.

Υπάρχει κανείς ακόμη που πιστεύει πως μας κυβερνά κάποια ελληνική κυβέρνηση; ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

Υπάρχει κανείς ακόμη που πιστεύει πως μας κυβερνά κάποια ελληνική κυβέρνηση;

Του Σωτήρη Παπαμιχαήλ
Μετά τη συνάντηση της ΟΛΜΕ με τον υπουργό παιδείας, βρεθήκαμε με το φίλο μου Β. Τζαφά να πούμε δυο κουβέντες, όπως κάνουμε τακτικά.


Με δεδομένα τα γεγονότα, δεν απέφυγα τον πειρασμό να τον ρωτήσω, τι του έκανε τη μεγαλύτερη εντύπωση στη συνάντηση (ο Βασίλης Τζαφάς είναι ταμίας της ΟΛΜΕ).
Η απάντηση του ήταν ξεκάθαρη «Πρώτη μου φορά αντιμετωπίζω τέτοια κατάσταση. Ήταν φανερό πως κανείς στο τραπέζι δεν ασχολούνταν με την παιδεία, αλλά με αριθμούς.
Κανέναν δεν ένοιαζε η βελτίωση της παιδείας, ούτε καν η προστασία της, κανέναν δεν ένοιαζαν οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές. Το μόνο που τους ένοιαζε ήταν οι ΣΤΟΧΟΙ. Ήταν οι αριθμοί. Τόσους πρέπει να καλύψουμε πριν έρθει η τρόικα. Αυτός είναι ο σκοπός. Να δώσουμε απαντήσεις και σχέδια τα οποία θα εγκρίνει η τρόικα. Φυσικά δηλώνανε πως όλα αυτά γίνονται γιατί τους ενδιαφέρει η παιδεία !!! Αν δεν οργανώσουμε σωστά τα πράγματα, με τρόπο που θα τον δεχτεί η τρόικα, τότε θα τρέχουμε και δεν θα προλαβαίνουμε, τότε ας ξεχάσουμε το θέμα παιδεία συνολικά, γιατί φυσικά δε θα εγκρίνουν τη δόση κλπ»
Δυο μέρες αργότερα πέφτω πάνω στην παρακάτω είδηση
«Σύμφωνα με απόρρητη έκθεση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθεροποίησης (ESM) με ημερομηνία 11 Ιουνίου 2013, είναι έτοιμο το σχέδιο με βάση το οποίο η περιουσία του ΤΑΙΠΕΔ θα περάσει σε έναν νέο οργανισμό με έδρα το εξωτερικό και στον οποίο τον πρώτο και τελευταίο λόγο θα έχουν ξένοι μάνατζερ, στους οποίους θα αναφέρεται η διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ.
Ο νέος οργανισμός θα μπορεί να κάνει προπώληση περιουσιακών στοιχείων του Ελληνικού Δημοσίου, με τα λεφτά να πηγαίνουν απευθείας στον λογαριασμό για το ελληνικό χρέος, θα μπορεί να ιδρύει θυγατρικές στο εξωτερικό, στις οποίες θα μεταβιβάζει περιουσιακά στοιχεία προς πώληση, χωρίς να έχει οποιαδήποτε ανάμιξη η ελληνική κυβέρνηση.»
Τι μας λέει η παραπάνω είδηση με απλά λόγια?
Ότι ουσιαστικά κατάσχουν τη δημόσια περιουσία. Πόσο νόμιμο είναι κάτι τέτοιο δε μπορώ να απαντήσω, όμως μου δίνει την αίσθηση ότι δεν πρόκειται και για κάποια νόμιμη ή παράνομη ενέργεια, αλλά για συμπεριφορά καθαρά αποικιοκρατική. Αν μπορεί ν αντισταθεί η ελληνική κυβέρνηση; Νομίζω ότι τόσα μνημόνια και τόσα μέτρα αυτά τα τρία χρόνια έχουν ήδη δώσει την απάντηση. Αν θέλει να αντισταθεί, το απάντησε πιο πάνω ο φίλος μου, ο Βασίλης Τζαφάς.
Και συνεχίζω με στοιχεία από την είδηση
«Στην εισηγητική έκθεση του ESM τονίζεται ο ΥΠΕΡΕΘΝΙΚΟΣ χαρακτήρας που θα πρέπει να έχει το νέο σχήμα. Το ESM εισηγείται, επίσης, στο υπουργείο Οικονομικών τη δημιουργία ενός οργάνου με υπερεξουσίες και εποπτικό ρόλο (Supervisory Board) το οποίο ιεραρχικά θα βρίσκεται επάνω από το ελληνικό διοικητικό συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ και ουσιαστικά δεν θα λογοδοτεί πουθενά και σε κανέναν. Το συγκεκριμένο όργανο δεν θα αποτελείται από Έλληνες τεχνοκράτες ή πολιτικούς, αλλά από στελέχη με διεθνή πείρα που θα επιλέγονται από τους δανειστές.
Υπάρχει κανείς ακόμη που πιστεύει πως μας κυβερνά κάποια ελληνική κυβέρνηση;




πηγή: redwire.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.