.

Χαρά Καφαντάρη: Οι «γυναικοκτονίες» δυστυχώς συνεχίζονται… ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Παρασκευή 20 Μαρτίου 2020

Χαρά Καφαντάρη: Οι «γυναικοκτονίες» δυστυχώς συνεχίζονται…


Αναλυτικά η δήλωση της Χαράς Καφαντάρη, αν. τομεάρχη Περιβάλλοντος ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτή Δυτικού Τομέα Αθήνας:

Δυστυχώς άλλη μια «γυναικοκτονία» με δύο θύματα, προστέθηκε στη λίστα του τελευταίου χρόνου. Προστέθηκε ακόμη ένα στυγερό έγκλημα στο σωρό των εγκλημάτων, όπου θύματα είναι γυναίκες. Αστυνομικός, επικαλούμενος «οικογενειακούς λόγους» πυροβόλησε και σκότωσε την εν διαστάσει σύζυγό του και μία ακόμη γυναίκα φίλη της, έξω από σούπερ μάρκετ στην Κηφισιά.
Οι ανθρωποκτονίες εις βάρος γυναικών από τον σύζυγο/σύντροφο τους συνήθως δεν είναι κάτι που συμβαίνει απρόσμενα ή απροσδόκητα. Στα περισσότερα περιστατικά έχει σημειωθεί κατ’ εξακολούθηση βίαιη συμπεριφορά από την πλευρά του άνδρα και πριν τη δολοφονία, που προφανώς αποτελεί την τραγική κορύφωση της βιαιότητας που μπορεί να επιδείξει.
Καιρός είναι πλέον να «σκύψουμε» σοβαρά στο ζήτημα των γυναικοκτονιών. Ένα κοινωνικό πρόβλημα που διαρκώς οξύνεται και δεν πρέπει να υποτιμάται ως δεύτερο.
Είναι αναγκαίο να ληφθούν μέτρα και από το αρμόδιο Υπουργείο ΠΡΟ-ΠΟ για ενεργοποίηση και δραστηριοποίηση της νεοσύστατης Διεύθυνσης Ενδοοικογενειακής βίας στην ΕΛΑΣ, να στελεχωθούν όλες οι Υπηρεσίες με ειδικούς ψυχολόγους (δεν αρκούν τα ανά τακτά διαστήματα ψυχολογικά τεστ των αστυνομικών), διότι δεν πρέπει να μας διαφεύγει ότι οι αστυνομικοί οπλοφορούν και αρκετές φορές παρατηρείται κατάχρηση εξουσίας..
Είναι ανάγκη να συνειδητοποιήσουμε όλοι,ες την ισότητα των φύλων στην ουσία, τη φυσικότητα και την αναγκαιότητά της.
Τίποτα, ούτε ενδοοικογενειακοί λόγοι, ούτε η ζήλια, ούτε η οργή, δεν πρέπει να γίνονται αποδεκτά από την κοινωνία, ως δικαιολογίες για τις ανθρωποκτονίες γυναικών. Καμία γυναίκα να μην υπομένει βία και κακοποίηση επειδή απλώς… είναι γυναίκα.

#avgi.gr



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.