.

26 μέρες που συγκλόνισαν την Ελλάδα, Της Ηρώς Διώτη ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2015

26 μέρες που συγκλόνισαν την Ελλάδα, Της Ηρώς Διώτη



Γράφει η Ηρώ Διώτη*
Αυτός πιθανά θα είναι ο τίτλος των ιστορικών του μέλλοντος που θα αναφερθούν στην πιο κρίσιμη προεκλογική περίοδο για την Ελλάδα τις τελευταίες πολλές δεκαετίες.

Από τη στιγμή που η Ελλάδα προσδέθηκε στο ΔΝΤ και την Τρόικα ως εκπρόσωπο των δανειστών, με την κυβέρνηση Γιώργου Παπανδρέου, μια μαύρη περίοδος για την ελληνική κοινωνία ξεκίνησε. Αποφασισμένο καθώς ήταν όλο το πολιτικό προσωπικό που κυβερνούσε για πολλές δεκαετίες, να πληρώσει η ελληνική κοινωνία τα χρέη τους και την κακοδιαχείρισή τους για να μη θιχτεί ο πλούτος, δεν έβαλαν κανένα φραγμό στις απαιτήσεις του κεφαλαίου και των δανειστών, ντόπιων και ξένων, οι οποίοι είχαν ένα καλά οργανωμένο νεοφιλελεύθερο σχέδιο που σκόπευαν και σκοπεύουν να το επιβάλλουν σε όλη την Ευρώπη και, καταρχήν τουλάχιστον, στο Νότο, με πειραματόζωο την Ελλάδα. Λεηλασία μισθών και συντάξεων, ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, υφαρπαγή των κοινών αγαθών υπέρ πλούτου και επιχειρηματιών, καταστολή κάθε κοινωνικής αντίδρασης, τρομοκρατία, εμπέδωση του φόβου και της ανασφάλειας, διαφθορά. Με αρωγούς όλα τα ΜΜΕ -ελληνικά και ξένα- και όλους τους μηχανισμούς του κράτους που είχαν χτίσει για να τους εξυπηρετεί, δεν ήταν δύσκολο να το καταφέρουν σε μεγάλο βαθμό. Όχι όμως όσο θα ήθελαν. Ακριβώς επειδή η ιστορία δεν είναι γραμμική και επειδή η δύναμη των ανθρώπων τους ξεπερνάει, συντελέστηκε κάποια στιγμή και μετά από μεγάλες κινητοποιήσεις του λαού μια στροφή των μισθωτών και των εργατικών στρωμάτων που παραδοσιακά ψήφιζαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, προς τ’ αριστερά και έδωσε στο ΣΥΡΙΖΑ ένα 27% στις εκλογές του 2012. Αυτό έγινε δυνατό γιατί η Αριστερά πάντα ήταν και πάντα θα είναι εκείνη η πολιτική δύναμη που ακουμπάει στους ανθρώπους και που σκοπό έχει την κοινωνική δικαιοσύνη. Από γεννησιμιού της έχει ταχθεί με το λαό όσο κι αν συκοφαντήθηκε, ακριβώς γιατί ήταν αυτοί οι σκοποί της. Ο ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε να διεισδύσει στα λαϊκά στρώματα και να πείσει πως πραγματικά έχει μια πρόταση διεξόδου από την κρίση, όχι εύκολη αλλά εφικτή και με κριτήριο της ανάγκες των ανθρώπων και της κοινωνίας.
Τώρα ήρθε η ώρα. Τώρα βρισκόμαστε στην τελική ευθεία. Τώρα είναι που πρέπει να συνταχθούμε όλοι και όλες μαζί και να επιβάλλουμε αλλαγή παραδείγματος. Τώρα πρέπει να νικήσουμε τα σχέδιά τους. Να εφαρμόσουμε ένα πρόγραμμα που θα στηρίξει τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τη νεολαία, τις παραγωγικές δυνάμεις. Ένα πρόγραμμα κοινωνικής σωτηρίας στην πρώτη φάση για να αντιμετωπιστεί η ανθρωπιστική κρίση, η φτώχεια και οι μισθοί της πείνας, να μπορούν οι άνθρωποι να έχουν πρόσβαση στην υγεία και τα κοινωνικά αγαθά και παράλληλα πρόγραμμα ανασυγκρότησης που θα στοχεύει στην μελλοντική ανάπτυξη της χώρας με πρόσημο και με στόχο την ευημερία του συνόλου και όχι τον πλουτισμό των λίγων και ήδη πλούσιων. Αυτό δηλαδή το πρόγραμμα που εξήγγειλε ο ΣΥΡΙΖΑ στη ΔΕΘ και που έχει δεσμευτεί να εφαρμόσει ανεξάρτητα από την πορεία της διαπραγμάτευσης. Ταυτόχρονα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύτηκε για μια ευέλικτη κυβέρνηση που θα έχει στόχο να κάνει τη σκληρή δουλειά που απαιτείται και όχι να φτιάξει θέσεις βολέματος, διαχείρισης, παραγοντισμού, διαφθοράς και ξιπασιάς, έτσι όπως έκαναν τόσα και τόσα χρόνια όλοι και όλες αυτοί και αυτές που στήριξαν τα μνημόνια και λεηλάτησαν το δημόσιο πλούτο και το φυσικό περιβάλλον.
Αυτές τις ώρες χρειάζεται συμπόρευση όλων των κοινωνικών δυνάμεων που απαιτούν να σταματήσει εδώ αυτή η κατηφόρα. Οι μνημονιακές δυνάμεις έχουν σχέδιο να συνεχίσουν ακόμα πιο σκληρά και αυτό δεν το κρύβουν. Το είδαμε από τις πληροφορίες και τα mail που δήθεν διέρρευσαν με τα μέτρα που έρχονται. Δεν πρέπει αυτό να το επιτρέψουμε. Το πολιτικό προσωπικό του μνημονίου δεν έχει άλλα επιχειρήματα. Έχουν όλα καταρρεύσει και δεν μπορούν να πείσουν ούτε τους δικούς τους για την αναγκαιότητα αυτής της πολιτικής που ακολουθούν. Τους μένει μόνο να δείξουν το απεχθές πρόσωπό τους σε όλο του το μεγαλείο, επιστρατεύοντας όλες τις δυνάμεις και τους μηχανισμούς που διαθέτουν για να πείσουν τον κόσμο ότι μόνο μαζί τους είναι ασφαλής. Γι αυτό και εξαπέλυσαν εκστρατεία τρομοϋστερίας τις τελευταίες μέρες. Δεν πρέπει να υποκύπτουμε σε αυτήν την προπαγάνδα. Έχουμε το δίκιο με το μέρος μας, έχουμε το ηθικό πλεονέκτημα. Έχουμε το βλέμμα και την προσδοκία εκατομμυρίων ευρωπαίων εργαζομένων που αγωνιούν μαζί μας. Ήρθε η ώρα της Αριστεράς και του λαού. Με τη νίκη!
*Η Ηρώ Διώτη είναι Βουλευτίνα Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ και εκ νέου υποψήφια

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.