.

ΤΜΗΜΑ ΣΩΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΥ.ΡΙΖ.Α-Π.Σ: Όσα παίρνει ο άνεμος, η φωτιά και τα κύματα ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Σάββατο 23 Ιουλίου 2022

ΤΜΗΜΑ ΣΩΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΥ.ΡΙΖ.Α-Π.Σ: Όσα παίρνει ο άνεμος, η φωτιά και τα κύματαΟ λαός λέει πως όποιος σπέρνει ανέμους θερίζει θύελλες, αλλά όπως φαίνεται το επιτελικό κράτος της ΝεοΔεξιάς του κ. Μητσοτάκη δεν άκουσε ποτέ τη λαϊκή ρήση.   

Κι έτσι, δυστυχώς, η πολυδιαφημισμένη ετοιμότητα της πολιτικής προστασίας κατέπεσε μπροστά στην εικόνα των νεαρών (και ομολογουμένως φιλότιμων) αστυνομικών της Ομάδας Δίας που με τα ποτιστήρια προσπαθούν να σβήσουν τις φλόγες. Eικόνα που σε καμιά περίπτωση δεν είναι για γέλια, είναι μόνο για κλάματα και προσβάλλει εξίσου το θεσμικό ρόλο της Ελληνικής Αστυνομίας όσο και τον αντίστοιχο του Πυροσβεστικού Σώματος.

Οι ελλείψεις σε προσωπικό, σε τεχνικά μέσα και αποτελεσματικό σχεδιασμό είχαν αρχίσει να φαίνονται από τις αρχές του Ιουνίου, αλλά ο κος Στυλιανίδης προφανώς δεν τις είδε. Λείπουν από τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής 3.600 άτομα τουλάχιστον, λείπουν μέσα και εξοπλισμός όπως ομολογούν οι πυροσβέστες και το Σώμα έχει έλλειψη σε στελέχη νεαρής ηλικίας (άρα και ανάλογης αντοχής), αλλά ο αρμόδιος Υπουργός και ο Πρωθυπουργός είναι ευχαριστημένοι με το αποτέλεσμα. Το ότι κάηκαν τα σπίτια και έγινε στάχτη η Πεντέλη ξανά δεν μετράει κατά τη δική τους γνώμη. Οι Πυροσβέστες έκαναν βεβαίως το καθήκον τους και ο Πρωθυπουργός τους ευχαρίστησε, αλλά από τις κάμερες, όχι από κοντά. Το γιατί είναι ευνόητο, δεν θέλει να ακούσει τι έχουν να πουν αυτοί που παλεύουν με τη μάνικα στο χέρι! Του αρκεί προφανώς η ενημέρωση "χωρίς γωνίες" από τους γραφειοκράτες. 

Όπως εξίσου ευχαριστημένος είναι και ο κος Θεοδωρικάκος, που έστειλε τα νεαρά και εντελώς άπειρα σε δασικές φωτιές νεαρά στελέχη της ΕΛ.ΑΣ να βοηθήσουν στην κατάσβεση! Απαράδεκτο κι ευτυχώς δεν κλάψαμε θύματα. Αλλά κατά τα άλλα ο κος Υπουργό θα δει και θα εξετάσει το κατά πόσον είναι εφικτό να προχωρήσει η αναγνώριση της επικινδυνότητας του επαγγέλματος του αστυνομικού, που ο ίδιος είχε υποσχεθεί στο πρόσφατο συνέδριο της ΠΟΑΣΥ. Εμπαιγμός! Όπως εμπαιγμός είναι και το νομοσχέδιο που προχωρά προς ψήφιση για το θέμα της εκπαίδευσης των Αστυνομικών, ένα νομοσχέδιο "κλέψε - γράψε" που δεν εγγυάται ούτε την απαραίτητη ποιότητα των σπουδών, ούτε την ουσιαστική αναβάθμιση της εκπαίδευσης,  Είναι μια πρόχειρη, προεκλογικής λογικής κακή αντιγραφή του σχεδίου επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ , αποσπασματική, αφήνοντας την κρίσιμη μάζα αστυνομικού προσωπικού που εισάγονται στη Σχολή Αστυφυλάκων μέσω Πανελληνίων εξετάσεων χωρίς ξεκάθαρη εκπαιδευτική βαθμίδα στο Εθνικό και Διεθνές επίπεδο σπουδών. Διασπώντας μάλιστα την Αστυνομική Ακαδημία και αποσπώντας τη σχολή Αξιωματικών από αυτή, απομειώνει τις προσδοκίες για τυπική αλλα και ουσιαστική αναβάθμιση των αστυνομικών σπουδών και του επιπέδου τους εν σύνολό, όπως επιβάλλει η εποχή και οι ανάγκες.

  Την ίδια ώρα στους δρόμους το κοινό και το οργανωμένο έγκλημα κάνουν πάρτι ενώ τα Αστυνομικά Τμήματα δεν έχουν προσωπικό ούτε για να βγούν οι βάρδιες.

Αλλά και στο Λιμενικό Σώμα, τα πράγματα δεν είναι καλά όπως το φανερώνουν από τη μια η υπόθεση της αμαρτωλής - και κατηγορούμενης για παράνομες επαναπροωθήσεις - FRONTEX, αλλά και η καταδικαστική για τη χώρα μας και το Λ.Σ. απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για την τραγική υπόθεση στο Φαρμακονήσι. Και είναι βαρύ το κλίμα για το Σώμα που τα στελέχη του έχουν επανειλημμένα αποδείξει ότι, παρά τις δυσκολίες της αποστολής τους και τις τεράστιες ελλείψεις σε μέσα και προσωπικό, έχουν τη γνώση και την επαγγελματική συνείδηση ώστε να επιτελούν το έργο τους τηρώντας τις διεθνείς συνθήκες και την εθνική νομοθεσία σχετικά με την διάσωση της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα. Η πολιτική ηγεσία οφείλει να στηρίξει άμεσα τα στελέχη του Λ.Σ. – ΕΛ. ΑΚΤ., να προχωρήσει στις κατάλληλες ενέργειες για την απαραίτητη αύξηση της δύναμης του Σώματος και την ενίσχυσή του σε μέσα και εξοπλισμό.

 

Το Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ  διαπιστώνοντας όλα αυτά, εκφράζει τη βαθύτατη ανησυχία του για το γεγονός ότι η παρούσα κυβέρνηση συνεχίζει να χρησιμοποιεί με αθέμιτο και απαράδεκτο τρόπο τα στελέχη των Σωμάτων Ασφαλείας, υποσκάπτοντας με την πολιτική της αυτή, από την πρώτη μέρα που ανέλαβε την εξουσία, το κύρος και τη θεσμική υπόσταση της ΕΛ.ΑΣ, του Π.Σ και του Λ.Σ. Καλούμε την κυβέρνηση να κατανοήσει ότι ο δρόμος αυτός δεν οδηγεί πουθενά και να ενισχύσει ουσιαστικά τα Σώματα Ασφαλείας με προσλήψεις, κατάλληλο εξοπλισμό και μέσα, ώστε να επιτελούν την αποστολή τους, δηλ. την προστασία της ζωής, της περιουσίας, της αξιοπρέπειας και της κοινωνικής ευημερίας των πολιτών, την καταπολέμηση του εγκλήματος και την τήρηση των νόμων σε μια ευνομούμενη πολιτεία.  


ΤΜΗΜΑ ΣΩΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΥ.ΡΙΖ.Α-Π.Σ0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.