.

Δήλωση Πάνου Σκουρλέτη για ''επανασύσταση'' Δημοτικής Αστυνομίας ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2020

Δήλωση Πάνου Σκουρλέτη για ''επανασύσταση'' Δημοτικής ΑστυνομίαςΗ κυβέρνηση της ΝΔ... θα «επανασυστήσει» τη Δημοτική Αστυνομία που είχε επανασυστήσει ο ΣΥΡΙΖΑ
«Στερνή μου γνώση να σ' είχα πρώτα.
Η, εκ των υστέρων, ανακάλυψη της σημασίας και της αναγκαιότητας της Δημοτικής Αστυνομίας από τον υπουργό Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκο, διακρίνεται για τον βαθιά αυτοκριτικό χαρακτήρα της και αντικειμενικά συνιστά έμμεσο πολιτικό "χαστούκι" προς τον σημερινό πρωθυπουργό, ο οποίος το 2013, ως υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, κατάργησε τη Δημοτική Αστυνομία μέσα σε μια νύχτα, υπηρετώντας μνημονιακές επιταγές.
Βεβαίως, ο κ. Θεοδωρικάκος, μίλησε σήμερα για την επανασύσταση μιας υπηρεσίας η οποία ήδη έχει επανασυσταθεί από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα, από το 2015 και έπειτα, με σειρά νομοθετικών ρυθμίσεων, ο ΣΥΡΙΖΑ αποκατέστησε αδικίες και αναβάθμισε τις συνθήκες εργασίας των δημοτικών αστυνομικών. Ενδεικτικά, νομοθέτησε τη δυνατότητα επιστροφής των δημοτικών αστυνομικών που είχαν μετακινηθεί αλλού, στις παλιές θέσεις τους. Την προτεραιότητα υπαλλήλων με την ειδικότητα του δημοτικού αστυνομικού στην κάλυψη θέσεων προϊσταμένου των υπηρεσιών της Δημοτικής Αστυνομίας. Τη χορήγηση Μέσων Ατομικής Προστασίας. Τη διενέργεια προληπτικών ιατρικών εξετάσεων.
Τον περασμένο Ιανουάριο, βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσαν σχετική Ερώτηση προς τον κ. Θεοδωρικάκο, στην οποία ανέφεραν ότι με το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο, η Δημοτική Αστυνομία είναι "επιφορτισμένη με 33 συνολικά αρμοδιότητες που συμβάλλουν στην εξομάλυνση προβλημάτων και στην εύρυθμη λειτουργία των Δήμων της χώρας" και ζητούσαν να μάθουν τι θα πράξει ο υπουργός "προκειμένου να ενισχύσει τις υπηρεσίες της Δημοτικής Αστυνομίας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση Α΄ βαθμού", καθώς το προσωπικό δεν επαρκεί. Τότε ο υπουργός γνώριζε ότι η Δημοτική Αστυνομία υφίσταται, γι' αυτό και απάντησε ότι θα προωθούσε ρυθμίσεις για τη στελέχωση των υπηρεσιών της. Σήμερα, καθυστερημένα και με απίστευτες ανακρίβειες, επανέρχεται στο θέμα.
Σε κάθε περίπτωση, εάν το υπουργείο Εσωτερικών προωθήσει τελικά κάποιας μορφής παρέμβαση, είναι προφανές ότι οι όροι λειτουργίας της Δημοτικής Αστυνομίας δεν μπορεί παρά να υπηρετούν με απόλυτο τρόπο το ευρύτερο πλαίσιο των ατομικών δικαιωμάτων και των κοινωνικών ελευθεριών».


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.