.

Περίεργα παιχνίδια – αριθμοσκευάσματα στην υπηρεσία σκύλευσης του μόχθου του Έλληνα Πυροσβέστη ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

Περίεργα παιχνίδια – αριθμοσκευάσματα στην υπηρεσία σκύλευσης του μόχθου του Έλληνα Πυροσβέστη


Προφανώς και δεν είναι καινούριο, η επιχείρηση «κάποιων» να επενδύσουν στο σοβαρό και ευαίσθητο τομέα της πυρόσβεσης-διάσωσης και γενικότερα στον τομέα της πολιτικής προστασίας.
Οι προσπάθειες πολυποίκιλες και πολύτροπες, όπως και τα οχήματα που χρησιμοποιήθηκαν, με γνωστές μορφές και εκφάνσεις, ειδικά στον πυροσβεστόκοσμο. Οι προσπάθειες βέβαια δεν σταμάτησαν ούτε τώρα την εποχή της κρίσης, μόνο που σήμερα τροποποιούν το «μάρκετινγκ» των επιχειρήσεων τους.
Την ώρα που ο Έλληνας Πυροσβέστης, φτωχοποιημένος, από την μνημονιακή επέλαση, δίνει ένα πραγματικά σκληρό καθημερινό αγώνα με τις φλόγες σε όλη τη χώρα, με βοηθό τις σημαντικές ελλείψεις σε μέσα και πιστώσεις, επιχειρείται μια ακόμη «επίθεση αριθμοσκευασμάτων» αυτή τη φορά στοχεύοντας την δήθεν ακριβή παροχή υπηρεσιών από το Πυροσβεστικό Σώμα.
Αυτή τη φορά, επειδή ο υψηλός επαγγελματισμός των Ελλήνων Πυροσβεστών, είναι πλέον κοινή πεποίθηση στην ελληνική κοινωνία, επιχειρείται να παρουσιαστεί ως υψηλό κόστος των υπηρεσιών αυτών. Έτσι λοιπόν μεσούσης της αντιπυρικής περιόδου, κυκλοφόρησαν δημοσιεύματα που με «μαγική λογιστική» υπολόγισαν το κόστος ανά συμβάν, το ποσό που θα κέρδιζε το κράτος αν καταργείτο το Πυροσβεστικό Σώμα, ο μισθός του Πυροσβέστη και ως κερασάκι ακολούθησε και η σύγκριση του ελληνικού συστήματος πυρόσβεσης με τα αντίστοιχα της Βόρειας Ευρώπης.
Επειδή όμως τα ζητήματα της πολιτικής προστασίας είναι εξαιρετικά σοβαρά, ειδικά στη χώρα μας, μετά από την σφοδρότητα των καταστροφών που έχουμε βιώσει, δεν μπορεί να γίνεται πλέον επιτρεπτό, σε «ανεύθυνους» και πιθανόν εκπροσώπους αγνώστων συμφερόντων και διαθέσεων να δημιουργούν ομιχλώδες τοπίο πάνω στο μόχθο του Έλληνα Πυροσβέστη. Και αν πρέπει να παρατεθούν αριθμοί στην Ελληνική κοινωνία, αυτοί είναι τα επίσημα στοιχεία από τη δράση των Ελλήνων Πυροσβεστών.
Ενδεικτικά για το 2012, το Πυροσβεστικό Σώμα επιχείρησε σε 62.102 συμβάντα σε όλη την χώρα, τόσο πυρόσβεσης όσο και παροχής βοηθείας στους συμπολίτες μας. Από την επέμβαση των Πυροσβεστών διασώθηκαν περιουσιακά αγαθά που η αξία τους ξεπέρασε το 1 δισεκατομμύριο ευρώ. Το μείζον όμως και ανυπολόγιστο είναι ο αριθμός των 11.126 συνανθρώπων μας στους οποίους παρασχέθηκε βοήθεια για την διακινδύνευση της ζωής τους. Αναφορικά με τη σύγκριση της δραστηριότητας του Π.Σ. στην Ελλάδα και στις βόρειες χώρες της Ε.Ε. μια απλή ματιά στη στατιστική των αριθμών συμβάντων, του είδους τους, αλλά και της γεωγραφικής και κλιματολογικής ιδιαιτερότητας τους, δείχνει ότι δεν υπάρχουν περιθώρια σύγκρισης «μήλων και ψαριών».
Τέλος θα πρέπει να επισημάνουμε ότι ο «εξαιρετικά καλοπληρωμένος» Έλληνας Πυροσβέστης με τον βασικό μισθό των 717,50, αποτελεί μοναδικό ευρωπαϊκό φαινόμενο, ο οποίος εκτελεί ένα οκτάωρο επί αμοιβή και άλλα δύο εθελοντικά, καθώς από την στιγμή της πρόσληψής του μέχρι και την συνταξιοδότησή του – αν προλάβει- υποχρεούται 24 ώρες το 24ωρο να παράσχει τις υπηρεσίες του όταν κληθεί από την Υπηρεσία.
Ο δημόσιος χαρακτήρας της πολιτικής προστασίας αποτελεί ύψιστη υποχρέωση του κοινωνικού κράτους στους κατοίκους της χώρας μας. Και είναι καθήκον μας να τον προστατέψουμε.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.