.

Σπ. Λάππας: Οι κυβερνητικές ευθύνες για το φιάσκο ασφάλειας στη φυλακή Κέρκυρας ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2020

Σπ. Λάππας: Οι κυβερνητικές ευθύνες για το φιάσκο ασφάλειας στη φυλακή Κέρκυρας«Η υπαγωγή της σωφρονιστικής πολιτικής στην Αστυνομία, δείχνει ακόμα μια φορά τα αποτελέσματά της»

«Η εισαγωγή όπλων (πιστολιών) στη φυλακή Κέρκυρας αποδεικνύει πόσο διάτρητο είναι το κυβερνητικό ψευτοδόγμα «Νόμος και τάξη»» αναφέρει ο Σπύρος Λάππας και τονίζει ότι κινδύνευσαν ζωές, εργαζομένων και κρατουμένων, ενώ τέθηκε σε μεγάλο κίνδυνο το κατάστημα.

«Οι κυβερνητικές ευθύνες για το φιάσκο ασφάλειας είναι μεγάλες και δείχνουν πόσο κενή είναι η δεξιά ρητορεία για τάξη και νομιμότητα» υπογραμμίζει ο τομεάρχης Δικαιοσύνης της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

Το χειρότερο όμως, όπως σημειώνει ο Σπύρος Λάππας, «είναι το θράσος των κυβερνητικών παραγόντων: αντί να απολογούνται, αναλαμβάνοντας την ευθύνη, εμφανίζονται να πανηγυρίζουν ως τιμητές! Πού είναι άραγε τα Μ.Μ.Ε. προκειμένου να αναζητήσουν ευθύνες για το πώς και το γιατί; Θα γίνει λόγος για «ξέφραγο αμπέλι» και «χάος των φυλακών» ή η «λίστα Πέτσα» θα ανακαλύψει μια (ακόμα) κυβερνητική «επιτυχία»»;

«Εδώ και 14 μήνες η σωφρονιστική πολιτική της κυβέρνησης εξαντλείται, δυστυχώς, στην αδιαφανή διαχείριση του δημόσιου χρήματος με απευθείας αναθέσεις, στη χρηματοδότηση προσωπικών δημοσίων σχέσεων, σε πελατειακές-κομματικές εξυπηρετήσεις, στη λαφυραγώγηση θέσεων ευθύνης, σε περιορισμούς δικαιωμάτων των κρατουμένων και φθηνή  εντυπωσιοθηρία. Έτσι, η σωφρονιστική πολιτική αντί να συνδυάζει τη δικαιοσύνη και την κοινωνική υποστήριξη, έχει μετατραπεί σε ένα συνεχές ρεπορτάζ αστυνομικών ευρημάτων και σπατάλης δημοσίου χρήματος.

Η υπαγωγή της σωφρονιστικής πολιτικής στην Αστυνομία, δείχνει ακόμα μια φορά τα αποτελέσματά της: Όπως και στην Κέρκυρα, αντί η πολιτεία να προλαμβάνει την ανομία, αρκείται στην ανακοίνωση ευρημάτων! Συστηματικά Επιμηθείς αντί Προμηθείς. Έτσι τελικά υπονομεύεται η ασφάλεια των φυλακών, ενώ οι αρμόδιοι πανηγυρίζουν, χωρίς αιδώ, χωρίς ευθύνη!  Αιδώς Αργείοι!!!» καταλήγει ο Σπ. Λάππας.


avgi.gr0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.