.

1η Μάη 2020.Μια διαφορετική Πρωτομαγία. ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Παρασκευή 1 Μαΐου 2020

1η Μάη 2020.Μια διαφορετική Πρωτομαγία.



1η Μάη, ημέρα μνήμης και τιμής στους αγώνες της εργατικής τάξης για δικαιώματα, συνθήκες εργασίας  και αξιοπρεπή ζωή. Εργαζόμενοι Αστυνομικοί, Λιμενικοί, Πυροσβέστες στέλνουν το δικό τους μήνυμα μέσα από τις ανακοινώσεις Ομοσπονδιών, παρατάξεων και  Πρωτοβάθμιων Ενώσεων τους. 

Η ανακοίνωση της ΠΟΑΣΥ

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Εργατικής Πρωτομαγιάς, τιμούμε τους αγώνες των εργαζομένων ενάντια στην εκμετάλλευση, την καταπίεση και τις κοινωνικές ανισότητες, παραδειγματιζόμαστε από τις μάχες και τις θυσίες τους υπέρ της κατοχύρωσης αξιοπρεπών συνθηκών εργασίας - διαβίωσης και του σεβασμού των δικαιωμάτων του ανθρώπου για υγεία, ασφάλεια, εργασία, παιδεία, πολιτισμό και ανάπτυξη.

Η φετινή Εργατική Πρωτομαγιά εορτάζεται εν μέσω πανδημίας, αλλά τα διαχρονικά μηνύματα που εκπέμπει είναι επίκαιρα όσο ποτέ άλλοτε.

Από την πρώτη στιγμή το συνδικάτο μας έβαλε ψηλά στην ατζέντα του την προστασία του δημόσιου αγαθού της υγείας, μέσω και της συμβολής της Ελληνίδας και του Έλληνα Αστυνομικού, επιβεβαιώνοντας το ρόλο του, ως γνήσιου εκφραστή των αγωνιών, των αναγκών και των απαιτήσεων του ανθρώπινου δυναμικού της Ελληνικής Αστυνομίας.

Απαιτήσαμε και απαιτούμε σεβασμό στα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις των εργαζομένων συναδέλφων μας, εκφράζοντας παράλληλα την αλληλεγγύη και συμπαράστασή μας σε όλους όσοι βρέθηκαν και συνεχίζουν να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του πολέμου κατά του αόρατου εχθρού της πανδημίας COVID-19. Συντασσόμαστε και στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματά τους για ένα αξιόπιστο δημόσιο σύστημα υγείας, απαιτώντας ταυτόχρονα από την πολιτεία να πράξει τα δέοντα και για την αναβάθμιση των αστυνομικών υγειονομικών δομών. 

Το συνδικαλιστικό μας κίνημα, τέλος, αντλεί χρήσιμα διδάγματα από τους διαχρονικούς αγώνες των εργαζομένων με στραμμένο το βλέμμα στο σήμερα, καθώς και δικά μας διαχρονικά μεγάλα αιτήματα παραμένουν ανικανοποίητα. Επικινδυνότητα της εργασίας, ελλιπείς κανόνες υγιεινής και ασφάλειας, ψαλιδισμένοι μισθοί, ελλείψεις σε ατομικό εξοπλισμό, απαρχαιωμένες υποδομές και μέσα συνθέτουν την σημερινή πραγματικότητα.

Συνεχίζουμε τον αγώνα με πίστη και αισιοδοξία ώστε αφενός να βγούμε νικητές από τη μάχη κατά της πανδημίας και αφετέρου να εκπληρωθούν οι προσδοκίες μας για μία Ελληνική Αστυνομία σύγχρονη και αποτελεσματική, στην υπηρεσία της κοινωνίας και της χώρας ολόκληρης.

 

ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ!

 

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

        O Πρόεδρος                            Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος                ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑΣ Γεώργιος
 

   Η ανακοίνωση της ΑΕΠΠ(Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία Πυροσβεστών)



Χωρίς σημαίες , χωρίς λάβαρα, χωρίς όπλα, με φθαρμένα ρούχα και αρκετοί ξυπόλυτοι. Όμως χωρίς φόβο , με την αφοβία ζωγραφισμένη στα πρόσωπά τους, με κοφτερό βλέμμα και αποφασιστικό βήμα εμπρός. Όλοι μαζί, μικροί, μεγάλοι, γυναίκες , παιδιά.

ΌΛΟΙ ΜΑΖΙ , αποφασισμένοι να ανακτήσουμε τη ζωή μας. Να αντιμετωπίσουμε αυτά που τη   δυσκολεύουν τώρα και αυτά που θα'ρθουν αύριο.

 

ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

 

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΑΕΠΠ



Η ανακοίνωση της ΔΕΚΑ(ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ )



Τα μέλη της  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ  με βαθιά χαραγμένο στη συνείδηση  ότι οι Έλληνες Αστυνομικοί  είναι  αναπόσπαστο κομμάτι του Λαού μας, χαιρετίζουμε την Εργατική Πρωτομαγιά, μη λησμονώντας ότι η 1η Μάη συμβολίζει διαχρονικά τους αγώνες της παγκόσμιας εργατικής τάξης για τη διασφάλιση των εργασιακών, ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων, που ενώ κατακτήθηκαν με αγώνες και θυσίες, κινδυνεύουν να αφανισθούν. Τιμούμε όλους τους αγωνιστές εργάτες  του Σικάγο το 1886, των καπνεργατών της Θεσσαλονίκης το 1936, των εκτελεσμένων πατριωτών την πρώτη Μάη του 1944 στην Καισαριανή.

 Ο φετινός εορτασμός της Πρωτομαγιάς συμπίπτει με μια πρωτόγνωρη πανδημία  που αναδεικνύει  για άλλη μια φορά την αναγκαιότητα ενός ισχυρού και αναβαθμισμένου κράτους πρόνοιας που θα προσφέρει δωρεάν και χωρίς αστερίσκους, υγεία, παιδεία  και ασφάλεια . Η μνημονιακή περίοδος των 11 ετών που διανύσαμε φτωχοποίησε μεγάλα τμήματα των Ελλήνων μεταξύ των οποίων και οι αστυνομικοί.

Η κυβέρνηση όμως δεν φαίνεται να αναγνωρίζει τις θυσίες μας αλλά  και το έργο των αστυνομικών που χωρίς άδειες , σε συνθήκες υπερεργασίας, χωρίς μέριμνα και με τεράστιες ελλείψεις υγειονομικού υλικού μας άφησε αθωράκιστους  και απροστάτευτους στη μάχη που δίνουμε  με αυταπάρνηση προκειμένου να εκτελέσουμε το ρόλο μας στη διασφάλιση και  της δημόσιας υγείας.

 Όμως και μετά από αυτή τη δοκιμασία  θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε τα χρόνια αιτήματα του κλάδου μας ,παράλληλα και στεκόμενοι αλληλέγγυοι σε εργαζόμενους και ανέργους που θα αγωνιστούν για μια καλύτερη ζωή με αξιοπρέπεια ,τασσόμενοι όλοι μαζί με το αίτημα για  δίκαιη αναδιανομή του πλούτου από τους έχοντες και καλύτερες συνθήκες δουλείας για όλους.

 H  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ


Η ανακοίνωση της ΠΟΕΠΛΣ




1η Μάη: Ημέρα αφύπνισης των εργαζομένων ως πρώτη πράξη αγώνα!


Η 1η Μάη  είναι ημέρα τιμής, ημέρα μνήμης είναι η μέρα, που οι εργαζόμενοι όλου του κόσμου τιμούν τους αγώνες και τις κατακτήσεις τους.

Ταυτόχρονα είναι ημέρα αφύπνισης των εργαζομένων ως πρώτη πράξη στον αγώνα για την κατάκτηση εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων, όπως αρμόζει στις σύγχρονες, ανεπτυγμένες και δημοκρατικές κοινωνίες.

Η φετινή Εργατική Πρωτομαγιά μας υπενθυμίζει, ότι ο αγώνας για την προστασία της εργασίας είναι συνεχής. Πρέπει και οφείλουμε να μείνουμε όρθιοι, δυνατοί, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας χτίζοντας μια πλατιά συμμαχία και να αγωνιστούμε για ένα καλύτερο αύριο σε ένα πιο ανθρώπινο, ασφαλές και δίκαιο περιβάλλον.

Αυτή η πορεία ευθύνης χρειάζεται ατομική και συλλογική προσπάθεια. Μας χρειάζεται όλους!

Τίποτα δεν χαρίζεται, τίποτα δεν κερδίζεται, τίποτα δεν κατακτιέται χωρίς προσπάθεια και αγώνα!


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                    Ο  ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

  ΤΣΙΑΝΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ                                ΕΛΕΥΘΕΡΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ



Η ανακοίνωση της ΑΚΙΔΑ(Aνοιχτή Κίνηση Δημοκρατών Αξιωματικών)




Η Εργατική Πρωτομαγιά αποτελεί ημέρα ορόσημο και υπενθύμισης των αγώνων των εργαζομένων για ανθρώπινες συνθήκες εργασίας, βελτίωση των αμοιβών, καταπολέμηση της φτώχειας και της ανεργίας, δικαίωμα στην υγεία και την αξιοπρεπή διαβίωση. Οι εργατικές κινητοποιήσεις σε Σικάγο, Θεσσαλονίκη και Καισαριανή χαράχτηκαν με αίμα και θυσίες αποτελώντας σταθμούς στην ιστορία, για ισότητα και δικαιοσύνη στο χώρο της εργασίας. Τα αιτήματα για οκτάωρη εργασία και καθιέρωση αργιών, που σήμερα φαίνονται αυτονόητα, χρειάστηκε να περάσουν μέσα από σκληρούς αγώνες προκειμένου να αποτελέσουν κατακτήσεις του εργατικού κινήματος. Το μήνυμα της 1ης Μαΐου είναι διαρκές και αναλλοίωτο, για τη διεκδίκηση και διαφύλαξη εργασιακών δικαιωμάτων, αλλά και για δίκαιη διανομή του πλούτου, που θα εξασφαλίζει κοινωνική συνοχή και πρόοδο.

    Στη δύσκολη περίοδο, που διέρχεται η πατρίδα μας και ολόκληρος ο κόσμος, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, οι εργαζόμενοι μένουμε ενωμένοι και αλληλέγγυοι προκειμένου να διασφαλίσουμε εργασιακά κεκτημένα και να αποτρέψουμε τυχόν οικονομικές επιπτώσεις να μετακυλήσουν στις πλάτες μας. Στα δύσκολα πρέπει να βάλουν πλάτη οι έχοντες και να εισφέρουν από το περίσσευμα των κερδών και όχι οι εργαζόμενοι από το υστέρημα των μισθών.

    Σε αυτές τις συνθήκες, που διαμορφώθηκαν από την πανδημία, οι αστυνομικοί δίνουν τη δική τους μάχη, για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής εξάπλωσης του ιού, επιτελώντας το καθήκον τους καθημερινά στο πλευρό των πολιτών, εργαζόμενοι υπό αντίξοες συνθήκες και χωρίς να λαμβάνουν επί ενάμιση μήνα άδεια. Το αίτημα για έμπρακτη αναγνώριση της προσφοράς τους με έκτακτη οικονομική ενίσχυση και αναγνώριση της επικινδυνότητας του επαγγέλματος είναι πιο επίκαιρο από ποτέ.

Η Γραμματεία της Α.ΚΙ.Δ.Α.

           





















   

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.