.

Βαρύτατα εκτεθειμένη η κυβέρνηση, πρέπει να φύγει τώρα! ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013

Βαρύτατα εκτεθειμένη η κυβέρνηση, πρέπει να φύγει τώρα!


 Μετά το «show» των συλλήψεων της ηγετικής ομάδας της «Χρυσής Αυγής» και το σχετικό θόρυβο, αφέθησαν αιφνιδιαστικά ελεύθεροι οι Κασιδιάρης, Παναγιώταρος και Μίχος, ενώ προφυλακίστηκε μόνο ο Λαγός.
 Η ομόφωνη αυτή απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα, που ακούστηκε με αγανάκτηση από τη δημοκρατική κοινή γνώμη, μάλλον «εξέπληξε» και έπεσε ως "κεραυνός" και είναι βέβαιον ότι θα επιφέρει αναπάντεχες αλλά και περίεργες περιπλοκές στην υπόθεση, ενώ με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τώρα αναμένεται η απόφαση για την προφυλάκιση ή μη του Μιχαλολιάκου και του Παπά.
 Είναι σαφές, ότι η ελευθέρωση των βασικότατων στελεχών της ΧΑ, Κασιδιάρη, Παναγιώταρου, Μίχου, ανεξάρτητα από την τύχη Μιχαλολιάκου-Παπά, θα προβληθεί δεόντος από τη ΧΑ ως μια πρώτη «δικαίωση» των αντιδράσεών της ,πράγμα που ήδη γίνεται με εμετικούς διθυραμβικούς τόνους, ενώ θα βοηθήσει στο μέγιστο βαθμό τη ΧΑ να συνεχίσει να λοιδορεί τους πάντες και να να διαμορφώσει μια ισχυρή παρουσία στη Βουλή, που θα της παρέχει δυνατότητες ευρύτερης παρέμβασης στην κοινωνία.
    Πολιτικοί κύκλοι τόνιζαν ότι οι «συλλήψεις» ηγετικών στελεχών της ΧΑ και το "show" που τις συνόδευσε , μπορεί, με τα όσα βρίσκονται υπό εξέλιξη, με ένα μόνο μέρος της ηγεσίας της ΧΑ στη φυλακή και το πιο πολυπληθές τμήμα της έξω και στη Βουλή, να βοηθήσουν εξαιρετικά τη ΧΑ να "αντεπιτεθεί", να εμφανίζεται, τάχα, διωκόμενη , ενώ θα είναι παρούσα παντού , πράγμα που τελικά μπορεί να έχει ως συνέπεια να διευρύνει την επιρροή της αντί να τη βλέπει να μειώνεται.
 Οι ίδιοι πολιτικοί κύκλοι τόνιζαν ότι ο τραγέλαφος, η αντιφατικότητα και η σπασμωδικότητα των κυβερνητικοδικαστικών χειρισμών οφείλονται από τη μία στην ευθεία πολιτικοϊδεολογική συγγένεια μερίδων τους με τη ΧΑ και από την άλλη στα αδιέξοδα της κυβερνητικής πολιτικής πορείας.
 Για άλλη μια φορά γίνεται φανερό ότι το πρόβλημα με τη ΧΑ είναι πρωτίστως πολιτικό και για να αντιμετωπιστεί απαιτεί ένα μεγάλο αντιφασιστικό αντιμνημονιακό προοδευτικό κίνημα , που θα τσακίσει το φασισμό στις λαϊκές γειτονιές και τους χώρους δουλιάς, θα διώξει την κυβέρνηση Σαμαρά- Βενιζέλου, θα προχωρήσει στον πραγματικό εκδημοκρατισμό του κράτους και των Σωμάτων Ασφαλείας, θα απαλλάξει τη χώρα από την τρόικα και τα μνημόνια και θα εφαρμόσει ένα νέο πρόγραμμα διεξόδου, ανασυγκρότησης, δικαιοσύνης και σοσιαλιστικής προοπτικής για τη χώρα.
 Ένα τέτοιο πραγματικά αντιφασιστικό, αντιμνημονιακό και προοδευτικό κίνημα δεν μπορεί να συγκροτηθεί και να αποκτήσει δυναμική, παρά μόνο ενάντια συνολικά στο βαθύτατα αντιδραστικό και εθελόδουλο αστικό κατεστημένο της χώρας και έχοντας ως ψυχή τη συμπαράταξη των ριζοσπαστικών αριστερών δυνάμεων.
 Αυτή είναι η άμεση μεγάλη πρόκληση των καιρών για την Αριστερά.
ΟΛΓΑ ΜΑΡΗ


Πηγή: Iskra.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.