.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ εκφράζει αποτροπιασμό για τον βανδαλισμό ελληνικού στρατιωτικού νεκροταφείου στην ΠΓΔΜ ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Σάββατο 16 Μαρτίου 2013

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ εκφράζει αποτροπιασμό για τον βανδαλισμό ελληνικού στρατιωτικού νεκροταφείου στην ΠΓΔΜ

Ανακοίνωση του Τμήματος Εξωτερικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ
Οι εθνικισμοί εχθροί της ειρήνης
Θλίψη και αγανάκτηση προκαλεί η είδηση του βανδαλισμού ελληνικού στρατιωτικού νεκροταφείου, στην πόλη Βαλάντοβο της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας (ΠΓΔΜ).


Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ εκφράζει τον αποτροπιασμό του και ζητά την άμεση απόδοση ευθυνών, τονίζοντας παράλληλα ότι τέτοια γεγονότα δεν βοηθούν την ειρηνική συνύπαρξη και την επίλυση των προβλημάτων μεταξύ των δύο χωρών.

Το συμβάν αυτό αποδεικνύει για μια ακόμη φορά ότι ο εθνικισμός και το μίσος που αυτός καλλιεργεί μεταξύ των λαών δεν μπορεί να δώσει καμία απάντηση στα προβλήματα των λαών της περιοχής.

Είναι προφανές ότι η λύση του προβλήματος της ονομασίας της γείτονος πρέπει να επισπευτεί, στη βάση της σύνθετης ονομασίας με γεωγραφικό προσδιορισμό για κάθε χρήση,  προκειμένου οι δύο λαοί να αναζητήσουν και να δημιουργήσουν μια κοινή πορεία ειρήνης και πολιτισμού.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.