.

Ν. Ηλιόπουλος: Η κυβέρνηση δεν έχει πάρει σοβαρά την πανδημία – Προγραμματίζει μείωση δαπανών για τη δημόσια υγεία το 2021 ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2020

Ν. Ηλιόπουλος: Η κυβέρνηση δεν έχει πάρει σοβαρά την πανδημία – Προγραμματίζει μείωση δαπανών για τη δημόσια υγεία το 2021Συνέντευξη του εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία στον τηλεοπτικό σταθμό «ΑΝΤ1» και την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» (Γιώργος Παπαδάκης)

«Η κυβέρνηση δεν έχει πάρει σοβαρά την πανδημία», τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό «ΑΝΤ1» και τo δημοσιογράφο Γιώργο Παπαδάκη.

«Δε γίνεται αυτή τη στιγμή να συζητάμε ένα προσχέδιο προϋπολογισμού για το 2021, το οποίο μειώνει τις δαπάνες για τη δημόσια υγεία εν μέσω πανδημίας, ενώ η υγεία είναι ο κατεξοχήν τομέας που πρέπει να επενδύσουμε», σημείωσε.

«Τα τεστ για κορωνοϊό δε συνταγογραφούνται», πρόσθεσε, επισημαίνοντας ότι «όταν σε ένα σχολείο εντοπίζεται κρούσμα, οι υπόλοιποι μαθητές και εκπαιδευτικοί είναι αναγκασμένοι να πληρώσουν από την τσέπη τους το τεστ, γιατί ο ΕΟΔΥ δεν τους παρέχει τη δυνατότητα να το κάνουν δωρεάν». «Πόσα, όμως, τέτοια τεστ μπορεί να αντέξει ένας οικογενειακός προϋπολογισμός;», αναρωτήθηκε. 

«Η φράση 'είμαστε σε πόλεμο' που είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην αρχή της πανδημίας, μάλλον τελικά ειπώθηκε καθαρά επικοινωνιακά», τόνισε ο Ν. Ηλιόπουλος και επισήμανε: «πώς είναι δυνατόν σε έναν 'πόλεμο', όταν το δημόσιο σύστημα υγείας είναι 'στο κόκκινο' να μην επιτάσσουμε άμεσα τις ιδιωτικές ΜΕΘ, να μην ενισχύουμε με μόνιμο προσωπικό το ΕΣΥ και να υπάρχουν άνθρωποι στην πρώτη γραμμή της μάχης που περιμένουν να λήξουν οι συμβάσεις τους τα Χριστούγεννα!».

«Πριν από λίγες μέρες έγινε μια 'φιέστα' στο νοσοκομείο Σωτηρία, για το άνοιγμα 50 νέων ΜΕΘ. Στην πραγματικότητα, από αυτές, οι ΜΕΘ που λειτουργούν είναι λιγότερες από 20 γιατί δεν υπάρχει προσωπικό και το δυναμικό όσων λειτουργούν έχει αποσπαστεί από άλλα νοσοκομεία της Αθήνας, δημιουργώντας ελλείψεις αλλού», υπογράμμισε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Αναφορικά με το συνωστισμό που παρατηρείται καθημερινά στα μέσα μεταφοράς, σημείωσε ότι «δε γίνεται να λέμε πως στη Βουλή κολλάει ο ιός και να εφαρμόζονται περιοριστικά μέτρα για την τήρηση των αποστάσεων, αλλά στα μέσα μεταφοράς –εφόσον φοράμε μάσκα- να λέμε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα».

«Μέσα σε αυτήν την κατάσταση, το κυβερνητικό αφήγημα μιλά για 'ατομική ευθύνη' και για την 'ανεύθυνη νεολαία' η οποία υποτίθεται ότι μονίμως διασκεδάζει στις πλατείες», υπογράμμισε. «Δε γνωρίζω καμία πλατεία που να 'έχει δώσει' 190 κρούσματα, γνωρίζω όμως χώρο εργασίας που 'έδωσε' 190 κρούσματα», επισήμανε με νόημα ο Νάσος Ηλιόπουλος και πρόσθεσε: «οι νέοι άνθρωποι δεν είναι ανεύθυνοι που διασκεδάζουν, βρίσκονται στην πρώτη γραμμή στην εστίαση, στα courier, στα σουπερμάρκετ, στις αποθήκες και αν ρωτήσετε την κυβέρνηση πόσοι έλεγχοι έχουν γίνει σε εργασιακούς χώρους, δεν μπορεί να σας απαντήσει γιατί έχει διαλύσει την Επιθεώρηση Εργασίας!».

«Η κυβέρνηση συνειδητά σπατάλησε το χρόνο που κέρδισε η κοινωνία και άφησε τη χώρα ανοχύρωτη απέναντι στο δεύτερο κύμα της πανδημίας που όλοι ξέραμε ότι θα ερχόταν», κατέληξε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.