.

Η ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2014

Η ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ




ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΟΙ ΤΡΙΗΜΕΡΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ
ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΤΙΣ 3μμ Η ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΗΣ ΠΟΡΕΙΑ
Σαρανταένα χρόνια μετά την 17η Νοεμβρίου του 1973, η εξέγερση των φοιτητών, η οποία πήρε μεγάλες λαϊκές διαστάσεις, κατά της αμερικανο-νατοϊκής στρατιωτικής χούντας αποκτά μια κρίσιμη επικαιρότητα.

Σήμερα μπορεί στη χώρα να μην υπάρχει μια κλασσική στρατιωτική δικτατορία αλλά κυριαρχεί η δικτατορία των αγορών και ένας σκοτεινός αυταρχικός μεσαίωνας με κοινοβουλευτικό μανδύα, ενώ η χώρα στενάζει κάτω από τη «νεοαποικιακή μπότα» της Γερμανικής ΕΕ και του αμερικανοκαθοδηγούμενου ΔΝΤ και ο λαός μας λεηλατείται και ληστεύεται από το χρηματοπιστωτικό κεφάλαιο και τις ευρωπαϊκές και εγχώριες κεφαλαιακές ελίτ.
Σε αυτές τις συνθήκες γίνονται ιδιαίτερα αναγκαία τα νέα σύγχρονα «Πολυτεχνεία» της ανατροπής που θα συνεγείρουν τη νεολαία και το λαό σε ένα καινούργιο ενωτικό αντιιμπεριαλιστικό προοδευτικό και δημοκρατικό αγώνα για μια εναλλακτική πορεία εθνικής ανεξαρτησίας, ανασυγκρότησης και σοσιαλιστικής προοπτικής της Ελλάδας.
Η φετινή επέτειος του Πολυτεχνείου αποτελεί ιδιαίτερα ένα προσκλητήριο αγωνιστικό κάλεσμα στην ελληνική νεολαία, πρώτα απ΄όλα τη φοιτητική νεολαία, να επανέλθει μαζικά στο προσκήνιο και στην πρωτοπορία της μεγάλης προσπάθειας για προοδευτική και σοσιαλιστική αναγέννηση της χώρας.
Φέτος, με την φοιτητική κοινότητα να βρίσκεται ήδη σε αναβρασμό και κινητοποιήσεις ενάντια στα lock out των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, το σύνθημα «ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» φαντάζει τραγικά επίκαιρο.
Η μεγάλη, ενωτική και μαχητική φοιτητική διαδήλωση της Παρασκευής (βλ. ΕΔΩ) έδειξε με τον καλύτερο τρόπο πως ούτε οι μνήμες σβήνουν, ούτε η βούληση για ελευθερία και αξιοπρέπεια κάμπτεται από την καταστολή, τις φοβέρες και τις απαγορεύσεις.
Οι πύλες του Πολυτεχνείου, όπως και κάθε χρόνο, άνοιξαν από την Παρασκευή το πρωί (15/11) ( θα κλείνουν το βράδυ), ώστε να υποδεχθούν τους χιλιάδες πολίτες που συρρέουν για να αποτίσουν φόρο τιμής και μνήμης στους αγωνιστές της εξέγερσης.
Οι εκδηλώσεις, θα κορυφωθούν τη Δευτέρα 17 Νοέμβρη, με την προγραμματισμένη πορεία ( στις 15:00 μμ) προς της αμερικανική πρεσβεία.


ΑΣΤΥΝΟΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΙ ΔΡΟΜΩΝ
Με «δρακόντεια» μέτρα ασφαλείας και με 7.000 αστυνομικούς να βρίσκονται σε επιφυλακή, προσπαθεί η κυβέρνηση και τα καθεστωτικά μέσα ενημέρωσης να δημιουργήσουν κλίμα φόβου και τρομοκρατίας.
Μια προσπάθεια βέβαια που δεν είναι καινούργια. Κάθε χρόνο επαναλαμβάνεται και κάθε χρόνο αποτυγχάνει από τη μαζική και οργανωμένη παρουσία χιλιάδων διαδηλωτών που αψηφούν το «κλίμα» που καλλιεργείται.
Οι, έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ισχύουν από το Σάββατο και αφορούν στους δρόμους γύρω από το ΕΜΠ έως και την Πλατεία Κάνιγγος.
Τη Δευτέρα, από τις 14:00 το μεσημέρι θα ξεκινήσει σταδιακά να διακόπτεται η κυκλοφορία στο κέντρο της Αθήνας, ξεκινώντας από την Πατησίων και φτάνοντας σταδιακά μέχρι και τη Λ. Κωνσταντίνου.
Διαβάστε παρακάτω ανακοινώσεις κομμάτων και καλέσματα για την 41η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου:
ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ
41 χρόνια μετά, το μήνυμα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου είναι πιο επίκαιρο από ποτέ.
Την ίδια στιγμή που η μνημονιακή κυβέρνηση προσπαθεί να καταργήσει κάθε έννοια συλλογικού δικαιώματος, που καταδικάζει τη νεολαία και τους εργαζομένους στη φτώχεια και την εξαθλίωση, το Πολυτεχνείο είναι εδώ. Στους αγώνες για κοινωνική δικαιοσύνη, ανεξαρτησία, ισότητα και κοινωνική απελευθέρωση. Στην υπεράσπιση της δημοκρατίας και των ελευθεριών, απέναντι στον κυβερνητικό αυταρχισμό και στο μονόδρομο των μνημονίων και της λιτότητας.
Απέναντι σε αυτούς που προσπαθούν να σπιλώσουν τη μνήμη των αγωνιστών του Πολυτεχνείου, απέναντι στις προσπάθειες η λήθη να νικήσει τη μνήμη, απέναντι σε αυτούς που προσπαθούν να ξαναγράψουν την ιστορία, ο λαός μας απαντά με την ενότητα, τη συλλογική δράση και την αντίσταση.
Να συμμετάσχουμε μαζικά και ειρηνικά τη Δευτέρα 17/11 στα συλλαλητήρια σε όλη την Ελλάδα.


ΚΚΕ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ 41 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΡΩΙΚΟ ΞΕΣΗΚΩΜΟ ΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΤΟ 1973
Σε ανακοίνωση του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για τα 41 χρόνια από τον ηρωικό ξεσηκωμό στο Πολυτεχνείο το 1973 αναφέρει:
«Σαράντα ένα χρόνια συμπληρώνονται φέτος από τον ηρωικό ξεσηκωμό του λαού και της νεολαίας το Νοέμβρη του 1973 ενάντια στη στρατιωτική δικτατορία. Το ΚΚΕ καλεί τις νέες, τους νέους, τους εργαζόμενους, όλο το λαό να τιμήσουν τον ηρωικό ξεσηκωμό στο Πολυτεχνείο, τους νεκρούς του Νοέμβρη, που αποτέλεσε το κορυφαίο γεγονός της αντιδικτατορικής πάλης και να πάρουν μαζικά μέρος στις εκδηλώσεις γιορτασμού και στην πορεία προς την Αμερικάνικη πρεσβεία.
Οι νέες και οι νέοι, μαθητές, φοιτητές, εργαζόμενοι, άνεργοι, έχουν δικαίωμα και πρέπει να μάθουν την αλήθεια για το λαϊκό ξεσηκωμό το Νοέμβρη του '73, τις καταλήψεις της Νομικής που προηγήθηκαν. Να μάθουν για το ρόλο που έπαιξε η στρατιωτική δικτατορία για την προάσπιση των συμφερόντων της πλουτοκρατίας, των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ.
Να απομονώσουν τη ναζιστική Χρυσή Αυγή, που ρίχνει λάσπη και συκοφαντεί την αντιδικτατορική πάλη του λαού και της νεολαίας. Να αποκρούσουν και όσους διαστρεβλώνουν τον ηρωικό ξεσηκωμό του Νοέμβρη του ’73, τη μεγάλη συμβολή του ΚΚΕ και της ΚΝΕ σε όλο τον αντιδικτατορικό αγώνα, στις καταλήψεις της Νομικής και του Πολυτεχνείου, στη σκληρή πάλη, καθ’ όλη την 7ετία, για να αναπτυχθεί η αντίσταση του λαού και της νεολαίας, για να σπάσει ο φόβος, ο συμβιβασμός και η μοιρολατρία ενάντια στον αντικομμουνισμό που ήταν η επίσημη ιδεολογία της στρατιωτικής δικτατορίας, του κράτους και των αστικών κομμάτων που έστρωσαν το δρόμο για την επιβολή της.
Το ΚΚΕ είναι περήφανο για τα μέλη και στελέχη του, τους ΚΝίτες και τις ΚΝίτισσες, τους φίλους και οπαδούς του, τα μέλη της Αντι-ΕΦΕΕ, που πήραν μέρος στην αντιδικτατορική πάλη, που έμειναν όρθιοι στα κρατητήρια της Ασφάλειας, δεν λύγισαν από τα βασανιστήρια στο ΕΑΤ-ΕΣΑ, στη Μπουμπουλίνας, στις φυλακές, τις εξορίες και τα στρατοδικεία, σε κάθε τόπο μαρτυρίου.
Το ΚΚΕ καλεί τις νέες, τους νέους, τους εργαζόμενους να τιμήσουν τους νεκρούς του Πολυτεχνείου το 1973 και τους χιλιάδες αγωνιστές της πάλης ενάντια στη δικτατορία. Να δυναμώσουν την πάλη τους για τα δικαιώματα, το δίκιο και την απελευθέρωση της εργατικής τάξης, του λαού, της χώρας από τα δεσμά των μονοπωλίων, της ΕΕ και του ΝΑΤΟ. Αυτός είναι ο δρόμος για να επιβάλουμε σήμερα μέτρα ανακούφισης της λαϊκής οικογένειας που πληρώνει τα βάρη της κρίσης, να εμποδίσουμε νέα μέτρα που προωθεί το κεφάλαιο και τα μνημόνια διαρκείας της ΕΕ.
Σήμερα, ο ελληνικός λαός χρειάζεται να είναι σε επαγρύπνηση και ετοιμότητα, γιατί η ελληνική κυβέρνηση εμπλέκει τη χώρα και το λαό στους επικίνδυνους σχεδιασμούς των ιμπεριαλιστών στην περιοχή της Αν. Μεσογείου και της Μ. Ανατολής, στο όνομα της γεωστρατηγικής «αναβάθμισης» της χώρας, στην πραγματικότητα για τα συμφέροντα του ελληνικού κεφαλαίου. Την ίδια στιγμή συγκαλύπτει τον πραγματικό ρόλο των «συμμάχων» της χώρας, το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, σε βάρος του λαού. Όπως τότε, έτσι και σήμερα, το ΝΑΤΟ και η ΕΕ είναι παράγοντες αμφισβήτησης των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας και εμπλοκής του λαού σε επικίνδυνες περιπέτειες. Γι’ αυτό έχουν μεγάλες ευθύνες τα κόμματα του «ευρωμονόδρομου», που όχι μόνο δεν αμφισβητούν τη συμμετοχή της χώρας στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ, αλλά καλλιεργούν αυταπάτες ότι η ΕΕ μπορεί να γίνει φιλολαϊκή και το ΝΑΤΟ να αυτοδιαλυθεί.
Η μετάβαση απ’ τη στρατιωτική δικτατορία στην αστική δημοκρατία δεν έδωσε ουσιαστική και οριστική λύση στα λαϊκά προβλήματα της φτώχειας, της ανεργίας, της διαρκούς υπονόμευσης των κατεκτημένων λαϊκών δικαιωμάτων και ελευθεριών.
Σήμερα αποδεικνύεται ότι ο καπιταλισμός δεν εξανθρωπίζεται, δεν μπορεί να ικανοποιήσει τις λαϊκές ανάγκες ούτε να εξασφαλίσει ειρήνη για τους λαούς. Οι κρίσεις, η ανεργία, η φτώχεια, οι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι θα υπάρχουν όσο η εξουσία θα βρίσκεται στα χέρια των καπιταλιστών.
Η εργατική τάξη, τα φτωχά λαϊκά στρώματα μπορούν με τη δική τους συμμαχία να κατακτήσουν τα σύγχρονα δικαιώματά τους στο δρόμο της οργάνωσης και της πάλης για τη ριζική ανατροπή, την κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, την αποδέσμευση της χώρας από την ΕΕ, το ΝΑΤΟ, όλες τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις, τη μονομερή διαγραφή του χρέους, με εργατική - λαϊκή εξουσία».


ΑΝΤΑΡΣΥΑ: 17 ΝΟΕΜΒΡΗ, ΕΠΙΜΕΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ
Η 17η Νοέμβρη, επέτειος της εξέγερσης του Πολυτεχνείου δεν είναι γιορτή αλλά μια ξεχωριστή μέρα μνήμης και αγώνα.
Η εξέγερση του Πολυτεχνείου το Νοέμβρη του 1973 άνοιξε το δρόμο για μαζικούς κοινωνικούς αγώνες και οδήγησε στην πτώση της χούντας των Συνταγματαρχών. Υπήρξε η κορύφωση μιας σειράς πράξεων ανυπακοής και ζωντανέματος των μαζικών διαδικασιών, παρά το ότι η χούντα για έξι χρόνια με την καταστολή, τις εξορίες και τα βασανιστήρια αριστερών αγωνιστών είχε προσπαθήσει να βάλει όλη την κοινωνία «στο γύψο» (επειδή σύμφωνα με τον δικτάτορα Παπαδόπουλο «νοσούσε»).
Το Πολυτεχνείο δεν αφορούσε μόνο τους φοιτητές. Έδωσε το έναυσμα στην εργατική τάξη που ανταποκρίθηκε άμεσα και στήριξε την κατάληψη με τα πιο μαχητικά κομμάτια που οργάνωσαν τις δικές τους συνελεύσεις μέσα στο χώρο του Πολυτεχνείου.
Μέσα στις μαζικές διαδικασίες δόθηκαν πολιτικές μάχες, τόσο για το πλαίσιο, όσο και για τις μορφές και την προοπτική του αγώνα. Η επαναστατική αριστερά, παρ’ότι νεαρή σε ηλικία και ανέτοιμη, χωρίς κεντρική συγκρότηση, αλλά με την έμπνευση των ιδεών του Μάη του ‘68 πρωτοστάτησε ώστε η αγωνιζόμενη νεολαία να μην μείνει αποκλειστικά στα φοιτητικά ζητήματα, να συγκρουστεί συνολικά με τη χούντα, εν τέλει να μην αρκεστεί στον «εκδημοκρατισμό» και στην «ομαλοποίηση» του συστήματος με τις χουντοεκλογές απέχοντας από αυτές, αλλά να κλιμακώσει τον αγώνα ενάντια στη χούντα, την αστική τάξη, τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ, προχωρώντας στην κατάληψη του Πολυτεχνείου και δίνοντας στην εξέγερση παλλαϊκό χαρακτήρα.
Μπορεί τα τανκς να κατέστειλαν βάρβαρα την εξέγερση ισοπεδώνοντας την πύλη, σκοτώνοντας δεκάδες διαδηλωτές και βασανίζοντας αγωνιστές στα μπουντρούμια της ΕΣΑ, όμως άλλαξε την πορεία των πολιτικών εξελίξεων. Οκτώ μήνες μετά ήρθε η πτώση της χούντας και η μεταπολίτευση, όμως τα πιο ριζοσπαστικά αιτήματα για ανατροπή και λαϊκή εξουσία έμειναν ανεκπλήρωτα.
Σήμερα το Πολυτεχνείο είναι επίκαιρο όσο σχεδόν ποτέ άλλοτε. Η χώρα μας βρίσκεται στη μέγγενη των μνημονίων, της λιτότητας, της φασιστικής απειλής και των ιμπεριαλιστικών πολέμων. Με μια αστική τάξη αδίστακτη και μια κυβέρνηση που ενορχηστρώνει τις επιθέσεις σε αγαστή σύμπνοια με την τρόικα, την Ε.Ε. και το ΔΝΤ. Το μαύρο μέτωπο απολύει εργαζόμενους, ξεπουλάει τον δημόσιο πλούτο, διαλύει παιδεία και υγεία και εξαπολύει την καταστολή απέναντι στην αντίσταση της εργατικής τάξης και της νεολαίας τσαλαπατώντας τις ελευθερίες και τα δικαιώματα. Από αυτή τη σκοπιά, οι εξεγερμένοι μαθητές που ξεσπαθώνουν «Έτσι ακριβώς είναι και σήμερα», αποστομώνοντας τα αστικά παπαγαλάκια έχουν απόλυτο δίκιο. Όλοι μαζί, έχουμε τη δύναμη να τους σταματήσουμε!
Σήμερα είναι η στιγμή να ξαναπιάσουμε το πνεύμα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, το «Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία» και να το συνδέσουμε με τους μικρούς και μεγάλους αγώνες, από τις απεργίες, τις μάχες ενάντια στις απολύσεις και τις ιδιωτικοποιήσεις, τις μαθητικές και φοιτητικές καταλήψεις, την πάλη ενάντια στο ρατσισμό και τους φασίστες και κάθε κοινωνική αντίσταση, δίνοντας έμπνευση και προοπτική για το μέλλον. Να θυμήσουμε ότι η δύναμη βρίσκεται στους αγώνες και την αυτενέργεια του κόσμου, αλλιώς οι υποσχέσεις για δημοκρατική διαχείριση καταντάνε κούφιες υποσχέσεις.
Η λύση θα έρθει από ένα δυνατό μαζικό κίνημα, που θα συγκρουστεί με την κυβέρνηση και την τρόικα, την ΕΕ, τις δυνάμεις του κεφαλαίου και τους φασίστες συμμάχους τους. Από τον οργανωμένο λαό που θα ανατρέψει την επίθεση κεφάλαιου – ΕΕ – ΔΝΤ και των κυβερνήσεων τους, θα επιβάλλει κατακτήσεις για το λαό στο σήμερα, θα διεκδικήσει να πάρει την εξουσία. Γι’ αυτό χρειαζόμαστε μια Αριστερά μαχητική, ενωτική, αντικαπιταλιστική!

ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!
-ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΜΑΥΡΟ ΜΕΤΩΠΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΕΕ-ΔΝΤ
-ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ
-ΕΑΜ – ΕΛΑΣ – ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ, ΕΤΣΙ ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΣΤΟ ΕΥΡΩ – ΣΦΑΓΕΙΟ!
-ΟΛΟΙ-ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΣΤΙΣ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ


ΜΕΤΑ: Ο ΝΟΕΜΒΡΗΣ ΤΟΥ '73 ΕΜΠΝΕΕΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ 
Σαράντα ένα χρόνια μετά, η επέτειος της εξέγερσης του Πολυτεχνείου επιμένει να μας θυμίζει τα στοιχεία εκείνα που μεταβάλλουν το λαϊκό παράγοντα σε κινητήριο μοχλό της ιστορίας. Ο Νοέμβρης του 73 έδειξε ότι η υπεράσπιση των δημοκρατικών και κοινωνικών δικαιωμάτων μέσα από διαδικασίες συλλογικής δράσης, αλληλεγγύης και πνεύμα αυτοθυσίας, υπερνικούν το φόβο, συγκρούονται με τον αυταρχισμό και τη βία και διαμορφώνουν τους όρους για ριζικές αλλαγές στην πολιτική ζωή και την κοινωνία.
Με αυτή τη ιστορική μνήμη θέλει να ξεμπερδεύει η κυβέρνηση, μιας και η πολιτική της καθημερινά διολισθαίνει στον αυταρχισμό και στη βία. Θέλει η ελληνική κοινωνία να ξεχάσει τις εικόνες των χιλιάδων διαδηλωτών στους δρόμους που αντιμετωπίστηκαν με τα τανκ, αλλά αποτέλεσαν ένα σημαντικό σταθμό στον αγώνα για την πτώση της χούντας και την αποκατάσταση των δημοκρατικών ελευθεριών.
Σήμερα που η μνημονιακή κυβερνητική πολιτική και η νεοφιλελεύθερη λαίλαπα προσπαθούν να σαρώσουν τα κοινωνικά και δημοκρατικά δικαιώματα αλλά και όλες τις κατακτήσεις της εργατικής τάξης, οι ιδέες του Νοέμβρη πρέπει να αποτελέσουν τον οδηγό για τη δράση των συνδικάτων και να εμπνεύσουν τους αγώνες όλων των εργαζομένων.
Αυτή την περίοδο, από τη μια επιδιώκουν να μεταβάλλουν και να απονευρώσουν την ουσία της επετείου, από την άλλη εντείνουν τον αυταρχισμό απέναντι στους αγώνες των εργαζομένων των μαθητών και των φοιτητών. Επιχειρούν να πάρουν τη «ρεβάνς» απέναντι σε όλους όσοι αγωνίζονται και εξεγείρονται ενάντια στη μνημονιακή λαίλαπα, σε όλους όσοι συνεχίζουν τον αγώνα για «Ψωμί - Παιδεία - Ελευθερία και Εθνική Ανεξαρτησία».
Ύστερα από πέντε χρόνια ακραίας λιτότητας, με τις εικόνες της κοινωνικής καταστροφής διάχυτες, την ανεργία στο 27% του πληθυσμού, τη διεύρυνση της ελαστικής και μαύρης εργασίας, την κατεδάφιση του ασφαλιστικού συστήματος, τις απολύσεις εργαζομένων σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, ήρθε πλέον η ώρα που ο λαϊκός παράγοντας θα κινηθεί αποφασιστικά για να δοθεί τέλος στις πολιτικές τής υποτέλειας και της οικονομικής και κοινωνικής βαρβαρότητας.
Ταυτόχρονα, γίνεται σήμερα ακόμα πιο επίκαιρη η πάλη για μια ανεξάρτητη και φιλειρηνική εξωτερική πολιτική, που δε θα εντάσσεται στους επιθετικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ στην ευρύτερη περιοχή, την ώρα μάλιστα που αναζωπυρώνονται εστίες πολέμου στη Μέση Ανατολή και στην Ουκρανία. Ταυτόχρονα, ο Νοέμβρης του '73 επιτάσσει να ενταθεί η πάλη για το τσάκισμα του φασισμού, που προσπαθεί να αναγεννηθεί αξιοποιώντας την κρίση, σε πολλές χώρες της Ευρώπης και στη χώρα μας.
Το ΜΕΤΑ καλεί όλους τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους άνεργους και τους νέους να συμμετέχουν μαζικά στις εκδηλώσεις και στις συγκεντρώσεις και πορείες της 17ης Νοέμβρη για την 41η επέτειο του Πολυτεχνείου και στις απεργιακές διαδηλώσεις στην πανεργατική απεργία της 27ης Νοέμβρη.

ΔΕ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ, ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ

Ή ΕΜΕΙΣ Ή ΑΥΤΟΙ!


#iskra.gr


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.