.

Πρωτοβουλία-Κάλεσμα του Τμήματος Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Παρασκευή 9 Απριλίου 2021

Πρωτοβουλία-Κάλεσμα του Τμήματος Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική ΣυμμαχίαΕκτιμούμε ότι δε χρειάζεται να τεκμηριώσουμε την πλήρη καταβαράθρωση της αξιοπιστίας,τη διάχυτη αμφισβήτηση της αποτελεσματικότητας και τον εκφυλισμό που απειλεί να εξελιχθεί σε  εκτροπή του Οργανισμού της Ελληνικής Αστυνομίας, μακριά από τις πραγματικές και επιτακτικές ταυτόχρονα κοινωνικές ανάγκες.
 Η ελληνική κοινωνία αλλά και οι εργαζόμενοι της ΕΛ.ΑΣ,   καθημαγμένοι από την πανδημία και την τραγική, με αποκλειστική ευθύνη της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, διαχείριση της, βιώνουν τις επικίνδυνες συνέπειες της διάρρηξης της αναγκαίας κοινωνικής συνοχής με την επιλογή πολιτικών όξυνσης σε όλα τα πεδία κοινωνικής δραστηριότητας. (Υγεία, Παιδεία, Εργασιακά, Οικονομία )
 Φαίνεται μάλιστα, πως οι  μόνες πολιτικές που εφαρμόζονται με συστηματικότητα, σχεδιασμό και συνέπεια είναι ακριβώς αυτές που εξυπηρετούν τη διεύρυνση του   χάσματος μεταξύ λίγων, αρεστών και "αρίστων" με την κοινωνική πλειοψηφία. Το πρόσφατο δε φιάσκο της διάθεσης δημόσιων πόρων σε γνωστό τηλεπαρουσιαστή και τα επίσημα ψεύδη που συνοδεύουν τις σχετικές αποκαλύψεις συμπυκνώνουν τη γενικευμένη κατάπτωση "επιτελικού" κράτους και Κυβέρνησης. Η διολίσθηση του Οργανισμού σε ρόλους, που συγκροτούν μια καθόλου φιλική προς τον πολίτη φυσιογνωμία, ματαιώνει   μέρα με τη μέρα τις επαγγελματικές προσδοκίες του Έλληνα αστυνομικού,  γεγονός που επιτείνει τη συναισθηματική και σωματική του κόπωση.
Σε ένα τέτοιο ζοφερό περιβάλλον η πάλη για την ανάκτηση της αξιοπρέπειας δε μπορεί να περιμένει λεπτό. Η μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία ήδη εκφράζει την αποδοκιμασία της στη δυστοπία που εξυφαίνεται γι' αυτήν, σχεδόν με κάθε κυβερνητική απόφαση. Παρομοίως πυκνώνουν οι φωνές των εργαζόμενων αστυνομικών, που λένε όχι στον ευτελισμό του επαγγέλματος τους.
Στο πλαίσιο αυτό κι επειδή το κλίμα που έχει δημιουργηθεί, χρήζει επείγουσας ανάσχεσης και ανάταξης το τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία θα επιδιώξει να βρεθεί δίπλα στους εργαζόμενους των σωμάτων ασφαλείας, το δημοκρατικό φρόνημα της πλειοψηφίας των οποίων πλήττεται βάναυσα το διάστημα της διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, βιώνοντας παράλληλα τη ραγδαία επιδείνωση των εργασιακών συνθηκών και την απαξίωση του εργασιακού τους στάτους.
Επειδή η αδιαμεσολάβητη επαφή που πάντα το τμήμα μας είχε και έχει με καθέναν απο τους  εργαζόμενους στα σώματα ασφαλείας, γνώρισε τους περιορισμούς που η πανδημία επιβάλλει, συνεχίζει και δέχεται τους προβληματισμούς , τις σκέψεις  και τις προτάσεις, μέσω των διαδικτυακών εργαλείων που παρατίθενται παρακάτω.
Ταυτόχρονα, το αμέσως επόμενο διάστημα, ανοίγουμε  διάλογο με τους συνδικαλιστικούς εκπροσώπους των αστυνομικών, προκειμένου να αφουγκραστούμε τους προβληματισμούς τους και τις προτάσεις τους, για την μεταστροφή του δυσμενούς κλίματος, οι οποίες φιλοδοξούμε να αποτελέσουν συνεισφορά στο καταρτιζόμενο πρόγραμμα προοδευτικής διακυβέρνησης, που τόσο έχει ανάγκη η χωρα.

ΤΜΗΜΑ ΣΩΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

email: enstoloigr@gmail.com
facebook: enstoloi.gr


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.