.

ΤΜΗΜΑ ΣΩΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΥ.ΡΙΖ.Α-ΠΣ: Nτροπολογία Θεοδωρικάκου ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2021

ΤΜΗΜΑ ΣΩΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΥ.ΡΙΖ.Α-ΠΣ: Nτροπολογία Θεοδωρικάκου




Με τροπολογία της νύχτας, όπως συνηθίζει, η Κυβέρνηση και o αρμόδιος Υπουργός Τάκης Θεοδωρικάκος σπεύδουν να καταργήσουν την απλή αναλογική και να επιβάλλει ενιαίο ψηφοδέλτιο ημερών στις εκλογές των Συνδικαλιστικών Οργάνων του προσωπικού της ΕΛ.ΑΣ. Δεν είναι λάθος, είναι εσκεμμένη και μελετημένη κίνηση φαλκίδευσης της ελεύθερης δημοκρατικής βούλησης των Αστυνομικών.

 

Είναι πλέον βέβαιο ότι αυτή η Κυβέρνηση, η Κυβέρνηση Μητσοτάκη, που ουδεμία σχέση έχει με τις αρχές και τις αξίες συντηρητικών αλλά δημοκρατικής αντίληψης ανθρώπων που την ανέδειξαν σε κόμμα εξουσίας, παρασύρεται όλο και πιο βαθιά στα νερά του αυταρχισμού, εκεί όπου συναντιούνται οι ακροδεξιές αντιλήψεις, οι εμμονές στελεχών που στρατολόγησε από το ΛΑΟΣ, με τις ακραία αντιδημοκρατικές αντιλήψεις και εμμονές πρωτοκλασάτων στελεχών του τέως ΠΑΣΟΚ, όλων αυτών που συλλήβδην συντάχθηκαν για να υπηρετήσουν το "επιτελικό" προσωποκεντρικό παρακράτος του κου Μητσοτάκη. 

Απομακρυσμένη απ' την κοινωνία αυτή η Κυβέρνηση φοβάται και τον ίσκιο της. Δεν μπορεί ούτε να δει, ούτε να ακούσει τα καθαρά μηνύματα αγωνίας της ελληνικής κοινωνίας, αφουγκράζεται μόνο μια βοή που πλησιάζει και την τρομάζει και γι αυτό αντιδρά σπασμωδικά, επιθετικά, τιμωρητικά. Και το κάνει σε κάθε επίπεδο, στην Υγεία, στην Παιδεία, στην Πρόνοια, στο Πολιτισμό, σε όλες τις εκφάνσεις της κοινωνικής και οικονομικής ζωής με ένα μόνο σκοπό, να μην ακούγεται καμιά φωνή διαφοροποίησης, να μην περνά κανένα μήνυμα ή πρόταση άλλης πολιτικής. Το μόνο που την ενδιαφέρει και το κάνει άριστα είναι να εκτελεί προεκλογικά συμβόλαια που έχει υπογράψει με μεγαλοχορηγούς, τα πραγματικά δηλαδή αφεντικά της. 

Γι αυτό και δεν θέλει ειδικά στον τομέα των Σωμάτων Ασφαλείας και ειδικότερα στη Αστυνομία, να υπάρξει έστω και μία ανεξάρτητη δημοκρατική  φωνή, έστω και ένας ψίθυρος αμφισβήτησης της πολιτικής της, που δεν είναι άλλη από την πολλαπλή και συνεχή κατάχρηση της αστυνομικής βίας και του αστυνομικού κράτους. Γι αυτό ακριβώς το λόγο στα Τοπικά Σωματεία και στην Ομοσπονδία της ΕΛ.ΑΣ. καταργεί την απλή αναλογική και επιβάλλει το ενιαίο ψηφοδέλτιο και μάλιστα μόλις μια εβδομάδα πριν τις προγραμματισμένες εκλογές. Πρόκειται για απόλυτα μεθοδευμένη ενέργεια της Κυβέρνησης με σκοπό να πνίξει κάθε δυνατότητα αντίδρασης στα σχέδια της, ενέργεια στην οποία φαίνεται ότι ενέχονται και οι περισσότεροι από τους φιλοκυβερνητικούς συνδικαλιστές, αφού σιωπούν εκκωφαντικά. 

Το Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ καλεί όλα τα Κόμματα της Αντιπολίτευσης να κρατήσουν ενιαία στάση στη Βουλή, να καταψηφίσουν την επαίσχυντη τροπολογία, που γυρίζει τον συνδικαλισμό σε εποχές που βασίλευε το παρακράτος της ακροδεξιάς, και να δείξουν στην Κυβέρνηση ότι αυτές οι ξεπερασμένες συνταγές για να φιμώσουν τη φωνή των ένστολων πολιτών δεν περνάνε πια. Το ζητούμενο από τη πλευρά της κοινωνίας είναι μια αποτελεσματική αστυνομία αρωγός στις πραγματικές της ανάγκες, μέσα από μια συνεχή πορεία εκδημοκρατισμού και αυξημένης λογοδοσίας. Αυτά ακριβώς τα στοιχεία επιλέγει να ευνουχίσει η Κυβέρνηση Μητσοτάκη εντός του αστυνομικού συνδικαλισμού.

Όλες κι όλοι πια έχουμε καταλάβει ότι η μόνη έγνοια του "Επιτελικού Παρακράτους" είναι να κρύψει όσο και όπως μπορεί την απόλυτη αποτυχία του. Τα αντιδημοκρατικά τους σχέδια δεν θα περάσουν.


  




  

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.