.

Α.Ε.Π.Πυροσβεστών: 'ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑ' ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2020

Α.Ε.Π.Πυροσβεστών: 'ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑ'



  Η νομοθετική πρωτοβουλία του Υπουργείου Προστασίας του πολίτη που έχει τεθεί σε δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση η οποία ολοκληρώνεται στις 13/01/2020, ως προς το σκέλος που αναφέρεται στο ΠΣ δεν αναδιοργανώνει το σώμα, δε λύνει προβλήματα, δεν άρει αδικίες, περιπλέκει περισσότερο τα πράγματα και προφανώς είναι κατώτερο των προσδοκιών που είχαν δημιουργηθεί.
Το συγκεκριμένο σχέδιο νόμου είναι ετεροβαρές, αδικεί το χαμηλόβαθμο προσωπικό ενώ μεροληπτεί υπέρ των αξιωματικών του σώματος.
 Έχει πολλές ασάφειες, δεν διασφαλίζει την αξιοκρατική λειτουργία και πορεία του Π.Σ. και εν τέλει θα έχει σοβαρά προβλήματα πρακτικής εφαρμογής εάν τελικά δεν τροποποιηθούν αρκετά σημεία του. 
 Επιγραμματικά και χωρίς να υπεισέλθουμε σε λεπτομέρειες στη παρούσα ανακοίνωση καθώς η αναλυτική πρότασή μας θα κατατεθεί και θα συνεκτιμηθεί με την ομοσπονδία στη κοινή προσπάθειά μας να διορθωθούν τα πράγματα. 
 Στο πολυαναμενόμενο βαθμολόγιο δε λαμβάνεται ως βάση, ο συνολικός χρόνος υπηρεσίας για δυνητική περαιτέρω εξέλιξη πυροσβεστών-αρχιπυροσβεστών - πυρονόμων και αυτό δημιουργεί δυσλειτουργία και αδικία για το υφιστάμενο προσωπικό. Έτσι φτάνει να δοθεί ο βαθμός του πυρονόμου στα 29 χρόνια υπηρεσίας για τους μη παραγωγικής σχολής ενώ για τους είδη απόφοιτους παραγωγικής σχολής και τους νεοεισαχθέντες στο σώμα είναι ασαφής ο τρόπος και η διαδικασία εξέλιξής τους. 
 Στον κανονισμό μεταθέσεων επέρχονται αλλαγές ορισμένες επί το δυσμενέστερο όπως για παράδειγμα στην έκταση εφαρμογής τα 25 χρόνια που γίνονται 30 και οι 8ετίες που γίνονται 6ετίες (αυτό υπό προϋποθέσεις θα μπορούσε να βοηθήσει συναδέρφους), ενώ πλέον μπαίνουν στη διαδικασία και οι σειρές που προσλήφθηκαν με κριτήριο εντοπιότητας.
 Πάγια θέση μας είναι ότι εάν δεν προηγηθεί πραγματική αναδιάρθρωση του σώματος και δεν προσδιορισθούν οι πραγματικές ανάγκες περιοχών και υπηρεσιών κανένας κανονισμός δε θα απαντήσει στα προβλήματα του σώματος και του προσωπικού.
 Ιδιαίτερα γαλαντόμο είναι το σχέδιο νόμου για τους αξιωματικούς του σώματος διευρύνοντας θέσεις και βαθμούς. 
 Καλούμε τους αρμοδίους να επανεξετάσουν τα σημεία εκείνα που αδικούν και δυσχεραίνουν τη ζωή και την υπηρεσιακή λειτουργία στη ραχοκοκαλιά και τους νεροκουβαλητές τους σώματος και να μη χαθεί μια ακόμα ευκαιρία.


Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΑΕΠΠ







0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.