.

Ανακοίνωση του Τμήματος Σωμάτων Ασφαλείας σχετικά με την εξαγγελία του Υπουργού Δημόσιας Τάξης για ίδρυση τμημάτων καταπολέμησης ρατσιστικής βίας ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

Ανακοίνωση του Τμήματος Σωμάτων Ασφαλείας σχετικά με την εξαγγελία του Υπουργού Δημόσιας Τάξης για ίδρυση τμημάτων καταπολέμησης ρατσιστικής βίας

Η εξαγγελία του Υπουργού Δημόσιας Τάξης για την ίδρυση τμημάτων καταπολέμησης ρατσιστικής  βίας είναι ένα επικοινωνιακό πυροτέχνημα και συγκαλύπτει την μέχρι τώρα δράση των φασιστικών πυρήνων και τη δική του ανοχή.
Αυτό που πετυχαίνει είναι να καταργήσει νομοθετικά τη δυνατότητα καταγγελίας τέτοιων περιστατικών από μετανάστες που δεν έχουν χαρτιά. Ποιος μετανάστης χωρίς χαρτιά θα καταγγείλει σε βάρος του περιστατικό όταν ξέρει ότι θα κλειστεί σε στρατόπεδο;
Για να χτυπήσεις το φασισμό και τη ρατσιστική βία πρέπει να αντιμετωπίσεις τα αίτια που τα προκαλούν. Αυτό που αναλογεί στην αστυνομία είναι η αστυνόμευση και η προστασία των πολιτών και η εφαρμογή του νόμου όταν τα «τάγματα εφόδου» τον καταλύουν.
Αστυνομικές δυνάμεις υπάρχουν. Η πολιτική βούληση όμως δεν είναι η προστασία του πολίτη, αλλά η καταστολή και οι στρατιωτικού τύπου επιχειρήσεις εναντίον του αγωνιζόμενου λαού.
Η ρατσιστική βία, ο φασισμός και η καταστολή είναι τα κύρια συστατικά ολοκλήρωσης αυτής της βάρβαρης νεοφιλελεύθερης πολιτικής. Γι’ αυτό και τα υποθάλπει η κυβέρνηση.
Η συγκάλυψη της μέχρι τώρα δράσης των ταγμάτων εφόδου της Χ.Α .και της ρατσιστικής βίας,  η άγρια καταστολή των ειρηνικών λαϊκών αγώνων και η τρομοκράτηση του λαού, η προσπάθεια να προκαταλάβει τα αποτελέσματα κάθε έρευνας για ξυλοδαρμό και βασανισμό κρατουμένων και η ουσιαστική διάλυση των Σωμάτων Ασφαλείας καθιστούν τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης πρωτοπόρο στον αντιδημοκρατικό κατήφορο της μνημονιακής κυβέρνησης και το διεθνή διασυρμό της χώρας.

Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας 30-10-2012

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.