.

Από το επίδομα στη κληρωτίδα και στο τέλος... χειροκρότημα ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Τρίτη 9 Ιουνίου 2020

Από το επίδομα στη κληρωτίδα και στο τέλος... χειροκρότημαΜέσα από ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (Π.Ο.ΑΣ.Υ) ενημερωθήκαμε για την πρόθεση του Υπουργού Τουρισμού κ. Θεοχάρη για κάποιου είδους ένταξη των αστυνομικών υπαλλήλων στα προγράμματα Κοινωνικού Τουρισμού.

Στη δύσκολη συγκυρία της παγκόσμιας υγειονομικής κρίσης ,ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε το ολοκληρωμένο πρόγραμμα "ΜΕΝΟΥΜΕ ΟΡΘΙΟΙ" με διάθεση πόρων που προσεγγίζουν τα 700 εκατομμύρια, για την ουσιαστική ενίσχυση του κοινωνικού τουρισμού, ως εργαλείο τόνωσης της ελληνικής οικονομίας και ανάσχεσης της προβλεπόμενης ύφεσης. Σε ένα διαφορετικό οικονομικό περιβάλλον, λόγω των μέτρων lock down σε αρκετές χώρες, η συγκεκριμένη πρόταση διασφαλίζει την επιβίωση του τουριστικού κλάδου, την άμεση τόνωση της τουριστικής αγοράς, τη διατήρηση θέσεων εργασίας και την αποφυγή του κινδύνου κατάρρευσης πολλών ελληνικών τουριστικών επιχειρήσεων. Ζητήματα που σε καμία περίπτωση δε θα απαντηθούν, αν δεν υπάρξει γενναία αύξηση τόσο των πόρων όσο και των ωφελούμενων από τα συγκεκριμένα προγράμματα.

Για να γίνει κατανοητό σε όλους το μέγεθος του εμπαιγμού της κυβέρνησης στους εργαζόμενους, ξεκαθαρίζουμε ότι η πρόβλεψη κονδυλίων από την κυβέρνηση της Ν.Δ για φέτος για τον κοινωνικό τουρισμό είναι μόλις 70 εκατομμύρια, που μπορεί να καλύψει περιορισμένο και συγκεκριμένο αριθμό ωφελούμενων. Κι ενώ ολόκληρος ο τουριστικός κλάδος και η κοινωνία βρίσκεται σε απόγνωση με τα πενιχρά μέτρα που έχει υποσχεθεί η κυβέρνηση, είδαμε με μεγάλη έκπληξη Ομοσπονδία εργαζομένων και συγκεκριμένα την Π.Ο.ΑΣ.Υ, να πανηγυρίζει μέσω επίσημης ανακοίνωσης της, για κούφιες και κενού περιεχομένου υποσχέσεις του αρμόδιου Υπουργού Τουρισμού κ. Θεοχάρη.

Και εξηγούμε: Η εξαγγελία του για συμμετοχή και του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας στο πρόγραμμα "Τουρισμός για όλους", αποτελεί μνημείο εξαπάτησης και ξεκάθαρης κοροϊδίας, αφού επί της ουσίας σύμφωνα με όσα προκύπτουν από την ανακοίνωση αυτή, δεν πληροφορηθήκαμε αύξηση των κονδυλίων που θα ισοδυναμούσε και με πραγματική αύξηση του αριθμού των ωφελουμένων. Η διαδικασία της κλήρωσης , τα εισοδηματικά κριτήρια και το εξαιρετικά ανεπαρκές ποσό που η κυβέρνηση έχει υποσχεθεί για το πρόγραμμα αυτό, στην πραγματικότητα αποκλείει την συντριπτική πλειοψηφία των ένστολων εργαζομένων, από τους οποίους οι ωφελημένοι θα είναι απειροελάχιστοι, εφόσον βέβαια τους ευνοήσει η κληρωτίδα. Σε κάθε περίπτωση, ας μας απαντήσει ο κ. Θεοχάρης.

Υπήρχε πρόθεση αποκλεισμού των αστυνομικών από το πρόγραμμα "Τουρισμός για όλους"; Υπάρχουν άλλες επαγγελματικές ομάδες που αποκλείονται από το συγκεκριμένο πρόγραμμα;

Τι ισχύει για Στρατιωτικούς, Λιμενικούς, Πυροσβέστες;

Μη ψάχνει λοιπόν ο κ. Θεοχάρης να βρει σωσίβιο για την εκρηκτική κατάσταση που έχει δημιουργήσει στον Τουρισμό στις πλάτες του σκληρά εργαζόμενου Αστυνομικού, με τις πλάτες του Προεδρείου της ΠΟΑΣΥ. Αλλά πως να περιμένει κανείς καλύτερη αντιμετώπιση των ένστολων εργαζομένων από τους υπουργούς της κυβέρνησης ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ, όταν ο ίδιος προκλητικά και ανερυθρίαστα τους εμπαίζει εδώ και μήνες, καθώς η προσωπική του δέσμευση σε διάγγελμά του για έμπρακτη στήριξή τους, παραμένει ανεκπλήρωτη.        

                         ΤΜΗΜΑ ΣΩΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΥ.ΡΙΖ.Α

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.