.

τηλεόραση 2 κατευθύνσεων θα παρακολουθεί τους θεατές ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2013

τηλεόραση 2 κατευθύνσεων θα παρακολουθεί τους θεατές


Πρωτογενές ρεπορτάζ theregister.co.uk-ελληνική μετάφραση omniatv μέσω athens.indymedia
Κάποτε θα ακουγόταν τραβηγμένο και ίσως μάλιστα ορισμένοι να μιλούσαν για συνομωσιολογικά σενάρια. Να όμως που η ελίτ αξιοποιεί τις πολυεθνικές της για να προχωράει διαρκώς σε αναβάθμιση των εξουσιαστικών λειτουργιών.
Η Intel επιβεβαίωσε ότι σκοπεύει να πουλάει ένα "set - top box" απευθείας στο κοινό στα τέλη του τρέχοντος έτους, μαζί με μία υπηρεσία τηλεοπτικού στρήμινγκ, σχεδιασμένο για να παρακολουθεί εσάς, καθώς το παρακολουθείτε.
Η συσκευή θα προέλθει από την Intel Media, μία νέα ομάδα την οποία απαρτίζει προσωπικό από τις Netflix/Apple/Google κ.ο.κ. Οι συνδρομητές θα λαμβάνουν ζωντανή και catch up μετάδοση, καθώς επίσης και περιεχόμενο κατά παραγγελία - όλα παρεχόμενα από την Intel, μέσω των ευρυζωνικών τους συνδέσεων. Είναι μία κίνηση που θα βάλει για τα καλά τον Chipzilla (σ.τ.μ. παράφραση του Γκοτζίλα) στο αμερικανικό καθιστικό, και δίχως αμφιβολία θα ανάψει φωτιές σχετικά με το θέμα της ιδιωτικότητας από εκείνους που θέλουν να παρακολουθούν (σ.τ.μ. τηλεόραση) χωρίς να παρακολουθούνται.
Η ανακοίνωση έγινε κατά τη διάρκεια συνέντευξης στο συνέδριο AllThingsD, στην Καλιφόρνια και δεν αποτελεί μεγάλη έκπληξη. Οι φήμες για το παιχνίδι της Ιντέλ οργίαζαν τον τελευταίο χρόνο και σίγουρα, ο Erik Huggers (αντιπρόεδρος της Intel Media) παραδέχθηκε ότι η εταιρεία ετοιμάζει τη συσκευή, και τη σχετική υπηρεσία, εδώ και 12 μήνες. Δεν αποκάλυψε πώς θα αποκαλείται η υπηρεσία αλλά είπε ότι οι ΗΠΑ δεν είναι έτοιμες για πλήρεις "α λα καρτ" επιλογές και ότι η Ιντέλ θα πουλάει δέσμες περιεχομένου - ωστόσο θα πρέπει να περιμένουμε για να μάθουμε από τί θα αποτελούνται αυτές.
Περισσότερο αμφιλεγόμενο είναι το σχέδιό τους να χρησιμοποιούν μία κάμερα επί της συσκευής, που θα κοιτάζει "προς τα έξω" (σ.τ.μ. προς τους θεατές), για να αναγνωρίζουν τα πρόσωπα που θα είναι καρφωμένα στη συσκευή ... τύπου τηλεοθόνης (σ.τ.μ. σαν του Οργουελιανού 1984).
Η Ιντέλ θα χρησιμοποιεί την κάμερα για να παρουσιάζει προσωπικές επιλογές και στοχευμένη διαφήμιση, σε μία διαδικασία που μοιάζει κατευθείαν τρομακτική, αλλά μπορεί να θεωρηθεί λογική από όποιον έχει χρησιμοποιήσει το ΝετΦλιξ και έχει ακούσει το "Επειδή παρακολούθησες το Power Rangers Ninja Storm ...".
Έχουμε συνηθίσει να μας παρακολουθούν όταν σερφάρουμε το διαδίκτυο, και όσοι χρησιμοποιούν το Google Docs ξέρουν ότι η διαδικασία σύνθεσης, συμβάλλει στην δημιουργία του προφίλ τους, αλλά το να μας παρακολουθεί μία κάμερα, μπορεί να είναι ένα υπερβολικό βήμα για ορισμένους.
Ο Huggers τόνισε ότι η κάμερα θα διαθέτει φυσικό κλείστρο στο μπροστινό μέρος, το οποίο θα μπορεί να κλείνει και ότι η αναγνώριση των θεατών από το κουτί, είναι απλώς ένας ευκολότερος τρόπος από το να τηρούνται διαφορετικοί λογαριασμοί, αλλά η Ιντέλ δέχεται ότι θα αντιμετωπίσει μία δοκιμασία δημοσίων σχέσεων.
Η Ιντέλ θα ενσωματώσει τον H.265 codec που προσφάτως ανέπτυξε και μόλις ενέκρινε το ITU, ο οποίος θα πρέπει να παρέχει καλύτερο βίντεο σε μικρότερο εύρος σύνδεσης (bandwidth), αλλά ενδέχεται να καταστήσει την υποστήριξη των συσκευών προβληματικότερη.
Ο Huggers ανέφερε πολλά από την εμπειρία του στο BBC: "Κατασκεύασα αυτό το πράγμα που λέγεται iPlayer στο Ηνωμένο Βασίλειο και κάναμε αυτή την υπηρεσία διαθέσιμη σε πάνω από 650 συσκευές" είπε, παραθέτωντας την ευρεία υποστήριξη της πλατφόρμας ως ουσιαστικό σκέλος της επιτυχίας του iPlayer (το οποίο περιέγραψε ως "catch up TV όπως θα έπρεπε να είναι") και υποσχόμενος ότι η υπηρεσία της Ιντέλ θα τύχει επίσης ευρείας αποδοχής.
Δεν γνωρίζουμε εάν οι πελάτες των Android & iOS θα έχουν εξέχουσα θέση στην τεχνολογία παρακολουθώντας-σε-να-τους-παρακολουθείς, την οποία πατεντάρισε η Ιντέλ πέρισυ. Όμως, η είσοδος της Ιντέλ στην αγορά είναι σημαντική όχι απλά επειδή θα ταρακουνήσει την αγορά της τηλεόρασης κατά παραγγελία, αλλά και επειδή θα σιγουρέψει το μέλλον της κατασκευάστριας τρανζίστορ (chip) ως παρόχου τηλεόρασης κατά παραγγελία, έναν επιχειρηματικό κλάδο ασφαλή από τους ARM-based ανταγωνιστές της.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.