.

Ο σφετερισμός και η μικροκομματική εκμετάλλευση έχουν και όρια ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Τρίτη 2 Ιουνίου 2020

Ο σφετερισμός και η μικροκομματική εκμετάλλευση έχουν και όρια

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΣΩΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΥ.ΡΙΖ.Α

Με αφορμή τις πρόσφατες παραλαβές νέων υπηρεσιακών οχημάτων για την κάλυψη αναγκών των Υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ, της Πυροσβεστικής υπηρεσίας και του Λιμενικού Σώματος διευκρινίζονται τα παρακάτω:

Το τελευταίο διάστημα παρατηρούμε μια προσπάθεια μικροπολιτικής και επικοινωνιακής εκμετάλλευσης από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και τα φιλικά σε αυτή Μ.Μ.Ε, διαφόρων ζητημάτων σε όλους τους τομείς (υγεία, παιδεία, ασφάλεια, οικονομία κ.α). Συστηματικά λοιπόν βλέπουμε , έργα που είτε υλοποιήθηκαν επί διακυβέρνησης ΣΥ.ΡΙΖ.Α, είτε προγραμματίστηκαν, ωρίμασαν και ολοκληρώνονται τώρα, να γίνονται αντικείμενο κομματικής ιδιοποίησης .

Με ικανοποίηση διαπιστώνουμε ότι η συντονισμένη προσπάθεια της τότε πολιτικής και φυσικής ηγεσίας των αρμόδιων Υπουργείων αλλά και των Περιφερειακών Αρχών και η ακούραστη δουλειά υπηρεσιακών παραγόντων, συνεχίζει να έχει απτά αποτελέσματα, ακόμη και τώρα, με συνεχείς παραλαβές υπηρεσιακών οχημάτων για όλα τα Σώματα Ασφαλείας.

Η Νέα Δημοκρατία στην προσπάθειά της να οικειοποιηθεί όλα αυτά τα έργα, σκόπιμα αποκρύπτει τους φορείς που εργάστηκαν και τα έφεραν σε πέρας. Μιας προσπάθειας που στηρίχθηκε στη στοχευμένη αξιοποίηση όλων των χρηματοδοτικών δυνατοτήτων (ΕΣΠΑ, Ταμείο Εσωτερικής Ασφάλειας και προσφορές από τον ιδιωτικό τομέα) και έλαβε χώρα σε συνθήκες σκληρής μνημονιακής επιτροπείας και οικονομικής ασφυξίας, που κληροδότησαν οι πολιτικές των προηγούμενων κυβερνήσεων.

Οφείλουμε να αποκαταστήσουμε την αλήθεια:

Για την Ελληνική Αστυνομία, το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη επί διακυβέρνησης ΣΥ.ΡΙΖ.Α είχε προγραμματίσει, σχεδιάσει και εξασφαλίσει χρηματοδοτήσεις για χίλια εννιακόσια εβδομήντα δύο (1972) νέα οχήματα. Τα πρώτα αποτελέσματα αυτού του σχεδιασμού φάνηκαν με την παραλαβή εκατόν δεκατεσσάρων (114) υπηρεσιακών οχημάτων στις 26 Ιουνίου 2019 , στις εγκαταστάσεις της Αστυνομικής Ακαδημίας, στην Αμυγδαλέζα, παρουσία της Υπουργού Όλγας Γεροβασίλη μεταξύ άλλων εκπρόσωπων της πολιτικής αλλά και της φυσικής ηγεσίας.

Μέσω πρωτοβουλιών της Περιφέρειας Αττικής, επί διοικήσεως της Ρένας Δούρου, είχε προγραμματιστεί, σχεδιαστεί και εξασφαλιστεί χρηματοδότηση ύψους 5.000.000 ευρώ για την προμήθεια εξοπλισμού της Τροχαίας, για τη βελτίωση της ασφάλειας των χρηστών του οδικού δικτύου Αττικής, που περιλαμβάνει είκοσι (20) αστυνομικά οχήματα τύπου SUV, δεκαπέντε (15) επιβατικά οχήματα εννιά θέσεων, δεκαπέντε (15) αυτοκίνητα ειδικής χρήσεως τύπου van, τρία (3) γερανοφόρα φορτηγά, πενήντα έξι (56) δίκυκλες μοτοσικλέτες, ενενήντα (90) αστυνομικά οχήματα, εκατόν είκοσι οχτώ (128) πομποδέκτες και δεκαοκτώ (18) φορητά ραντάρ, που εντάσσονται ήδη στο στόλο της ΕΛ.ΑΣ. Επίσης μέσω των ίδιων πρωτοβουλιών προγραμματίστηκε, σχεδιάστηκε και εξασφαλίστηκε χρηματοδότηση ύψους επιπλέον 5.000.000 ευρώ, για τριάντα τρία (33) υδροφόρα οχήματα που πρόσφατα παραλήφθηκαν καθώς και για δυο (2) ακόμη γερανοφόρα οχήματα.

Παρόλα αυτά η Νέα Δημοκρατία συνεχίζει σε όλους τους τομείς να ακολουθεί συνειδητά το δρόμο της απαξίωσης του δημοσίου τομέα, που βρίσκεται στον πυρήνα της αντίληψής της, όπως ακριβώς πράττει διαχρονικά.

Έτσι είναι αναμφισβήτητο ότι παραλαβές οχημάτων που γίνονται τον τελευταίο χρόνο ή που πρόκειται ν' ακολουθήσουν , αφορούν κατά κύριο λόγο υλοποίηση των παραπάνω προγραμμάτων. Πλην όμως η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και ο Περιφερειάρχης Αττικής, στερούμενοι τον στοιχειώδη πολιτικό πολιτισμό, αδιαφορώντας για την ηθική τάξη και προσβάλλοντας την νοημοσύνη των πολιτών αλλά και των εργαζομένων στα Σώματα Ασφαλείας, οικειοποιούνται όλες αυτές τις προσπάθειες των προηγούμενων χρόνων και επιδίδονται σε επικοινωνιακά σόου, με μόνο σκοπό την προσωπική τους προβολή και τα μικροκομματικά οφέλη.

Η στρατηγική στόχευση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α, για ανάταξη και ενίσχυση των δημόσιων δομών της Χώρας, βρίσκει σε αυτήν την πολύ δύσκολη συγκυρία, εμφατική δικαίωση, ως μόνο μέσο προστασίας του λαού.

                                       ΤΜΗΜΑ ΣΩΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΥ.ΡΙΖ.Α

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.