δυνατόν πιο ολοκληρωμένη κατάρτιση του τελικού Σχεδίου.


http://www.mopocp.gov.gr/images/stories//2015/photos2015/20122015%20anadiartrosi001.jpg
Τρίπολη
http://www.mopocp.gov.gr/images/stories//2015/photos2015/20122015%20anadiartrosi002.jpg
Πάτρα
http://www.mopocp.gov.gr/images/stories//2015/photos2015/20122015%20anadiartrosi003.jpg
Μυτιλήνη
http://www.mopocp.gov.gr/images/stories//2015/photos2015/20122015%20anadiartrosi004.jpg
Ρόδος
http://www.mopocp.gov.gr/images/stories//2015/photos2015/20122015%20anadiartrosi005.jpg
Ηράκλειο

http://www.mopocp.gov.gr/images/stories//2015/photos2015/20122015%20anadiartrosi006.jpg
Αττική0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.