.

Παρουσιάστηκε το πιλοτικό πρόγραμμα για την αντιμετώπιση της αδήλωτης εργασίας. ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Πέμπτη 27 Απριλίου 2017

Παρουσιάστηκε το πιλοτικό πρόγραμμα για την αντιμετώπιση της αδήλωτης εργασίας.



Αναδημοσίευση απο τη σελίδα της Έφης Αχτσιόγλου στο Facebook

Σήμερα παρουσιάστηκε το πιλοτικό πρόγραμμα για την αντιμετώπιση της αδήλωτης εργασίας.
Το πιλοτικό πρόγραμμα αποτελεί δράση του τριετούς οδικού χάρτη για την εφαρμογή μιας ολοκληρωμένης στρατηγικής για την αντιμετώπιση της αδήλωτης εργασίας στην Ελλάδα, ο οποίος επικυρώθηκε σε τριμερές επίπεδο στις 26-10-2016 ανάμεσα στην Ελληνική Κυβέρνηση, τη Διεθνή Οργάνωση Εργασίας και τους κοινωνικούς εταίρους.
Στην δράση συμμετέχουν συντονισμένα για πρώτη φορά το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ), ο Ενιαίος Φορές Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ), η Οικονομική Αστυνομία,
και το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ).

Η συνεργασία των τεσσάρων ελεγκτικών μηχανισμών μπορεί να ενισχύσει την ποιότητα και το βάθος των ελέγχων. Η διασταύρωση και η επεξεργασία των δεδομένων και των πληροφοριών, που ο κάθε μηχανισμός διαθέτει, δίνουν τη δυνατότητα οι έλεγχοι να επικεντρωθούν σε περιοχές και κλάδους με υψηλή και καλυμμένη μέχρι σήμερα παραβατικότητα, αυξάνοντας την αποτελεσματικότητα των ελέγχων.

Στο επίκεντρο του πιλοτικού προγράμματος θα βρεθεί η καταπολέμηση του φαινομένου της υποδηλωμένης εργασίας. Η υλοποίηση του προγράμματος και τα αποτελέσματα των ελέγχων θα αποτελέσουν τη βάση για την επέκτασή του πανελλαδικά.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.