.

Νομοσχέδιο ΥΠΕΘΑ: Ο ''άτακτος'' Τσουκαράκης και οι ''ενοχλημένοι'' βουλευτές της ΝΔ ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2016

Νομοσχέδιο ΥΠΕΘΑ: Ο ''άτακτος'' Τσουκαράκης και οι ''ενοχλημένοι'' βουλευτές της ΝΔ




Με ένταση ολοκληρώθηκε η πρωινή συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών υποθέσεων της Βουλής, στην ακρόαση των φορέων, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας με τίτλο: «Ρύθμιση θεμάτων μεταθέσεων οπλιτών, μέριμνας προσωπικού και άλλες διατάξεις».
Μεταξύ των φορέων που προσκλήθηκαν ήταν και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών, εκπροσωπώντας τους εν ενεργεία στρατιωτικούς, ο Πρόεδρος της οποίας ανέπτυξε τις απόψεις της Ομοσπονδίας για το συζητούμενο νομοσχέδιο, καταθέτοντας και σχετικό υπόμνημα.

Η ένταση δημιουργήθηκε μεταξύ του Προέδρου της ΠΟΕΣ, Αντισυνταγματάρχη Α. Τσουκαράκη και των βουλευτών της ΝΔ, Κεφαλογιάννη και Δαβάκη, ο οποίος Δαβάκης ακόμη και ενώπιον της Επιτροπής, στη σημερινή συνεδρίασή της, αμφισβήτησε τη θεσμική ύπαρξη της ΠΟΕΣ, όταν μόλις χτες (13-1-2016) η ίδια Επιτροπή, μέλος της οποίας είναι ο κ. Δαβάκης, ομόφωνα αποφάσισε να κληθεί η Ομοσπονδία. Ακολουθεί την ίδια τακτική με αυτή που ακολουθούσε, όταν ως Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας αρνούταν να απαντήσει σε ερωτήσεις βουλευτών που εμπεριείχαν έγγραφα της Ομοσπονδίας, παραπέμποντας στη στρατιωτική Ιεραρχία.

Η ΝΔ όπως και το ΠΑΣΟΚ δεν είναι εύκολο να «χωνέψουν» το γεγονός ότι επί των ημερών της παντοδύναμης κυριαρχίας της, μια «χούφτα» στρατιωτικοί κατόρθωσαν να τα φέρουν σε δύσκολη θέση και να ανατρέψουν ακόμη και την οικονομική πολιτική της συγκυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου, αφού η ΠΟΕΣ προσφεύγοντας στο ΣτΕ ανάγκασε την τότε κυβέρνηση να επιστρέψει τους μισθούς των στρατιωτικών, έστω και σε ποσοστό 50%, στα επίπεδα του 2012, καταβάλλοντας αναδρομικά αυτά που παράνομα και αντισυνταγματικά τους παρακράτησαν σε μία νύκτα. Για να μην ξεχνιόμαστε τώρα η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ οφείλει να επιστρέψει και το υπόλοιπο 50% όπως είχαν υποσχεθεί Τσίπρας-Καμμένος.

Σε δύσκολη θέση βρέθηκαν και σήμερα οι βουλευτές της ΝΔ, όταν ο Πρόεδρος της ΠΟΕΣ τάχθηκεε υπέρ της διάταξης που έφερε ο Αναπληρωτής ΥΕΘΑ, κ. Δ. Βίτσας, για την επαναφορά της βαθμολογίας των σχολών και των σχολείων των ΕΔ στα επίπεδα που θέσπισε ο ν.2439/1996 με αναδρομική εφαρμογή του από την έναρξη ισχύος του ν.3883/2010, καθόσον ήταν και πρόταση της ΠΟΕΣ από το 2010.

Ο Πρόεδρος της ΠΟΕΣ προκειμένου να πείσει τους βουλευτές της Επιτροπής παρέθεσε ένα παράδειγμα, το οποίο φαίνεται ότι ήρε όλες τις επιφυλάξεις που διατήρησαν κατά τη χτεσινή συνεδρίαση της ίδιας Επιτροπής η πλειοψηφία των βουλευτών, μεταξύ των οποίων ο κ. Λοβέρδος από το ΠΑΣΟΚ και ο κ. Σταυρίδης από την Ένωση Κεντρώων. Χαρακτηριστική ήταν η τοποθέτηση του κ. Λοβέρδου: «μετά την τοποθέτηση του κ. Τσουκαράκη αίρω τις όποιες επιφυλάξεις μου για την αναδρομικότητα εφαρμογής των βαθμολογιών των σχολών και των σχολείων των ΕΔ».   

Ο κ. Κεφαλογιάννης και ο κ. Δαβάκης ενοχλήθηκαν σφόδρα όταν ο Πρόεδρος της ΠΟΕΣ απευθυνόμενος στον κ. Κεφαλογιάννη του είπε ότι προφανώς δεν κατάλαβε το παράδειγμα ή ότι δεν ήθελε να καταλάβει το παράδειγμα, για να εισπράξει την έντονη δυσαρέσκεια του κ. Δαβάκη, ο οποίος ζήτησε και την παρέμβαση του Προέδρου της Επιτροπής, προκειμένου να μεφθεί και να συνετίσει τον άτακτο Τσουκαράκη.   


#onalert.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.